Çocuk Hastalıkları kizlar bebegim ishal oldu............bakarmisiniz?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
Dun sabahtan beri midemde bir agri vardi sanki belirli araliklarla biri midemi burusturup birakiyor ama ne agri ve sonra tekrar olmamis gibi kesiliyor tum gece ara ara surdu ama ne bagirsaklarim etkilendi ne atesim falan cikti usuttum midemi diye dusundum bugun ogleden sonra kizim sulu,gazla birlikte tuvaletini yapiyor bellerine kadar ishal gibi, atesi yok kusma yok karni agriyor gibi acida cekmiyor sanirim benim midemi usutmem onu etkiledi hatta emdikce altini dolduruyor yarinda ilk asisi var kizim daha 46 gunluk ebe CALPOL diye bir ilac birakti asidan once vereyim mi?ishal surerse asiyi erteleyim mi?sutumu kesip mama mi vereyim iyilesene kadar ?su veriyorum duzenli ishal olunca aklim karisti versemmi diye ?cok kucuk ya ishalden korkuyorum zaten bir care soyleyin kizlar acil cevaplarinizi bekliyorum bu mideme ne iyi gelir :uhm:

canım bence sen ilk once doktorunu ara
ama bence ishal teshisini koymak icin 1 gun daha bekle
bana doktorum bırkac kez sulu kaka yapması sorun diil devamlı yaparsa ve ates olursa o zaman gel demisti
calpolu de daha verme doktorlar gereksiz yere ilac vermeyın dıyorlar
atesi cıkar veya halsizlik yaparda etkilenirse verirsin
gecmisolsun canım bebisine opucukler

mamayi hani sutumden usutmem gectiya ondan vereyim dedim sutumden etkisi gecene kadar vermesem daha iyi o zaman atesi yok sadece suyu kaka sabahtan beri 3 oldu keyifli gazla birlikte cikiyorya rahatliyor sanirim yarin asidan sonra acisi olursa mi vereyim calpolu

canım benım doktorum sutunden usutme gibi birsye yok istedigin ye ic dedi.
zaten sutun belli bir sıcaklıkta cıkıyor vucudundan
ama tabi tedbiri elden bırakmamak kendimize iyi bakmak lazim:)
evet calpolu asıdan sonra ver bence bana doktorum oyle demisti
hatta atesi cikmassa verme demisti ama benim bebegim cok agladı ve kırıklık yapmıstı ası bende vermistim iyi gelmisti.
sulu dedigin cok mu sulu
bebeklerin kakasi bazen anne sutunun yaglı olmasından dolayı da cok sulu cıkabilirmis arada bir bana doktorum demisti
sutun yaglı o yuzden o da yapar demisti tabi cok sık olmamak sartıyla

canım patetes ye kolada iç once sen iyileş kaynamış su içir bebegınede ve calpolu kızına kullanma o ilac yurtdışında yasaklanmıştı biliyomusun

canım benım doktorum sutunden usutme gibi birsye yok istedigin ye ic dedi.
zaten sutun belli bir sıcaklıkta cıkıyor vucudundan
ama tabi tedbiri elden bırakmamak kendimize iyi bakmak lazim:)
evet calpolu asıdan sonra ver bence bana doktorum oyle demisti
hatta atesi cikmassa verme demisti ama benim bebegim cok agladı ve kırıklık yapmıstı ası bende vermistim iyi gelmisti.
sulu dedigin cok mu sulu
bebeklerin kakasi bazen anne sutunun yaglı olmasından dolayı da cok sulu cıkabilirmis arada bir bana doktorum demisti
sutun yaglı o yuzden o da yapar demisti tabi cok sık olmamak sartıyla

sulu ya benim mide usutmem onu etkilemez mi yani belki devam etmez daha cok kucuk endiselendim birden

cok haklısın endiselenmekte benım de basıma geldıgınde endiselenmistim
ama bence sne yine d edoktorunla konus
o sana daha iyi bilgi verir
bana doktorum oyle demisti yaniistedigini ye ic demisti
ama usutmek belki etkiliyordur
ama takip et sen kendine de iyi bak rezene ic ayakalrını sıcak tut

ben yurtdisinda oturuyorum ama calpol burda kullaniliyor ne yan etkisi varmis duymadim

canim bence sakin mama verme senin sutun belki hasta etti ama devasida onda bence o sakin mamayi deneme.

ishale de gelince benim doktorum yesil ve sulu bir sekilde ve gunde 7 den fazla yaparsa ishal deriz dedi.senin bebisin boylemi canim?

canım calpol ü güvenle kullanabilrisin türkiyede 15 yıldır annelerin güvenle kullandıgı parasetamol iceren ki şu güne kadar kanıtlanmış kesin öldürücü bi yan etkisi yokmuş..
parasetamol tamamen zararsız ve bebege v e emziren annelere verilen tek agrı kesici ates düşürücüdür.

Başka bir ilacla adı anıldıgı için tv lerde kötu cıktı ben 3-4 doktora sordum gözüm kapalı verebilecegimi söylediler.Diger adı geçen ilac piyasadan sürüldü zaten.

İshal e gelince anneler portakal seftali ve cilek benzeri şeyler yediginde bebeklerde alerjik reaksiyonlar ortaya cıkabilir,ishal olabilir.

bebek aspirin i faydalı olur sanırım canım..

büyük olsaydı muz haşlanmış patates pirinc lapası felan tutar ama senin ki cok ufak doktora goturursen canım daha iyi olur belki d vitamini alıyorsa ondan da kaynaklanabilir..

canim bence sakin mama verme senin sutun belki hasta etti ama devasida onda bence o sakin mamayi deneme.

ishale de gelince benim doktorum yesil ve sulu bir sekilde ve gunde 7 den fazla yaparsa ishal deriz dedi.senin bebisin boylemi canim?

yesil degill altin sarisi anne sutu aldigi icin 3 kez yapti sadece simdi yatti tekrar bakmadim atesi kusmasi yok oldukcada neseli gorunuyordu gazla cikarinca rahlamis gibiydi huzursuz olsa uyumaz sanirim ama oyle hemek benim midemden sonra sulu yapinca aklim gitti bebeklerde cok tehlikeli ishal anne kalbi iste yere saci dusse icim gidiyor agzi dili yok melaikemin derdi olsa anlatamaz ustelik yarin ilk asimiz var umarim onu cok sarsmaz

canlarim benim ya sagolun hepiniz Allah razi olsun iyiki varsiniz icim rahatladi evlerinizden huzur saglik mutluluk eksik olmasin

bizimde ilk asimiz olucak yarin canim a.s.

ayrica senin bebisib ishal degil canim bizimkindede oluyo bazen o senin yediklerine bagli degisebiliyo

İsahal bildiğim kadarıyla yeşil ve sümüksü bir akıntıdır.Aman arkadaşım doktora sormadan hiç bişey verme derim belkide ishal değidir.

İsahal bildiğim kadarıyla yeşil ve sümüksü bir akıntıdır.Aman arkadaşım doktora sormadan hiç bişey verme derim belkide ishal değidir.

simdilik gecti gibi gorunuyor 3kez yapti dun bu sabah birsey yok 2saat sonra asiya gidicez dr sorarim unutmadan yesil falan degil icim rahatladi

anne sütü alan bbeklerin her ögünden sonra kaka yapabilecekleri gibi bir haftada yapmayabilirlermiş
günde 3 defa normal benim oğlum bazen günde 4-5 defa yapıyor kusma ateş yoksa zaten yavrun rahatsız değildir merak etme asıl sana geçmiş olsun nanae limon iç yoğurt çorbası yap geçer inş miden

X