kızlar bana bi yol gösterin şaşırdım kaldım :(

TozToprak

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
358
merhaba kızlar
bugün 5.dr a gittim.
SAT 3 mayıs int.hesapladığımda 7 şubat olarak görünüyo 40.haftamın doluşu.
tansiyonum yüksek şekerimde yüksek.FL bacak boylarında gerilik var 3 hafta,karın çevreside 2 hafta geri bir tek başı sat la aynı gidiyo.
Adetlerimde hep düzensizdi kendimi bildim bileli 2-3 ayda bir olurdum.
Bu dr.doğum tarihi için eski ultrason görüntülerime bakarak söyledi.
İdrarda enfeksiyon çıktı kanda varmış largopen diye bi antibiyotik,tansiyon içinde alfamet verdi.nst de bebeğimin kalp atışları iyi dedi.2700 grammış.
Eski dr.um 26 ocakta alırız bebeği demişti sat a göre.
bu dr.da eski ultrason görüntülerine göre 8 şubatta alırız bebeği dedi.
Kafam allak pullak oldu.Tansiyonum olmasa çıkacağı güne kadar dursun.
26 ocakta alınsa bebeğim küvezdemi kalacaktı bu dr.da bekletiyo.16 şubatta doluyomuş 40.haftam ultrason görüntülerine göre.
1)Adet düzensizliği olan kişilerde sat tarihimi yoksa ilk 3-4 aydaki ultrason görüntülerimi dikkate alınıyor?
2)Eski dr.tansiyon için sadece tuzu kes diyodu sıfır tuz yani.Bu dr.da alfamet tansiyon hapı verdi.Bu hapı kullandığımda tansiyonu düşürüyomu?Eski dr.neden vermediki tansiyon ilacı?
3)Eski dr.doğum için 26 ocak bu dr.da 8 şubatta alabiliriz diyo hangisine güveneceğim?
4)Largopen antibiyotik gebelik katagorisi B sınıfı.bi sorun olmaz herhalde.
5)Alfamet tansiyonu düşürüyomu?

canımm ılk önce sakin ol ve doğum evresının sonuna geldığıne sukrederek rahatlamaya calıs dusunkı senden kaynaklanan sağlık problemlerı var son aylarda ınsan zaten streste oluyo ama 8 subata daha var stres doğumu tetıkler sen sakın olmaya calıs hersey yolunda gıdıcek bunu tekrarla güclu ol annesı bebeğının sana ıhtıyacı olucak suan 5 bucuk aylık kızım largopene gelınce evet gebelıkte emzırırkende kullanıllıyo cnm hayırlı doğumlar ıkı doktor arasında byle fıkır farklılıları oluyo

öffff bu doktorlarda adamı hasta ediyolar.tutarlılık gösteren hiç bi lafları yok kendı aralarnda .ben tansiyon problemi yasamadım ama son haftalarda gerilik olmustu.karının darlıgı vs gibi 2 haftaya yakın bi fark olusmustu.bende cok merak ediyodum ama sata göre oldu doğum.bide sunada bakıyolar bu aradakı gerilik farkı ilk ultraso muayenesinden berimi var onlara baktınmı fl si vs ilk andan itibaren varsa ultrason tarihine görede olabilir.

ilk gittiğim dr.2 hafta geriden geldiğini söylüyodu.internettede biraz araştırdım ilk 3-4 aylık ultrason görüntüleri doğum tarihi için daha belirleyiciymiş.korkum tansiyondan ya bişey olursa bebeğime.o yüzden tedirginim işte.

canım ben alfameti gebeliğin başından beri kullanıyorum doğuma kadarda kullanacağım.tansiyonu düzenliyo sanırım yan etkisini vee bebeğe zararını görmedim..doğumun hakkında bilgim yok canım ilk gittiğin doktora devam etmiyormusun ultrason bilgilrini kaydediyordur o sana kesin bşeyler söyler...

canım ilk gittiğim dr.devlet dr.hiç bilgi vermiyo ağzından zor alıyorum bilgileri.o yüzden değiştirmiştim.

ilk ultrason görüntüsünden itibaren gerilik varsa o zaman ultrason goruntusune göre olabilir cunku geç olusum vs gibi şeyler oluyormus.ama sonradan cıkarsa böyle bi durum sata göre oluyo doğum allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin.zaten gidişata göre de dr durumuna karr verri herhangi bi tehlıkede alırlar zaten 2700 olmus bebişin gayet iyi

bugünde ilk gittiğim dr.a gittim 15 şubattan önce bebeği kesinlikle aldırmayın dedi.eski ultrason görüntülerime bakarak.

bugünde ilk gittiğim dr.a gittim 15 şubattan önce bebeği kesinlikle aldırmayın dedi.eski ultrason görüntülerime bakarak.

canım hakkında hayırlısı olsun strese girme tansiyonuda düşünmemeye çalış ödem olmadıysa bebeğin gelişimi iyi ise idrarda protein falan çıkmıyorsa inş hiçbir sorun olmadan doğum yaparsın..

canım hakkında hayırlısı olsun strese girme tansiyonuda düşünmemeye çalış ödem olmadıysa bebeğin gelişimi iyi ise idrarda protein falan çıkmıyorsa inş hiçbir sorun olmadan doğum yaparsın..

saol canım.geçen gün idrar tahlili yaptırdım enfeksiyon ve kan çıktı idrarımda.largopen antibiyotik ve alfamet tansiyon ilacı kullanıyorum.kendimi bildim bileli adet düzensizliğim var 2-3 ayda bir olurdum.ilk 3aydaki ultrason görüntülerime göre doğumum gerçekleşecek.bu dr da 2500 kilo dedi bebeğime.tansiyon içinde dikkat et yediklerine içtiklerine ilacınıda kullan şimdi nasıl dikkat ediyosan doğuma kadarda böyle dikkat et dedi.bebeğimin gelişimine gelince sat tarihini dikkate almazsam zaten geç döllenme olduğundan bebeğimin sadece kafası önde gidiyo.ben bacakları ve karın çevresi geri diye biliyodum ama ilk ultrason görüntülerine baktığımda normal gibime geliyo.demekki başka dr.a daha gitmesem 26 ocakta sezeryan olsam bebeğim solunum güçlüğü çekecek.küvezde kalacaktı.Bu tansiyon nasıl bişeyki tuzu kestim biraz iyiyim gibi dinleniyorum yormuyorum kendimi.ilaçta kullanıyorum inş.bi sorun problem çıkmadan doğumum gerçekleşir.her bi dr.bişey diyo kafam allak pullak.günlük bebeğimin hareketlerini sayacağım haftada birde dr.a gideceğim.suyum gelirse kan gelirse bide öyle giderim acil olarak.

canim benimde adet duzensizligim var, ve ultrasyon goruntulerine bakilarak 2 hafta geri alindim hamilelikte (adet tarihime gore olandan).

Usg goruntuleri tabiiki daha dogru oluyor cunki adet tarihi adeti duzenli olanlar icin gecerli.

Bunun disindada bebek karinda ne kadar durabilirse tabiiki okadar iyi, daha cok gelisir ve guclenir.

En az 34 haftalik olmasi gerekiyor cigerleri gelusmesi icin, 37 haftayi gectigindede tam gelismis oluyor. Bence 37 haftayi gecmesi lazim en azindan.

Benimde sat 3 mayisti ve subat in basinda idi normalde 40 hafta dolusu, ama 2 hafta geri alininca 23 subat oldu (40+3 gun hesaplaniyor burada).

Back
X