- 24 Nisan 2020
- 4.764
- 4.322
Yani o zaman ovülasyon testi alıp adet bitiminden itibaren düzenli olarak her gün yapmanızda yarar var sanırım. Çünkü bazen de 30 günde iki kere oluyorum Regl demişsiniz. Siz ancak ovülasyon testi ile yumurtlama yakalayabilirsiniz. Tabi sağlıklı bir yumurta büyüyor ve çatlıyor ise… ama yine de denemekte yarar var belki de oluşur gebelik bu yöntemle kısa sürede.3 aydir deniyorum , 3 ay önce polikistik over kistim patladı. Doktora çocuk için engel mi diye sordum hayır ama zaman alicak dedi. Ama türk doktoru olmadığı için açıkçası içim hiç rahat etmiyor. Birde acil doktoruydu bı daha beter. Türkiye'de olsak her şeyin ayrıntısına kadar bilgi veriliyor pcosum diyorum resmen umurlarinda değil buradaki doktorların
Onun dışında pcos için kilo fazlanız varsa vermeye çalışın mutlaka hatta eşiniz de vermeye çalışsa faydası olur. Sigara alkol tüketimi varsa bırakmakta ya da en azından azaltmakta yarar var. Beslenme düzeninde şeker tüketimini, karbonhidratı azaltmaya çalışın, fast food tüketmemeye çalışın.
Benim kullandığım multivitaminin adı
p h a r m a s u p r a l i f e w o m a n’di. Denemek isterseniz ve orada da mevcutsa kullanın. İçerisinde folik asitin yanı sıra yumurta gelişimini destekleyen çok güzel vitaminler var. Yürüyüş yapmak, hareket etmenin faydası var. Bunlar doktorumun bana tavsiyeleriydi.
Gebe kaldığım ay Ramazan’dı. Bu sayede iftar-sahur çok düzenli beslenmiştim. Vitaminlerin de birini iftardan birini sahurdan sonra almıştım. Sigara çok içen bir çiftken günde 3ten fazla içmemiştik. Yürüyüş her akşam yaptım. Her gün yumurta ve yeşil yapraklı sebzeleri tüketmeye gayret ettim. Yumurtlama günlerini de üst üste değerlendirdik. Naçizane bir deneyim paylaşımı olsun istedim