• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bacaklarım yandı lütfen yardım

Geçmiş olsun, contractubex kullan devamlı. Masaj yaparak uygula. Ayrıca kudretnarı sürebilirsin... Bir de insanların albümlerine, dış görünüşlerine çok ağır eleştirilerde bulunma. Dış görünüşleriyle alay ettiğini ve seni bu yüzden kiblediğimi çok net hatırlıyorum. Bu sana bir ders olmalı bence. Ben olsam bundan bir ders çıkarırdım kendime.

cnm pardon ama kime ne eleştiride bulundum..burnumu estetık düşünüyordum.albumlere bakıp begenmedıgım ve iyi yapılmayan estetıklerı eleştirdim dıye kötümu oldum..o zmn ınsanlar resım eklemesın bu herkese açık bir platform..resım eklenıyorsa övgü ve yergilere açık olmak lazım....iyi valla kimse yorum yapmasın herkes birbirine övgüler yağdırsın polyannacılık yapsın.gerçekleri sölemesin....böyle iğneleyerek yorum yapman hiç hoş dil üstelik bu herkesin başına gelebilir..

Son düzenleme:
Cok gecmıs olsun :(
Icım bır tuhaf oldu, konuyu ve yorumları okuyamadım.
Onerıldı mı bılmıyorum ama kantaron yagı, bu gıbı durumlarda ız bırakmıyor. Hem yara ıyılestırıcı özelliği de var.
Ise yararsa bana bır dua gonderırsınız :)

cnm çok saol kantaron yağını bende duydum..ama hangi aşamada kullanılıyor bilgin varmı çunku şu an yara taze sanırım kurumaya yakın sürülüyor ..

Son düzenleme:
2.derece yanığın en önemli özellikleri çok ağrılı olması ve iz bırakmadan iyileşmesi. İz bırakan yanık 3.derecedir, bu yanık tipinde bu kadar süren ağrı olmaz, çünkü sinir uçları hasar görmüştür. Doktorunuz 2.derece dediyse 4-6 hafta içinde iyileşir.
Ve eminim iyi niyetle yazılmıştır yorumlar ama kesinlikle yumurta akı falan filan sürmeyin, enfeksiyon riski var, sizin pansumanlarınız steril gazlı bezlerle yapılıyordur. Silverdin kullanmaya devam edin, plastik cerrahın önerdiği ilaçları kendi doktorunuza danışın, hemşirenin ne söylediği önemli değil, onun görevi doktorun direktiflerini yapmak yalnızca, başka bi yetkisi de bilgisi de yok. Çok çok geçmiş olsun.

cnm inşallah iz bırakmaz çok korkuyorum :(..yumurta akını bende duydum ama sanırım ılk dökuldugu zaman sürülmesi gerekıyormuş ztn..

Kızlar herkese selamlar... o kdr üzgünümki anlatamam.5 gün önce bi cafede otururken garsonun biri süvarı halındekı 2 bardak kahveyı bacagıma döktu yanlışlıkla..ama öyle bır yandıki daha önce çaydanlık dökulmuştu ustume bu kdr acı hısetmemıştım..bılıyorsunuz makıne kahvelerı ısıyı 200 dereceye kdr çıkartıp hemen pişmesını sağlıyor..doğal olarak 200 derecede 2 bacagım kavruldu haşlandı..su tuttuk.acıle gıttık pansuman yaptılar ...acildeki doktor 2.derece yanık dedı.bacaklarım birer karış açıldı .bir kahve bu kdr yanık yaparmı anlamadım.....sanki bacaklarıma benzin döküp yakmışlar .. .yanık pansuman odasındaki hemşireler silverdin diye bi krem sürüp yolluyorlar 5 gundur....estetik cerrahına gıttım ona RİF serum ve bunun yanında bactroban iismli kremi verip hemen tekrar yanık ünitesinde pansuman yaptırmam gerektiğini söyledi..aynı hemşire bana doktorun verdıgı bu ılaçları kullanmamam gerektıgını söleyıp yıne silverdın krem sürüp yolladı...kime inanacağımı şaşırdım ayrıca iz kalırmı diye çok korkuyorum..iz kalmazsa bı koyun kurban adadım :(..lütfen buna benzer olay yaşayan varmı aranızda ..iz kalırmı kızlar?

cok geçmiş olsun canım yaa kötü olmuş:50: silverdin ufak tefek yanıklar için evde sürekli bulunduruyoruz biz yanık ve yara merhemi yazar üzerinde zaten. hemsireyi boşver sen doktorun verdigi kremi kullan. doktor bu işin uzmanı zaten. teyzemin kızına da 7 yasindayken caydanlık dökülmüştü bacagina külotlu çorap eriyip kalmıştı resmen bacaginda. teyzem çok üzülüyordu izi kalıra diye sürekli pansumana gittiler doktorun verdigi kremleri kullandılar hiç dokunmadi bile evde. sükür iz fln kalmadi

Kızlar herkese selamlar... o kdr üzgünümki anlatamam.5 gün önce bi cafede otururken garsonun biri süvarı halındekı 2 bardak kahveyı bacagıma döktu yanlışlıkla..ama öyle bır yandıki daha önce çaydanlık dökulmuştu ustume bu kdr acı hısetmemıştım..bılıyorsunuz makıne kahvelerı ısıyı 200 dereceye kdr çıkartıp hemen pişmesını sağlıyor..doğal olarak 200 derecede 2 bacagım kavruldu haşlandı..su tuttuk.acıle gıttık pansuman yaptılar ...acildeki doktor 2.derece yanık dedı.bacaklarım birer karış açıldı .bir kahve bu kdr yanık yaparmı anlamadım.....sanki bacaklarıma benzin döküp yakmışlar .. .yanık pansuman odasındaki hemşireler silverdin diye bi krem sürüp yolluyorlar 5 gundur....estetik cerrahına gıttım ona RİF serum ve bunun yanında bactroban iismli kremi verip hemen tekrar yanık ünitesinde pansuman yaptırmam gerektiğini söyledi..aynı hemşire bana doktorun verdıgı bu ılaçları kullanmamam gerektıgını söleyıp yıne silverdın krem sürüp yolladı...kime inanacağımı şaşırdım ayrıca iz kalırmı diye çok korkuyorum..iz kalmazsa bı koyun kurban adadım :(..lütfen buna benzer olay yaşayan varmı aranızda ..iz kalırmı kızlar?

silverdını kesme makına kahvesıyse 70 derecede pısmıstır
her gun soguk su ıle ıkı dk bacaklarını tut
sılverdını sür ardından elma kabugu sür

su topladımı ?

canım sana onerım hakıkı dogal sarı kantaron otu yagı... kullan sonra dua edeceksın :34:

silverdını kesme makına kahvesıyse 70 derecede pısmıstır
her gun soguk su ıle ıkı dk bacaklarını tut
sılverdını sür ardından elma kabugu sür

su topladımı ?

cnm kısmen su topladı .napacağımı şaşırdım inşallah düzelir .psikolojim alt üst

çok geçmiş olsun Rabbim beterinden saklasın Acil şifalar diliyorum :2:

cnm kısmen su topladı .napacağımı şaşırdım inşallah düzelir .psikolojim alt üst

hastane ya da saglık ocagında enjektorle kabaran yerlerın oldugu yerde suyu cektır acımaz sabah aksam silverdin sür

iz leke kalmaması ıcın kabuk tutana kadar elma kabugu sür
ardından sana bır tarıf soylıcrm onu uygula ız kalmaz hıc
benımde kolumda var gectı cok sukur

Benim annemin koluna boylu boyunca 1 çaydanlık kaynar su döküldü..Anında zeytinyağında bekleyen kudret narı sürdük ve diğer günlerde de...Şimdi nokta bile iz yok..Tıbbi olmayan şeylere inanmazdım taki kudret narını keşfedene kadar...Babamın midesinde yara vardı film çektirdi,10 gün her sabah kudret narının o zeytin yağından içti yarım kahve fincanı kadar.2. filme gittiğinde doktor inanamadı :53:sen ne yaptın biz daha sana tedavi uygulamAdık bile dedi.İşte o gün bugündür bizim evimizden 1 kavanoz kudret narı eksik olmaz..Tavsiyemdir yap dua etmeyi de unutma..Geçmiş olsun.

annemin bacağı yanmıştı komple, elma kabukları, elma lapası falan sürdük. elma iz bırakmıyor mucizevi bir şey gerçekten...ama yanık, yara kapanmadan-kabuk bağlamadan sürmeye başlamak gerekiyor

moralim çok bozuldu kızlar bir kahve hayatımı mahvetti ya ömür boyu çekecem bu izleri diyorsunuz :(

yok tatlım ya kalmaz doktorun verdiği kremleri kullan ayrıca güneşe çıkma iz kalırsa da tedavisi var lazerle falan. dert etme güzelim
o gerizekalılarda ii halt etmiş ya ben olsam boğardım heralde

Fırında bileğimi yaktim hafif iz kaldi..silverdin vermişlerdi bu geçmeye başlayınca fito sür demişti eczane. .

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Geçen yıl koluma epey yağ sıçradı.
Bir arkadaşım oriflame in tendrcare adlı kreminin yanıkta mucizeler yarattığını,çocuklar için evde mutlaka bulundurmamı söylemişti almıştım.
Deneyeyim bakalım dedim ve anında sürdüm yanan yerlerime.
Ertesi gün merhem sürdüğüm yerlerde sadece hafif bir kızarıklık vardı,o acıyla farkedemediğim kolumun üst tarafında birkaç merhem sürmediğim yer komple kabarmıştı.
Bu krem yanık olduğu anda sürülürse yüzde yüz iyileştiriyor garanti edebilirim,ama sonrasındada işe yarar mı bilemiyorum.Ben olsam denerdim.

Canim sen oncelikle arastir iyi bi estetik cerraha ya da dermatologa git en acilinden. Silverdini ben elim yaninca surerim o her evde olmasi gereken basit bi yanik kremi. Pansuman yaptirman lazim. Iz cok kalmaz panik yapma hemen. Mesela contratubex krem var cok iyi iz geviriyor. Kantaron yagi. Yumurta akiyla yapilan bi karisim vardi onun icin de guzel seyler soyleniyor. Ama sen hemsireye kulak asma sakin.

cok gecmış olsun. iz kalmaz üzülmeyin

ablamın bacaklarına bi demlik cay dokulmustu hıc ız kalmadı
sılverdın hıc ız bırakmıyo

ablama bi de o zamanlar elma rendeleyıp koymuşlardı ama tabı tavsıye edemıyorum tam bılemedıgımden :26:

Geçmiş olsun canım :37:

Silverdine devam etmelisin. Yanık için çok iyi bir kremdir. Kabarma olmadıysa iz kalmaz. Ama yanık yerin kabardıysa iz kalabilir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

arkadaşlar azönce hastaneden geliyorum..pansuman yapmak için ..bu sefer yanık ünitesine aldılar beni..bu sefer başka bi uzman geldi..estetık uzmanının verdiği ilaçlar için bunlar evet yarayı 2 gune kurutur kapatır ama bizim istediğimiz yaranın kuruması değil dedi..çünkü hemen kurursa üstündeki ölü derileri atmaz ve leke kalır dedi.estetik uzmanı yazar verir ama biz burda yanık ünitesinde doktoruz.günde onlarca yanık vakası geliyor.estetik uzmanı bizden tecrübeli olamaz dedi ve jiletle bütün derimi kazıdı..pembe deri çıkması için yapmamız lazım dedi...bilmiyorum hangi yol doğru ama şimdilik sanırım böyle devam edicem çok üzgünüm iz kalmaz ınş

Back