• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızlar anne sütü ile bebe bisküvisi karıştırılır mı yada muhallebi yapılıyor mu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bercis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
45
0
86
45
İzmir
kızlar ben henüz dr soramadım ama aranızda tadımlık ta olsa bebişler bebe bisküvisini anne sütüyle kıvamlandırıp veren varmı?bir arkadaştan duymuştum anne sütüyle muhallebi yoğurt yapan bile varmış sizin bir bilginiz var mı yaa.verilimir mi acepfisfisfis

inan hıc duymadım canım oyle bısey.ama ben bebe bisküvisi arada verıyorum,en fazla bır tane.agzına tutuyorum kendısı emerek ısırarak yıyor,bır kere de uzum suyuyla ezıp yedırdım bayıldı,gerısını ıstedı yavrum

Canım anne sütüyle bebe bisküvisini ben karıştırıp veriyorum kahvaltıda ama 6 aydan sonra başladım

arkadaşım sakın bunu doktoruna sorma inan çok kızar kardeşim çocuk doktoru ona dayanarak söylüyorum...gerek yok anne sütünün sihirini bozmaya sadece emzir çok bisküvi vermek istiyorsan meyve suyuyla karıştırarak ver derim.

ben sabahları meyvasuyunun içine 2 tane koyuyorum cicibebeden herobabyninki güzel değil ayrıca.annesütünü sağıptamı koyuyorlar ne gerek var emsin çocuklar.

yoğurt yapılabileceğini biliyorum ama muhallebi olmaz heralde Bebeği emmeyen sütünü sağmak zorunda kalan anneler anne sütü ve bisküviyi karıştırıyordur. benim aklıma hiç gelmedi valla. anne sütü almıyorsa bisküvi ile kandırarak vermek faydalı olabilir

herrobaby 'nin sütlü pirinçli devam maması ile hazırlanan kaşık maması var onu anne sütü ilede hazırlayabilirsin ben irmikli meyvelisini kullanıyorum bebeğim bayılıyo devam maması ile hazırlanan her mamayı anne sütü ilede yapabilirsin tabi sütün çoksa ben diğer arkadaşlara katılmıyorum nasıl olsa bu mamayı vereceksin bari anne sütü ile ver tabii 6 aydan sonra benim sütüm kilo aldırmadığı için ben başladım bile

kızlar henüz anne değilim ama süt gibi zaten faydalı olan bir şeyi neden başka şeylerle karıştırıp veriyorsunuz bebişlere anlamadım.yoğurt yaparak,muhallebi yaparak yapısını bozuyorsunuz.bisküviyle ya da başka şeylerle karıştırıp tadını bozuyorsunuz,bebişinize anne sütünden başka sütle aynı doyuruculukta daha kolay yenen şeyler olduğunu gösteriyorsunuz ve emmekten vazgeçmelerini sağlıyorsunuz.sütünü sağıp biberonla vermek zorunda kalan bir arkadaşım vardı.çocuk erken doğdu ve arkadaşımın göğüs uçları tam büyümemişti.kız 2 hafta biberonla besledi bebeğini sonra da emzirmeye çalıştı ama bir türlü alıştıramadı.çünkü biberondan çekmek daha kolay.ufacık bacaksız bunu öğrenebiliyor.o yüzden anne sütünün sadece anneyi emerek alınabileceğini bilmeli bebişler.ilk öğreteceğiniz şey bu olsun.
emzirmek sadece beslemek değildir.emzirme sırasında milyonlarca mikrop ve bakteri değişimi de yapıyorsunuz.yavrunuzun bağışıklık sistemini güçlendiriyorsunuz aklınızda bulunsun.
mecbur kalıp sütünü başka şekillerde veren annelere tabiki sözüm yok.ama keyfii sütünüzün tadını bozmayın............a.s.

benim oğlum 6 aylık 3 aydır zorla emziriyorum.ek gıdalara başladığımdn beride gündüzleri emmiyor.sütümü sağıp veriyorum sürekli.kaşıkla içiyor.bazende mamyla karıştırıyorum.bebeği emmeyi reddeden anneler için iyi bir yöntewm

Back