kızlar acıl yardım????????????

hayallim1990

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
7
0
34
merhaba kızlar ben yenı uye oldum.sızınle bı sorunumu paylaşmak istiyorum lütfen bana yardım edın....ben 2 yıllık evlıyım ve vajınusmus haftasıyım hala sorunum devem etmekkte ustelık bu sorunla ugrasırken buyuk bır sorunmu desen mutlulukmu desem mucıze mı desem aartık sız deyın hamıle kaldım ustelık kızlık zarım bıle duruyor su an 36 haftalık hamıleyım.hamılelıgım boyunca hıcbır sorun yaşamadım allahıma sukur ama psıkolojik olarak 9 ay boyunca çok kotuydum nasıl yapcam nasıl olcak dıye dusunup durdum.şimdi dogum yaklaştığı için yam teşekkürlü bı hastane olsun istediğimiz için hacettepede özel bi dokt başladım 35. haftada gecek hafta kont vardı ve ben dokt. paylaştım bu sorunumu dogum şeklıyle ılğili bilği alabilmek için dokt.bana biz sızın gıbı hastalara normal dogum yaptırmıyoruz çünku hasta için buyuk tahribat oluyor belkı ılerde daha buyuk sorunlarla karsılasabiliyor hasta o yuzden sezaryan daha uygun hem senın ıcın hem bebegın ıcın en dogruu dedıı...ben 9 ay boyunca ne kadar korksamda normal dogumyapmaya hazırlamıstım kendımı ama sımdı dokt.bana oyle deyınce uykularım kaçtı ailem bu sorunumu bılmiyoor ve onlar sıkı bır normal dogumcular ısrarla sakın sezaryan deme dıyye ısrar edeıp duruyorlar açıklama yapamıyorum onlara.ne yapacagımı şaşırdıım esım dokt ne dıyosa o olsun dıyor bende yanlış bişey yapmaktan korkuyorum bebegime zarar vermekten korkuyorum sezaryandan sonra nelerle karsılaşabileceğimi bilmemekten korkuyorum anlıyacağınz çok kotu durumdayım.etrafımda sezaryanla dogum yapanlar yok daha dogrusu benım çevrem hep başka şehirlerde.onlarada soramıyorum. kızlar sımdı benım sorum su sızce benım yerımde sız olsaydınız (allahtan değilsiniz allah kimseye vermesin)ne yapardınız,boyle bı sorunla karşılasan yada çevresinde böyle bi sorun yaşayan tanıdıgınız bırrı varmı nasıl dogum yaptılar ,sezaryanla dogum yapanlar neler önerirsiniz bana çunku neyle karşılaşacağımı bilmiyorum sezaryan hakkında hiç bir bilğiim yok ,dokt haftaya karar ver 38. hafta gun vercem dedı kafayı yıycem çocugum hakkında yanlış bır karar vermekten korkuyorum birde 38 haftada dogum yapanlar varmı arızda beebklerın gelişimleri nasıl yanı tam olarak gelişmesı tamamlanıyormu hanı şimdi 40 hafta dogum dıyorlarya o yuzden 38 hafta erken olmuyormu kızlar benı en ıyı sız anlarsınız lutfen yorumsuz bırakmaın benı cevaplarınızı beklıyorum şimdiden teşekkür ederim benı yanlız bırakmayanlara:KK5::KK5::KK5:

mucizeni sağlıkl kucağına alırsn inş canım,en mantıklısı sezeryn bi çok arkadsm sezeryanla doğm yaptı hiç bi sorun olmaz inş,çokta erken deil doğumun arkadasm 7 aylık doğum yaptı 4 ysında cadısı var dillere destan çok sağlıklı fikrim doktorun ve esinle aynı canım

canım öncelikle 35 haftalık hamilesin sen de bebeğin de çok şükür sağlıklısınız, moralini bozarak kendine ve bebeğine sıkıntı yapma ne olur.. yakında bebeğine kavuşacaksın, iyi düşün.. ben 39. haftam bittiğinde suyum geldi normal doğuracağım diye hastaneye gidip sezeryan oldum.. hep normal olur inş. dedim ama her zaman planladığın gibi olmuyormuş.. acil sezeryana alındım.. tek tesellim normal doğacağı gün sezeryan olmuş olmamdı.. doğum işi kısmet işi.. senin durumunda olup normal doğum yapan var mı bilemiyorum inş. vardır buraya cevap yazarak senin içini rahatlatırlar.. ama sezeryan olman gerekirse de hiç korkma.. kısmet böyleymiş de.. moralli ve mutlu gir ameliyata.. bence çok önemli.. ailen normal olsun istiyor olabilir ama bu iş isteğe bakmayabiliyor.. düşünme onları.. sen ve bebeğin için hayırlısı ne ise öyle olacak.. önemli olan sağlıkla onu kucağına alman.. sezeryan sonrası da normal sonrası da çekilen sıkıntı kişiden kişiye göre değişiyor.. tabiki zorluklar olacak doğum kolay iş değil ama panik yapma lütfen.. bebeğin hastane çıkışında ne giyecek falan o kısımları düşün:) iyi haberlerini bekliyorum.. sevgiler..

Canim bende kismen ayni sorunun direginden donmus biriyim. Ama esim ve yakinlarin sayesinde ilerlemeden sorunu cozduk. Bende iki yillik evliyim. Oncelikle normal dogum her bakimdan sezaryandan daha kolaydir. Sezaryan biz bayanlara baslangicta kolay gelir ama sonrasi cok zor.normalde ise basit gunluk hayatina donmek birkac gunden fazla surmuyor. Bazi doktorlara hemen sezaryan demek kolay geliyor. Normallle ugrasmak istemiyorlar. Ama tabiki senin durumundaki biri icin durum farkli olabilir. Ancak bence yinede bir profesyonelden problemin ssendeki seviyesine dair yardim alip bu meseleyi ona da danismani tavsiye edebilirim. Iki doktorun paslasarak durumun hakkinda daha dogru karar verebilcehini dusunuyorum. Normal dogumun sancisi belji zor ancak sonrasi kolay,sezaryan ise baslangici kolay ama sonrasi zor oluor. Bir ay kendine gelemiyorsun. Kalan gobekte cabasi. Ama bir tarvma yasamani da istemeyiz tabiki. Son karar senin tabiki:-)))

mucizeni sağlıkl kucağına alırsn inş canım,en mantıklısı sezeryn bi çok arkadsm sezeryanla doğm yaptı hiç bi sorun olmaz inş,çokta erken deil doğumun arkadasm 7 aylık doğum yaptı 4 ysında cadısı var dillere destan çok sağlıklı fikrim doktorun ve esinle aynı canım

teşekkür ederim canım. yorumun ıcın sağol boyle olumlu şeyler duymak bana çok ıyı geliyor ne kadar eşim yanımda olsada başka kişilerin fikirlerinde almak istiyor insan bakalım başka şans yok gıbı zaten hayırlısızla ınşallah kucagıma almayı nasıp eder allahım.

canım öncelikle 35 haftalık hamilesin sen de bebeğin de çok şükür sağlıklısınız, moralini bozarak kendine ve bebeğine sıkıntı yapma ne olur.. yakında bebeğine kavuşacaksın, iyi düşün.. ben 39. haftam bittiğinde suyum geldi normal doğuracağım diye hastaneye gidip sezeryan oldum.. hep normal olur inş. dedim ama her zaman planladığın gibi olmuyormuş.. acil sezeryana alındım.. tek tesellim normal doğacağı gün sezeryan olmuş olmamdı.. doğum işi kısmet işi.. senin durumunda olup normal doğum yapan var mı bilemiyorum inş. vardır buraya cevap yazarak senin içini rahatlatırlar.. ama sezeryan olman gerekirse de hiç korkma.. kısmet böyleymiş de.. moralli ve mutlu gir ameliyata.. bence çok önemli.. ailen normal olsun istiyor olabilir ama bu iş isteğe bakmayabiliyor.. düşünme onları.. sen ve bebeğin için hayırlısı ne ise öyle olacak.. önemli olan sağlıkla onu kucağına alman.. sezeryan sonrası da normal sonrası da çekilen sıkıntı kişiden kişiye göre değişiyor.. tabiki zorluklar olacak doğum kolay iş değil ama panik yapma lütfen.. bebeğin hastane çıkışında ne giyecek falan o kısımları düşün:) iyi haberlerini bekliyorum.. sevgiler..

ewt allaha şükür çocugum saglıklı tek tesellım o buraya kadar geldık ucunda olumde olsa çocugum için herşeye deger ama işte insan karşilasacağı sorunları bılmek yanlış karar vermek istemiyor desdeğın için sagol allah razı olsun.birde sana sorum olcak sezeryandan sonra kaç gunde ayaga kalktın çocuguna bakabildinmi,genel anest.mi sezaryan oldun yoksa epıdural sezaryanlamı oldun cevaplarsan sevınırım

Canim bende kismen ayni sorunun direginden donmus biriyim. Ama esim ve yakinlarin sayesinde ilerlemeden sorunu cozduk. Bende iki yillik evliyim. Oncelikle normal dogum her bakimdan sezaryandan daha kolaydir. Sezaryan biz bayanlara baslangicta kolay gelir ama sonrasi cok zor.normalde ise basit gunluk hayatina donmek birkac gunden fazla surmuyor. Bazi doktorlara hemen sezaryan demek kolay geliyor. Normallle ugrasmak istemiyorlar. Ama tabiki senin durumundaki biri icin durum farkli olabilir. Ancak bence yinede bir profesyonelden problemin ssendeki seviyesine dair yardim alip bu meseleyi ona da danismani tavsiye edebilirim. Iki doktorun paslasarak durumun hakkinda daha dogru karar verebilcehini dusunuyorum. Normal dogumun sancisi belji zor ancak sonrasi kolay,sezaryan ise baslangici kolay ama sonrasi zor oluor. Bir ay kendine gelemiyorsun. Kalan gobekte cabasi. Ama bir tarvma yasamani da istemeyiz tabiki. Son karar senin tabiki:-)))

teşekkur ederim canım cevabın için sagol bi an kimse yazmayacakk diye çok korktum hepinizden allah razı olsun.doktorum kesın sezaryan demiyo zaten sizin gıbı hastalara bu daha uygun dıyor dogum başlayınca eger yapamazsan yıne sana sormadan sezaryana alırız cunku bizim için onmeli olan ikinizin saglığı dıyor sadece nasıl ılerlıyecegımıze sen karar ver dıyor esimde hiç denemeyelim direk sezaryan yapalım dıyor ben ıse korkuyorum ailemin haberi olmadıgı için desdeklerinide alamıyorum onlara soyleyemedım bu durum nasıl soylenır bilmiyorum bende sezaryan olmaktan bebeğime yetememkten korkuyorum göbek felan umrumda değil zaten bu sorunları yaşarken kendımden fazlasıyla vaz geçtım allah kimseyi bu salak vajinusmusla karşilaştırmasın çok zor donelr geçırdım halada geçiriyorum dogumdan sonrada yıne başımda o sorun olacak eşimde fazlasıyla törelans gösterdi zaten bundan sonra göstereceğini zannetmiyorum :KK50::KK50: ...bakalım allahın takdırı hala zamanım var dusunup en dogru kararı vermem lazım..

masallah ikinize de :KK66:
ne guzel olmus da gelmis kuzunuz.
benim arkadaslarim sezeryan oldular. epiduralle. hicbir sorunlari olmadi. sizin yeriniz de olsam ben doktoru dinlerdim.
aileye gelince de simdilik normal dogum gorunuyr derim. sezeryan gunude bebek donmedi, dogum kanalina girmedi onun icin acil sezeryanla alindi derim.

selamun aleyküm hanımlar. ben geçen ay klomen kullanmıştım bebek için.sağ tarafımda kist büyümesi olduğu için doktor bu ay ara verdi progestan kullandım.geçen hafta perşembe günü bitti hap bugün biteli 10 gün oldu yani.
test yaptım ikinci çizgi silik çıktı bidaha yaptım yine çıktı ikinci çizgi.lütfen bişey söyleyin hapın etkisinden değildir o demi??
hani hamilelikte progesteron hormonu artıyomuş ya benim kullandığım hapın etkisi geçmiştir demi.
oysa bu ay hiç beklemiyodum yumurtlama günlerimi kaçırdığımı düşünüyodum.Allahımmm inşallah hamileyimdir. :KK49:

ewt allaha şükür çocugum saglıklı tek tesellım o buraya kadar geldık ucunda olumde olsa çocugum için herşeye deger ama işte insan karşilasacağı sorunları bılmek yanlış karar vermek istemiyor desdeğın için sagol allah razı olsun.birde sana sorum olcak sezeryandan sonra kaç gunde ayaga kalktın çocuguna bakabildinmi,genel anest.mi sezaryan oldun yoksa epıdural sezaryanlamı oldun cevaplarsan sevınırım

genel anestezi ile sezeryan oldum.. inan uyandığım andan itibaren hiç ağrım olmadı.. 1 saat sonra gezdim hastanede.. evde de çok iyiydim.. kızımla hep ben ilgilendim.. annem yanımda idi ama inan altını bile temizletmedim kimseye.. ben yapıcam dedim durdum.. kızımı kucağımdan indirmedim acımı da unuttum gitti.. sadece yatıp kalkarken biraz zorlandım eee o kadar da olsun artık.. tabi yorgunluk oluyor.. doğum sonrası hiç dinlenemedim sonuçta.. bebek olunca:) muhakkak çok sancılı geçiren arkadaşlar da vardır.. bünye meselesi.. ama ben hiç olumsuz düşünmedim.. ameliyata güle oynaya girdim.. öyle de çıktım.. sen de sezeryan olursan hep çok iyi olacağına inan.. sonuçta ben de mecbur kaldım sezeryan olmaya senin umarım normal doğum olur ama olmazsa da çok iyi geçecek korkma.. walla insan zerre takmıyor bebeği yanında olunca.. bi de benim canım çok tatlıdır.. eşim bile inanamadı ne kadar iyiysin morallisin diye.. herşey şahane olacak.. inan.. kız mı erkek mi bebişin adı ne olacak kısmetse????:)

Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin.
Ailenize bebeğinizin ters olduğunu ve oyüzden sezeryan olmanız gerektiğini söyleyin.
Ben vajinusmus değildim,ama sezeryan doğum yaptım.kızım ters olduğu için.

Hiç korkmayın sezeryan doğum sizin açınızdan çok daha iyi.
Ben doğumdan korkuyordum,sezeryan doğum benim açımdan çok iyi oldu.

Doktorunuzun söylediklerine katılıyorum,vajınusmus birinin normal doğum yapması ilişkiye girme anlamında psikolojısını dahada alt üst yapacaktır.

masallah ikinize de :KK66:
ne guzel olmus da gelmis kuzunuz.
benim arkadaslarim sezeryan oldular. epiduralle. hicbir sorunlari olmadi. sizin yeriniz de olsam ben doktoru dinlerdim.
aileye gelince de simdilik normal dogum gorunuyr derim. sezeryan gunude bebek donmedi, dogum kanalina girmedi onun icin acil sezeryanla alindi derim.

teşekkür ederim canım sagol artık oyle bişeyler diyeceğim aileme eger sezaryan olursam :KK5::KK5::KK5:

Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip eylesin.
Ailenize bebeğinizin ters olduğunu ve oyüzden sezeryan olmanız gerektiğini söyleyin.
Ben vajinusmus değildim,ama sezeryan doğum yaptım.kızım ters olduğu için.

Hiç korkmayın sezeryan doğum sizin açınızdan çok daha iyi.
Ben doğumdan korkuyordum,sezeryan doğum benim açımdan çok iyi oldu.

Doktorunuzun söylediklerine katılıyorum,vajınusmus birinin normal doğum yapması ilişkiye girme anlamında psikolojısını dahada alt üst yapacaktır.

Amin inşallah ogünleri görmeyi nasıp eder allahım sezaryanda olsa normalde olsa...iyiki vajinusmus değilsiniz allahım bu illeti kimseye vermesin başkalarına çok kolay gibi görunuyor ne varkı birlikte olmatan kim ölmüş felan diyorlar yanı benım eşin ilk zamanlar öyle diyordu ama öyle değil işte neyse canım tekrar teşekkür edrim böyle sezaryan olanlardan olumlu yorumları duymak inan beni çok rahatlatıyor...

genel anestezi ile sezeryan oldum.. inan uyandığım andan itibaren hiç ağrım olmadı.. 1 saat sonra gezdim hastanede.. evde de çok iyiydim.. kızımla hep ben ilgilendim.. annem yanımda idi ama inan altını bile temizletmedim kimseye.. ben yapıcam dedim durdum.. kızımı kucağımdan indirmedim acımı da unuttum gitti.. sadece yatıp kalkarken biraz zorlandım eee o kadar da olsun artık.. tabi yorgunluk oluyor.. doğum sonrası hiç dinlenemedim sonuçta.. bebek olunca:) muhakkak çok sancılı geçiren arkadaşlar da vardır.. bünye meselesi.. ama ben hiç olumsuz düşünmedim.. ameliyata güle oynaya girdim.. öyle de çıktım.. sen de sezeryan olursan hep çok iyi olacağına inan.. sonuçta ben de mecbur kaldım sezeryan olmaya senin umarım normal doğum olur ama olmazsa da çok iyi geçecek korkma.. walla insan zerre takmıyor bebeği yanında olunca.. bi de benim canım çok tatlıdır.. eşim bile inanamadı ne kadar iyiysin morallisin diye.. herşey şahane olacak.. inan.. kız mı erkek mi bebişin adı ne olacak kısmetse????:)[/

canım sagol ya allahım sizden razı olsun ...ne guzel allah inşallah banada sen gibi acısız dogum geçirmeyi nasip eder...doktorum korkulacak bişey yok guzel gececegine inan diyo sen gibi ..bu arada bebeğim erkek tosunum benım bi dogsa da koklasam onu...ism olarak kaan olsun istiyorum yanınada eşim bi isim ekleyelim diyo ona karar veremedik tabi ne olacağina :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

oncelikle nasil hamile kaldiniz ona sasirdim.
ikincisi bebeginizin sagligi ve keyfi yerindeyse kessinlikle erken aldirmayin. 42 haftaya kadar bekleyin, bebek asil bu haftalarda e gelisiyor. ben 42+2 de dogurdum. bebegim 3.800 dogdu.
ucuncusu bence normal yapin, dogum agrisiyle beraber zarda yirtilir gider veya dr sezaryen esnasinda uyusuk olacagindan basit bri operasyonla onu alsin. artik kizlik zari meselesiyle ugrasmayin derim. ki benim kanaatim vajinusmus oldugunuzdan normal dogumla vajende genisler, sonrasi icin rahat ederdiniz.

Amin inşallah ogünleri görmeyi nasıp eder allahım sezaryanda olsa normalde olsa...iyiki vajinusmus değilsiniz allahım bu illeti kimseye vermesin başkalarına çok kolay gibi görunuyor ne varkı birlikte olmatan kim ölmüş felan diyorlar yanı benım eşin ilk zamanlar öyle diyordu ama öyle değil işte neyse canım tekrar teşekkür edrim böyle sezaryan olanlardan olumlu yorumları duymak inan beni çok rahatlatıyor...

İnsanın başına gelmeyince anlamasıda çok zor oluyor malesef.
Ben doğum sonrası üçüncü günümde geziyordum inan.hatta evide dahi süpürdüm desem.Tabi annem çok kızmıştı :KK1:

Siz nekadar pozitif düşünürseniz o şekilde olur.Benim doğumum ve sonrası çok rahattı.
Doğumdada hiç bir acı hissetmiyorsunuz,gözünüzü açıyorsunuz bebeğiniz yanında.bundan daha güzel ne olabilirki.

genel anestezi ile sezeryan oldum.. inan uyandığım andan itibaren hiç ağrım olmadı.. 1 saat sonra gezdim hastanede.. evde de çok iyiydim.. kızımla hep ben ilgilendim.. annem yanımda idi ama inan altını bile temizletmedim kimseye.. ben yapıcam dedim durdum.. kızımı kucağımdan indirmedim acımı da unuttum gitti.. sadece yatıp kalkarken biraz zorlandım eee o kadar da olsun artık.. tabi yorgunluk oluyor.. doğum sonrası hiç dinlenemedim sonuçta.. bebek olunca:) muhakkak çok sancılı geçiren arkadaşlar da vardır.. bünye meselesi.. ama ben hiç olumsuz düşünmedim.. ameliyata güle oynaya girdim.. öyle de çıktım.. sen de sezeryan olursan hep çok iyi olacağına inan.. sonuçta ben de mecbur kaldım sezeryan olmaya senin umarım normal doğum olur ama olmazsa da çok iyi geçecek korkma.. walla insan zerre takmıyor bebeği yanında olunca.. bi de benim canım çok tatlıdır.. eşim bile inanamadı ne kadar iyiysin morallisin diye.. herşey şahane olacak.. inan.. kız mı erkek mi bebişin adı ne olacak kısmetse????:)[/

canım sagol ya allahım sizden razı olsun ...ne guzel allah inşallah banada sen gibi acısız dogum geçirmeyi nasip eder...doktorum korkulacak bişey yok guzel gececegine inan diyo sen gibi ..bu arada bebeğim erkek tosunum benım bi dogsa da koklasam onu...ism olarak kaan olsun istiyorum yanınada eşim bi isim ekleyelim diyo ona karar veremedik tabi ne olacağina :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

çok yakında bol bol koklayacaksın kaan paşayı :)
akılma gelmişken bol bol dinlen.. ben ha doğurdum ha doğuracağım diye heyecandan iki gündür uyumuyordum pat acil sezeryan hastanede de uyuyamadım 2 gün eve geldim zaten artık bebiş var ne uykusu.. şimdi 19 aydır uykusuzum :) son tatlı uykuların tadını çıkar.. dinlenmiş gir ameliyata.. daha rahat olursun sonrasında..
güzel haberlerini bekliyorum :)

X