Kızlar acil yardım b-fibrinojen-455 ga heterezigot mutasyon

aral

Rabbim kuzum sana emanet
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2009
1.475
0
Kızlar transfer öncesi yapılan trombofili paneli testi yaptırdım transfer sonrası dr um sonucu alana kadar celaxine 0.4mg iğne verdi 10 gün kullandım sonra sonucum çıktı dr uma faxladım o da hemetoloğa gösterdi ve iğne kullanmama gerek olmadığını söylediler şu an hamileyim en son dün iğnemi oldum ama sanki o iğneyi olmazsam bebeğime birşey olacak diye korkuyorum bu gün iğnem yoktu vurmadım tahlill sonucum B-Fibrinojen-455 G-A HETEREZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR ve MTHFR A1298C HETEREZİGOT mutasyon saptanmıştır diyor çok korkuyorm bebeğime birşey olacak diye bu konuda bilgisi olan varsa lütfen acil yardım bekliyorum

allah tamamına erdirsinn....bebeğini sağlıkla kucaklamayı nasip etsinn...
bu konuda hiç bi bilgim yok canım...bende yaptırcam genetik testleri...

hıc bır bılgım yok
rabbm saglıklan bebegını kuacgına almayıda nasp etsın darısı bıze ınşşşşş

allah tamamına erdirsinn....bebeğini sağlıkla kucaklamayı nasip etsinn...
bu konuda hiç bi bilgim yok canım...bende yaptırcam genetik testleri...

amin canım rabbim kucağımıza almayıda nasip eyler inşallah canım rabbim seninde en kısa sürede hamile kalıp kucağına almayı nasip eyler inşallah

hıc bır bılgım yok
rabbm saglıklan bebegını kuacgına almayıda nasp etsın darısı bıze ınşşşşş

amin canım rabbim inşallah canım sende en kısa zamanda hamiş kalıp anne olacaksın

Kızlar transfer öncesi yapılan trombofili paneli testi yaptırdım transfer sonrası dr um sonucu alana kadar celaxine 0.4mg iğne verdi 10 gün kullandım sonra sonucum çıktı dr uma faxladım o da hemetoloğa gösterdi ve iğne kullanmama gerek olmadığını söylediler şu an hamileyim en son dün iğnemi oldum ama sanki o iğneyi olmazsam bebeğime birşey olacak diye korkuyorum bu gün iğnem yoktu vurmadım tahlill sonucum B-Fibrinojen-455 G-A HETEREZİGOT MUTASYON SAPTANMIŞTIR ve MTHFR A1298C HETEREZİGOT mutasyon saptanmıştır diyor çok korkuyorm bebeğime birşey olacak diye bu konuda bilgisi olan varsa lütfen acil yardım bekliyorum
canım korkacagın bir şey yok .sadece gebeliğinde kan sulandırıcı iğne kullanman gerekiyor.dr başlamış zaten.geçmiş olsun.bendede aynı rahatsızlık var.

canım dr um bana iğneyi bırakmamı söyledi pıhtılaşma var denilmez gerek yok dedi beni ürkütende bu durum ya yanılıyorsa ve iğneyi bırakmamam gerekirse demetcim sendede sonuç benimki gibimiydi

kızlar lütfen yardım yokmu aranızda pıhtılaşma testleri yaptıran

canim gebelik basliginda bununla ilgili bir baslik var orda bircok arkadasimiz hamileyken ayni sorunla igne oldu yine de yani doktor gerek yok dese de diye biliyorum. kafani karistirmak istemem ama o basliktaki arkadaslarla mutlaka yazismalisin. ama belki senin degerin cok dusuktur ondan gerek yok demistir bir hemetologla daha mi gorussen acaba?

ayrica hic merak etme hepsi yavrularna cok saglikli kavustu.Allah saglicakla kavustursun canim.

sağol özlemcim desteğin için bende buoün hemotolağa gitmeyi düşünüyorum rabbim meleklerimi korusun ve bize bağışlasın sağlıkla kucağımıza alırız inşallah bizler kolay gebe kalamadığımız için sürekli herşeyi ince eleyip sık dokuyoruz rabbim yüzümüze baksın ve kuzularımızı bize bağışlasın

Canım konu hk bilgim yok Allah sağlıkla bebişini kucağına almayı nasip etsin.

canım bu tetkikler genetik ve pıhtılaşma ile ilgili bir hastalık olup olmadığını saptamak amacıyla yapılır. bende 3. denememe başlamadan önce yaptırmıştım. heterozigot olması genetik olarak tek gen ile bu hastalığı taşıdığın anlamına geliyor. tedavisi ise folik asit desteği ve doğuma kadar kan sıvılaştırıcı clexane yada fraxiparine iğne kullanmak. tanıdığım bir kaç kişi var bu hastalığı taşıyan ilaçlarını düzenli kullanman önemli. bebeğinede zararı yok ayrıca. geçmiş olsun.

aral hamileliğin hayırlı,uğurlu olsun....canım bu testleri bende 3.cü transferimden önce yaptırmıştım....benim fibrinojen 440 çıkmıştı..ve heterezigotumda ayrıca.....dr.um bunun önemli bir kan pıhtılaşması olmadığını söylemişti...tek coraspirin kullandırmıştı...ama kimyasal gebelik yaşadım....sonra başka dr.a gittim.. ...gittiğim dr. prof.tu....o bu sonuçlara göre mutlaka kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi....bende bunu dr. uma söyledim.....şimdiki tedavimde transfer günüyle birlikte,doğuma kadar claxcine yada fragmin kullandırıcak....bence bu durumunu iyi araştır...bide benim ilk 2 denememde tutmuştu ve hamile kalmıştım..ama düştüler.. ama sanki bu iğnelerle bu kez olucak gibi bir his var içimde.....ne olur bu durumunu çok iyi araştır.....

aral merhaba hayırlı olsun bebeğin inşallah sorunsuz kucağına alırsın
bende 3. deneme öncesi yaptırdım bu testleri 2 bebek kaybım vardı
bende birisi heterezigot biride homozigot çıktı dr heterezigot olanı dikkate almadı
homozigot olan çift taraflı mutasyon ve benim babamda bu problemden dolayı ciddi rahatsızlık geçird
transferden sonra 02 llik clexan kullandım embriyolarım çok iyiyken olmadı
internetten yazdığım bir tüp bebek merkezi dr u dozun az olduğunu söyledi
sonra bende araştırdım benim durumumda olanlara 04 yada 06 lık doz veriyorlarmış
sen iyice sor hematoloğada danış ama iğne gerek değilsede kullandırırlarsa kan fazla sulanıp düşüğede neden olabilirmiş ama düşük doz bir çok kişide kullandırıyorlar
canım inşallah hiçbir problem yaşamazsın ve bebeğine kavuşursun

canım hemen başka bir doktora git iğneni bırakma. bende sadece MTHFR A1298C Heterozigot mutasyon çıktı. tüp doktorum bırakacaksın demedi. sadece hemşire 12. haftalık olduğunda ara bi tekrar hoca ile konuşalım dedi. ama iki k.doğumcu doktor kesinlikle doğuma kadar kullanacaksın dedi. heterozigotlara da sonuna kadar kullanılıyor dediler. ben tüp olduğunu söyleyince kesinlikle kesinlikle kullanmak zorundasın dediler. 12.haftayı bitirmediğim için henüz merkezimi aramadım. bi de MTHFR olanlar B 12 ve Folik asiti bünyelerinde tutamıyorlar. ben doğuma kadar benexol ve folik asit kullanacağım. bende clexan 0.4 kullanıyorum. aman dikkat diyorum zor bulduk zaten..

bir de her gün bir tane coraspin kullanıyorum. onu da kesmiyeceğim.

kızlar hepinize yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim dün hemetoloğa gösterdim sonucumu o da iğne kullanmana gerek yok dedi ama ben halen korkuyorum ya bebeğime birşey olursa diye ne olur bana dua edin sizce ne yapmalıyım rabbim bana bağışlazın kuzumu inşallah sağlıkla kucağıma alırım

X