Kızlar acil hormon sonuçlarıma bakar mısınız ?

7bitirdibeni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2024
33
12
30
Arkadaşlar 9 aylık evliyim , hiç doğum kontrol hapı vs kullanmadım hep geri çekmeyle korunduk. 3 aydır gebelik istiyoruz, başında genel vajinal muayene oldum doktor hiçbir sorun yok dedi , gebelik oluşmayınca regli düzensizliği de olunca bugün doktora reglin 3. günü hormon testi verdim ultrasonla baktı , pcos görünmüyor yumurta sayın sağ yumurtalıkta birkaç tane fazla hormon bakalım dedi sonuçlarımı deneyimlerinizle yorumlarsanız sevinirim

Estradiol - 35
Fsh - 5,53
Lh - 1.65
Tsh - 2,16
Progesteron - 0,2
Prolaktin - 14,70
T3 - 3,13
T4 - 0,89

Pcos görünmüyor değil mi lh düşük mü ben kusura bakmayın hiç daha önce bu konularla iştigal etmediğim için bilmiyorum ama sizce 3 ayda olmaması normal mi
hayir bende pcos var ve benim lh 22 pcos böyle olmaz ben 2018den beri pcosum artık prof oldum bu konuda

3 ay erken zaten. su an rahminiz yeni duruma alışmaya çalışıyor. psikolojik ve fiziksel olarak en hazır olduğunuz anda gebelik oluşacaktır endişe etmeyin. her seyiniz sağlıklı görülüyor. esiniz de bir kontrole gitsin isterseniz kafanızın rahat etmesi açısından

Sence normal mi
Doktor herşey normal yani gel şu değerini düzeltelim diyebilicegim bişey yok demişti ama ben hep guatrdan korkarım annemde de var sizce bunun üzerine düşmelimiyim

Eklentiler

• IMG_20240604_184414.jpg
    19,8 KB · Görüntüleme: 125
Sence normal mi
Doktor herşey normal yani gel şu değerini düzeltelim diyebilicegim bişey yok demişti ama ben hep guatrdan korkarım annemde de var sizce bunun üzerine düşmelimiyim
hayir normal tsh endişe etmeyin. ben su an gebeyim ve benim de tsh biraz yüksek çıktı. 15 gün sonra tekrar tahlil yapılacak. doktorum hiç önemli değil ilaçla kontrol altına alırız dedi. sizinki referans değerinin altında. evet yakın ama beslenmenize vs dikkat ederek sabit tutabilirsiniz. yüksek olsa zaten size de ilaç başlatırlardı. endişe etmeyin bence

Sence normal mi
Merhaba , gebelik düşünüyorsaniz tsh degeriniz 4 lerde ise yüksek.
Gebelik için 2.5 ve altı isteniyor çünkü.
3 yila yakin tüp bebek surecinde ve tsh ile mücadele eden biri olarak söylüyorum, dokturunuz ile görüşün lütfen, dahiliye doktoru mümkünse sizi endokrinoloji bölümüne sevk etsin , ben her ay duzenli olarak tsh icin endokrin bölümüne gidip kan veriyorum ve takipli hastasıyım . Gebelik hormonu da tsh yuksekligi yapıyor, bir kac kez gebe kaldim ve gebe kalir kalmaz hemen doktorum gelmemi istedi , ornek vereyim ilk tüp bebek transferinden 1 gun önceki tsh degerim 2.52 idi , transferden 12 gun sonra gebelik haberini aldigimdaki deger 5.25 ti , doktorum hemen kullandigim ilacin dozunu artirdi.

Çok teşekkür ederim
Evlendikten sonra kilo aldım fazlasıyla düzene sokmam lazım sanırım

Gebelik düşündüğüm için gitmiştim aslında ama bı sorun olmadığını söyledi
Yani eğer düşürmek istersem kadın doğuma gitmiyim mi

bakın benim eylül ayımdaki rutün kontrolde tsh 3.98 ama doktorum normal dedi ve hiçbir tedavi uygulamadı. hamile olduğumu öğrendikten sonra dün verdiğim testte ise 2.6 çıktı. doktoruma attım ve doktorum gebe olmayan kadınlarda 4 ve altı normaldir ama gebelikte 0.5-2.5 arasında olması lazım dedi. gebelikte salgılanan tiroid hormonu ile zaten tsh doğal olarak düser dedi. yeni gebe olduğun için biraz daha bekleyelim 15 gün sonra 2.5 altına düşmezse tiroid ilacı başlarız düşük dozda dedi.

Eklentiler

• IMG_2142.jpeg
    36,3 KB · Görüntüleme: 117
  • image.jpg
    101 KB · Görüntüleme: 114
Gecmis olsun , gebeliginiz de hayırlı olsun
Saglikla kucaginiza almak nasip olsun inşallah.

Tsh 2.5 üzeri bebekte gelisim geriligi , erken doğum riskleri taşıyor, benim 3 lere ciktiginda tüp bebek transferlerim iptal edildi.
Genellikle kadin dogumcular normal diyorlar degerlere ama endokrin doktorları gebelik dusunenler için 2.5 alti öneriyor siddetle.

valla dediğim gibi ben 3.98 ile gebe kaldım ve gebe kaldıktan sonra 2.6’ya indi su an. doktorum zaten gebeliğin sağlıklı ilerlemesi için 2.5 altında olması lazım dedi orda aynı fikirdeyiz. ama doktorumun söylediğine göre zaten gebelik hormonu yükseldikçe tiroid hormonu da artacak ve tsh düsecek. ki bende düstü gördüğünüz gibi. ama yüne de 2.5 altında tutulmaya çalışılacak yine de.

Siz 3.98 sonucunuzu ne zaman aldiniz ve ne zaman hamile kaldınız , sunun icin sordum gebe kalmak isteyen hiç bir kadına 3.98 sonuc için doktoru normal demez , çünkü zaten yüksek tsh gebelik icin engel bir de diyelim ki gebe kaldiniz o deger Allah muhafaza dusuk , erken dogum ve bebekte gelisim geriliğine sebep oluyor.
Tsh konusunda neredeyse master yaptım çünkü 3 yıldır bununla uğraşıyorum , benim de ilk kadin dogumcularim yüksek tsh degerlerim için onemsiz demislerdi ama ilk gebeligim 19 haftada düşükle sonuclaninca gittigim endokrin ve tüp bebek doktorlarim zaten tsh yuksekligi sebebi ile gec haftada yaşadığım düşügun kacinilmaz oldugunu soylediler. Gebelik hormonu tsh i dusurmez yükseltir , muhtemelen sizin tsh degeriniz düşüktü gebeligin hemen öncesinde , gebelik ile birlikte biraz yükseldi. Ileri haftada yasadigim kaybın tsh yukskeligi sebebi ile olabilirlik ihtimali bile doktorlarim tarafından beni tsh konusunda cok ama cok yakin takibe aldırdı.

Sence normal mi
Merhaba evet TSH 4 altı olması lazım bir endokrin doktoruna görünün yada dahiliye.bendede hipotroit var ilaç kullaniyorum

3.98 den indiyse normale döner bence
Sağlıklı gebeliğiniz olsun inşallah

Adetin 4. Günü vermiştim farklılık olmuyo dimi
Hayır o adetle ilgisi yok. T3 T4 anti Tipo onlarada bakıp size ilaç verir dahiliye uzmanı. İlactanda endişe etmeyin kullanınca değerler normal değere iniyor.ben yıllardır kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…