• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar acil! Hamilelikte yolculuk?

visne_receli

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2017
168
169
23
Daha çok yeni 8 haftalık hamileyim ve 6 7 saatlik bir yola gitmemiz gerekiyor. Kayınvalidem gitme tehlikeli şöyle böyle dedi korktum doktorumu aradım ulaşamadım sakıncalı mı?

Daha çok yeni 8 haftalık hamileyim ve 6 7 saatlik bir yola gitmemiz gerekiyor. Kayınvalidem gitme tehlikeli şöyle böyle dedi korktum doktorumu aradım ulaşamadım sakıncalı mı?

ben sakıncalı değil diye biliyorum
ayrıca doktorum, tutunacak bebek her halükarda tutunur derdi

Ben hamileliğimi bilmeden yani takribi 6-7 haftalık gebeyken arabayla 5 şehir dolaşmış hoplamış zıplamış denize dalmış çıkmış deli dolu bir tatil geçirmiştim. Meğerse hamileymişim :)) bir şey olmaz Allah’ın izniyle. Bana olmadı yani.
Tümseklere falan dikkat edilirse sorun olmaz bence.

Git birsey olmaz deriz olacagi tutar. Boyle vebal almak istemem ama ben kendim kullanarak 4 saatlik yolculuga gidiyordum 2 ayda bir. Hicbir sorun yasamadik. Hatta dogumdan onceki gece kendim hastaneye gidip oda suslememe baktim. Korkma Allaha emanet gidersin..

Doktor hiçbir risk yok oldukça yukarda demişti sağlıklı ilerliyoruz diye konuştuk.
Onun çocuğu düşmüş şöyle böyle olmuş derken gözüm korktu.
Bulantom falan da olmuyor öyle beni rahatsız eden

En iyisini doktorunuz bilir. Bazı hamilelikler çok rahattir yolculuk da yapar motora da biner bişey olmaz bazıları hassasdır olur. Kanamalı bir gebeliginiz yoksa bişey olmaz diye biliyorum ben. Ama doktorunuza bir şekilde ulaşın derim

8 aylık hamileyken 7 saatlik gel git 15 saatlik bi yola gittimhemde sabah gittik aksam geldik özel arabada degildi

Doktor hiçbir risk yok oldukça yukarda demişti sağlıklı ilerliyoruz diye konuştuk.
Onun çocuğu düşmüş şöyle böyle olmuş derken gözüm korktu.
Bulantom falan da olmuyor öyle beni rahatsız eden
Bana doktorum yolculukta uzun sure hareketsiz kalma arada mola ver yuru otobusle gidiyorsan oturdugun yerden bacaklarini hareket ettir demisti.

yolculuğu yürüyerek yapmıcaz anne :işsiz: derdim ben sizin yerinizde olsam
kaldı ki doktor da onay vermiş.

Git birsey olmaz deriz olacagi tutar. Boyle vebal almak istemem ama ben kendim kullanarak 4 saatlik yolculuga gidiyordum 2 ayda bir. Hicbir sorun yasamadik. Hatta dogumdan onceki gece kendim hastaneye gidip oda suslememe baktim. Korkma Allaha emanet gidersin..

Konu ile ilgili değil ama nasıl kendiniz kullandız. Araba işini bir türlü hallademedim neredeyse iki sene oldu hala her bindiğim de aynı heyecanı yaşıyorum park etmek desen zaten edemiyorum trafik olan yere gidemiyorum iki kere kaldırıma geldim lastik jant gitti bir kere arabaya vurdum nasıl olacak bilmiyorum

Ben de hamileyken 3 yurtdisi 20 yurtici seyahat ettim. Doktorum bir risk yok dedi ama bu benim hamileligim icindi.
Ayni donemde kuzenim hamileydi. Ayni doktora gidiyorduk. Ona is yapma sık sık dinlen uzan dedi.

Ne desek bos buradan. Olmaz deriz bir sey olur allah korusun. Siz burdan edindiginiz tavsiyelere bakmayin. Bir doktordan onay almadan cikmayin yola

doktorunla görüşmeden gitme. eğer sorun yok derse fizana gitsen bir şey olmaz. ben 10 haftalık hamileyken gürcistana araba ile gittik oradan karadeniz turu yaptık toplamda 3000 km yol yaptık, ayrıca 9 ay boyunca her ay otobüsle 6 saat yol gittim geldim. ne bir ağrı ne bir sıkıntı yaşamadım, hatta son yolculuğumda 36 haftalık hamileydim tıngır mıngır gittim. ama ilk başta doktorumla görüştükten sonra bunları yaptım.
bir de doktorlar genelde uçağı yoksa da otobüs daha az sarsıldığı için otobüsü öneriyorlar bilgin olsun.

En iyisini doktorunuz bilir. Buradaki tavsiyelere guvenmeyin,hic birimiz sizin gebeliginizi ve saglik durumunuzu bilmiyoruz

Ben de 8 haftalikken de 30 haftalikken de 7-8 saat yolculuk yaptim. Doktorum sadece bol su ic yolda ve sik sik mola verin 15 dk yürü demisti. 7 saat yol olmustu bize 9 saat ama bi sikinti yasamamistim.

Back
X