• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Kızlar acil cervap verin lütfen!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

zambakl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
272
3
0
İstanbul
Kızlar ,

28 haftalık ikiz bekliyorum

Karnım ve kasıklarımın ağrıması sonucu jel şeklinde sümüğümsü bir akıntı geldi..

Dr uma ulaşamadım sizce rahim ağzı açılıyor mu bu bir belirti midir?

Erken doğumdan korkuyorum

Canım bu normal bir akıntıdır merak etme.
Ben 28 haftalık doğum yaptım fakat rahim ilk açıldığında gelen akıntı pembemsi bir akıntı oluyor. Eğer berrak bir akıntıysa korkma ama doktoruna mutlaka haber vermeye çalış.

Canım Berrak bir akıntıydı pembelik yoktu ama çok yoğun sanki bir tıkaç açıldı.Daha önce de bir kez oldu progestana başladık
Hafif ağrılar oluyor bazan karnıma şiddetli sancı sağlanıyor içeriden nefesim kesiliyor.
Drum progestana devam etmemi söyledi.Cumartesi konmtrolum var acaba vajinal mi bakacak?
Doğumun yaklaştığını gösteren belirtilerin nelerdi?

Rahim açıklığına bakacaksa vajinaldir. Bende zaman zaman karnımın belli bölgelerinde toparlanmalar olurdu. Nişan denilen bu rahim tıkacı da hiç ağrısız sızısız geldi. Ama sonradan çok sancılarım oldu. Rahim açıldıkça sancı artıyor. Ben de sürekli nidilat kullandım kasılmaları engellemek için. Ama çok endişeleniyorsan, akıntın çok kıvamlıysa ve ağrıların artarsa mutlaka doktora git en azından strese girmezsin için rahatlar.

Teşekkürler canım yardımların için
ctesi dr a gideceğim.
Çok korkuyorum erken doğumdan..Tek yumurta ikizleri ve risim burdan başlıyor.en azından 32 haftamı tamamlayabilsem..biri 750 diğeri 775 grm dı geçen hafta normal dedi dr ama bilemiyorum..

Rica ederim canım. Miniklerin inşallah sağlıkla şimdi oldukları yerde büyüyüp 37. haftadan sonra zamanında doğarlar.

aaaa bende de gelirdi ama bende hamilelik önceside gelirdi o yüzden doktoruma sorma isteği hiç duymadım sen yinede ona cepten ulaşmaya çalış durumu anlat

Back