• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızlar 7 aylık bebeğim su çiçeği oldu :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Eslemmm111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
798
91
13
36
Kızlar çok korkuyorum
5 yasında ki oğlum su çiçeği geçirdi
Tam iyileşti bebeğe bulaşmadı derken
Bu sabah 3 tane su toplanması gördüm
Aşısı olmadığı için nasıl geçer
Bu şekilde geçiren var mı
Eşimi bekliyorum birazdan hastaneye gidicez

geçmiş olsun :( ben çocuk hastalıklarında Kadir Tuğcu'ya çok güveniyorum konunuzu okuyunca bir bakayım dedim. İlk yorumu "su çiçeği viral bir hastalıktır antibiyotik kullanılmaz" olmuş. minicik bebeğe antibiyotik vermezler umarım. Çünkü malum bazı doktorlarımız çocuğa şöyle bir bakıp muayene dahi etmeden yazıyor antibiyotiği...
çok çok geçmiş olsun tekrar.

geçmiş olsun :KK43: ben çocuk hastalıklarında Kadir Tuğcu'ya çok güveniyorum konunuzu okuyunca bir bakayım dedim. İlk yorumu "su çiçeği viral bir hastalıktır antibiyotik kullanılmaz" olmuş. minicik bebeğe antibiyotik vermezler umarım. Çünkü malum bazı doktorlarımız çocuğa şöyle bir bakıp muayene dahi etmeden yazıyor antibiyotiği...
çok çok geçmiş olsun tekrar.
Teşkkür ederim evet bnde buradan bi arkadaş sayesinde öğrendim kadir Tuğcu yu bazı sorunlarımızı yazdım ama kendi doktorumla çok farklı yorumlamıştı
Ağır geçirmesinden çok korkuyorum bide bnm bebeğim ek gıda ile de beslenemiyor nasıl atlatcaz bilmiyorum

Kızlar çok korkuyorum
Benim en küçük çocuğum 40 ı yeni çıktığında oldu.ablasından küçüğe sonra da abisine bulaşmıştı.büyüklerin vardı ama küçüğün aşı yoktu .hiç birşey vermediler emzirdim büyüklere nazaran çabuk geçiyor zaten.sadece aşı kartına not düştüler su çiçeği aşısı zamanı geldiğinde aşı yapılmadı geçirdi diye.
Geçmiş olsun.

Benim en küçük çocuğum 40 ı yeni çıktığında oldu.ablasından küçüğe sonra da abisine bulaşmıştı.büyüklerin vardı ama küçüğün aşı yoktu .hiç birşey vermediler emzirdim büyüklere nazaran çabuk geçiyor zaten.sadece aşı kartına not düştüler su çiçeği aşısı zamanı geldiğinde aşı yapılmadı geçirdi diye.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim sizin bebeğiniz daha küçükmüş inş benim bebeğimde öyle kolaylıkla atlatır

Biz küçükken bütün kardeşler su çiçeğine tutulduk Daha 10 günlük en küçük kardeşim de :) bişey olmadı çok şükür Allah yardımcınız olsun Ama çok korkunç bi hastalık değil, telaş etmeyin, iyi bakın iyileşecek allahın izniyle

Biz küçükken bütün kardeşler su çiçeğine tutulduk Daha 10 günlük en küçük kardeşim de :) bişey olmadı çok şükür Allah yardımcınız olsun Ama çok korkunç bi hastalık değil, telaş etmeyin, iyi bakın iyileşecek allahın izniyle
Teşkkür ederim ya bide çok uğraştım bulaşmasın diye nasıl bulaştı bilmiyorum bu sabah kızımda görünce şok oldum bide sağolsun KV dem bizim köyde su çiçeğinden çok bebek ölmüştü diyince aman allah korusun ben iyice panik oldum

Teşkkür ederim ya bide çok uğraştım bulaşmasın diye nasıl bulaştı bilmiyorum bu sabah kızımda görünce şok oldum bide sağolsun KV dem bizim köyde su çiçeğinden çok bebek ölmüştü diyince aman allah korusun ben iyice panik oldum
O eskidenmiş canımm, viral hastalıkların şiddeti ve şekli zamanla geliştirilen ilaçlar ve insan bedenindeki kimyasallar beslenme vs ye bağlı değişiklerden dolayı virüsler de değişime uğrarmış. Eskiden çok daha şiddetliymiş bu hastalıklar, insanlar korunmayı öğrendikçe körelmiş. Şimdi ayakta atlattığımı bu hastalığı kullanarak zamanında ingilizler amerika kıtasındaki yerlileri katletmiş, düşünün yani :) insanlar artık daha dirençli böyle şeylere :) endişelenmeyin, telaştansa sakinlik daha iyidir :)

O eskidenmiş canımm, viral hastalıkların şiddeti ve şekli zamanla geliştirilen ilaçlar ve insan bedenindeki kimyasallar beslenme vs ye bağlı değişiklerden dolayı virüsler de değişime uğrarmış. Eskiden çok daha şiddetliymiş bu hastalıklar, insanlar korunmayı öğrendikçe körelmiş. Şimdi ayakta atlattığımı bu hastalığı kullanarak zamanında ingilizler amerika kıtasındaki yerlileri katletmiş, düşünün yani :) insanlar artık daha dirençli böyle şeylere :) endişelenmeyin, telaştansa sakinlik daha iyidir :)
Hadi ya :)
bide konu bebek olunca benimki panik atağa kadar gidiyo malesef :) haklısınız sakinlik her zaman çok iyidir

Kızlar çok korkuyorum
Oğlum da henüz aşı olmamisken salgın vardı. Doktor sadece anne sütü alan bebeklerin annesi su çiçeği aşısı olduysa bu antikorlar da bebegi korur hastalık bulaşsa bile hafif atlatır dedi. Zaten7aşı olmak hastalığa kesin yakalanılmaz anlamına gelmiyor. Hafif seyrini sağlıyor demişti

Oğlum da henüz aşı olmamisken salgın vardı. Doktor sadece anne sütü alan bebeklerin annesi su çiçeği aşısı olduysa bu antikorlar da bebegi korur hastalık bulaşsa bile hafif atlatır dedi. Zaten7aşı olmak hastalığa kesin yakalanılmaz anlamına gelmiyor. Hafif seyrini sağlıyor demişti
Evet oğlum aşı sayesinde hafif atlattı ama maalesef ben emziremedim bebeğimi

Hadi ya :)
bide konu bebek olunca benimki panik atağa kadar gidiyo malesef :) haklısınız sakinlik her zaman çok iyidir
Allah şifa versin. Su çiçeği kolay atlatılır , zaten özel olarak su çiçeğine yönelik bi tedavi yoktur pek de gerekmez. Ateşi çıkabilir ara sıra , çocuk sıkıntılanmasın diye ateş düşürücü ilaç kullanılır doktor zaten söyleyecektir. Ama su çiçeği çıkarmaya başladıktan sonra 1 hafta, 10 gün sürer , kendiliğinden geçer. Su çiçeği çıkaran çocuğun cildine pek dokunmazsanız daha iyi olur, ara sıra serine yakın ılık suyla hafifçe yıkarsanız hem ateşi hem de döküntüleri açısından çocuk rahatlar :) ateşlendiğinde sirkeli su vs dokundurmayın

Evet oğlum aşı sayesinde hafif atlattı ama maalesef ben emziremedim bebeğimi
Umarım çabuk atlatır. Su çiçeği gibi hastalıklar eskiden daha korkulasi hastalıklar mış. Artık kolayca üstesinden geliyor.. Sadece su keseciklerinin patlamamasına dikkat edin emekleme esnasında yada kasıma olmasın. Gerci hiç hatırlatıyorum7aylıkken kasınan yeri kasiyor muydu diye ama dikkat edin. Doktora götürün hemen. Ne kadar çabuk okadar iyi annesi.

Ateşini çıkarmayın yeter
Yani yükselmeye başlarsa soğutun

Bir de ağzında çıkarsa emme sorunu yaşayabilir biberon vs

Anne baba aşılı olduğu için günümüz çocukları kolay atlatıyor

Son düzenleme:
Back
X