• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar 6.aya giriyoruz oğlumla ama yardım edin

baranxixnannesi

cantanem baranım benım
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
1.186
8
116
İzmir
cnm kahvaltıda pekmez peynır ekmek karıstır ver
oğlen kabak patates havus hasla ez yedır
ara oğunde su aralar seftalı verebılırsın.
yemek tARIFLERI BOLUMUNE 6.AYDAN ITIBAREN VERILENLERDEN YAZMISTIM BELKI ISINE YARAR BAK ISTERSEN

kızlar oğlum 4 ayını doldurmadan sütüm yetmediği için mamaya başlamıştık ebeler çorbalara da başla dediler fakat doktorum ek gıdayı kesmemi söyledi bu ayın 10unda atık 6.aya giriyoruz ve hala doktorum hayır diyor ama sadece mamayla beslemek istemiyorum meyveler çorbalar yoğurt herşeyi yedirmek istiyorum sonra red edecek ben çekecem biliyorum hadi kızlar 6.aya giren bebeğe neler yedirmeliyim bana menü yazmayın bir günden başlayarak 1 hafta boyunca hangi saatlerde neler yedirmeliyim yazar mısınız araştırıyorum fakat hiçbiyerde sabah kalkınca bunu ara öğünmde bunu yedirin yazmıyor bende ölçüsünü bilmediğimden tereddüt ederim mesela sabah bisküvi poekmez karışımını verdim diyelim bununla doyar mı ne kadar üsre son5ra ne vermeliyim mamayı gece yatarken birde gündüz 2 defa falan vermek istiyorum artık yemek istiyor farkındayım çünkü 125cclik bir mamayı yiyor yine istiyor şişip kalıyor yani içi dışı mama oldu yavrumun nolur kızlar bekliyorum böyle yardıkmcı açıklayıcı siteler varsa girdiğiniz onları da yazarsanız memnun olurum

kızlar oğlum 4 ayını doldurmadan sütüm yetmediği için mamaya başlamıştık ebeler çorbalara da başla dediler fakat doktorum ek gıdayı kesmemi söyledi bu ayın 10unda atık 6.aya giriyoruz ve hala doktorum hayır diyor ama sadece mamayla beslemek istemiyorum meyveler çorbalar yoğurt herşeyi yedirmek istiyorum sonra red edecek ben çekecem biliyorum hadi kızlar 6.aya giren bebeğe neler yedirmeliyim bana menü yazmayın bir günden başlayarak 1 hafta boyunca hangi saatlerde neler yedirmeliyim yazar mısınız araştırıyorum fakat hiçbiyerde sabah kalkınca bunu ara öğünmde bunu yedirin yazmıyor bende ölçüsünü bilmediğimden tereddüt ederim mesela sabah bisküvi poekmez karışımını verdim diyelim bununla doyar mı ne kadar üsre son5ra ne vermeliyim mamayı gece yatarken birde gündüz 2 defa falan vermek istiyorum artık yemek istiyor farkındayım çünkü 125cclik bir mamayı yiyor yine istiyor şişip kalıyor yani içi dışı mama oldu yavrumun nolur kızlar bekliyorum böyle yardıkmcı açıklayıcı siteler varsa girdiğiniz onları da yazarsanız memnun olurum

caniom bebeğin yemesinin saati vakti yok yada belli bi aralikta olmuyo ki bebek doymazsa saat mi bekleyeceksin yada acikmadiysa zorla mi yedireceksin.
Benim oluşumunda 22 sinde 6 bitecek ben ek gidaya başlayali çok oldu.
Bi gün şehriye bi gün havuç bi gün patates bi gün kabak çorbasi yapiyorum ama en çok havuç çorbasini sevdi 6 ay bebeklere uygunmuş kafama göre değil araştirarak veriyorum tadida tatlimsi olduğu için severek yiyolar. Istersen tarifini veririm. Bunun dişinda yoğut şeftali muz elma veritorum ama şeftali ve yoğurt hergün yiyor.

benim bebeğim yakında 6 ayı doldurucak inşallah
ben sabah uyanınca yatakta emzirdiysemde ki az emiyor hemen kahvaltısını veriyorum 50 ml formul mamaya 2 cicibebe çay kaşığı ucuyla peynir yine çay kaşığıyla pekmez atıyorum bunu yiyor yada bebelac peynirli pekmezli adında kaşık maması veriyorum ikiside aynı işi görüyor

uyuyup uyandıktan sonra sebze çorbası veriyorum 1 patatesin 4 te birini havucun 4 te birini 2 çay k. pirinçle 1 -2 bardak suyla haşlıyorum az bi suyu kala altını kapatıp çatalla iyice eziyorum bunuda severek yiyor beğenmesse azıcık şekerle tuz atıyorum ama varla yok arası bişi

tekrar acıktığında meyve saati geliyor meyveyi direk sade vermiyorum içini yakıyor heralde pek sevmedi küçük bir elmayı rendeliyip blendırdan geçiriyorum içine 50 ml formul mama ekliyorum daha sora bebelac ilk tahıllardan 2,5 yemek kaşığı koyuyorum bunu çok seviyor

ikindi uykusundan uyanınca hafif pudra şekeri 1 çay k. kadar atıyorum yoğurda yediriyorum gece yatarken ya formul mama yada arı mama yada büyük ihtimal pirinç unu maması yapıyorum suyla

gece sadece beni emiyor gündüzde her fırsat bulduğumda azda olsa emzirmeye uğraşıyorum bu verdiğim öğünler küçücük kaselerde öle dolu dolu deil

formul mamayı sadece dışarı çıktığımda vermeye uğraşıyorum yada yatarken tek öğün tek mamayla beslensin istemiyorum umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşım bizim bir günümüz böyle geçiyor

benim bebeğim yakında 6 ayı doldurucak inşallah
ben sabah uyanınca yatakta emzirdiysemde ki az emiyor hemen kahvaltısını veriyorum 50 ml formul mamaya 2 cicibebe çay kaşığı ucuyla peynir yine çay kaşığıyla pekmez atıyorum bunu yiyor yada bebelac peynirli pekmezli adında kaşık maması veriyorum ikiside aynı işi görüyor

uyuyup uyandıktan sonra sebze çorbası veriyorum 1 patatesin 4 te birini havucun 4 te birini 2 çay k. Pirinçle 1 -2 bardak suyla haşlıyorum az bi suyu kala altını kapatıp çatalla iyice eziyorum bunuda severek yiyor beğenmesse azıcık şekerle tuz atıyorum ama varla yok arası bişi

tekrar acıktığında meyve saati geliyor meyveyi direk sade vermiyorum içini yakıyor heralde pek sevmedi küçük bir elmayı rendeliyip blendırdan geçiriyorum içine 50 ml formul mama ekliyorum daha sora bebelac ilk tahıllardan 2,5 yemek kaşığı koyuyorum bunu çok seviyor

ikindi uykusundan uyanınca hafif pudra şekeri 1 çay k. Kadar atıyorum yoğurda yediriyorum gece yatarken ya formul mama yada arı mama yada büyük ihtimal pirinç unu maması yapıyorum suyla

gece sadece beni emiyor gündüzde her fırsat bulduğumda azda olsa emzirmeye uğraşıyorum bu verdiğim öğünler küçücük kaselerde öle dolu dolu deil

formul mamayı sadece dışarı çıktığımda vermeye uğraşıyorum yada yatarken tek öğün tek mamayla beslensin istemiyorum umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşım bizim bir günümüz böyle geçiyor

canim yazdiklarin tam benim istediğim şekilde cevap teşekkür ederim ama bebeğin doyuyor mu bu şekilde benşm ki doymak bilmiyor mesela çorbadan sonra uyuyu p kaslkinca meyve püresi yoğurt falan versem başka da ister yani günde bir öğün mü çorba veriyorsun gerisini anladim zaten teşekkür ederim

caniom bebeğin yemesinin saati vakti yok yada belli bi aralikta olmuyo ki bebek doymazsa saat mi bekleyeceksin yada acikmadiysa zorla mi yedireceksin.
Bi gün şehriye bi gün havuç bi gün patates bi gün kabak çorbasi yapiyorum ama en çok havuç çorbasini sevdi 6 ay bebeklere uygunmuş kafama göre değil araştirarak veriyorum tadida tatlimsi olduğu için severek yiyolar. Istersen tarifini veririm. Bunun dişinda yoğut şeftali muz elma veritorum ama şeftali ve yoğurt hergün yiyor.

saat olarak demedim zaten sabah öğle ara öğünler gece falan yani günlük öğünü anlatmanizi istedim

canim yazdiklarin tam benim istediğim şekilde cevap teşekkür ederim ama bebeğin doyuyor mu bu şekilde benşm ki doymak bilmiyor mesela çorbadan sonra uyuyu p kaslkinca meyve püresi yoğurt falan versem başka da ister yani günde bir öğün mü çorba veriyorsun gerisini anladim zaten teşekkür ederim

Canım benim bebeğim doyuyor fazlasını yapsam bırakıyor kasede gerisini ama ben sana günde iki kez çorba veya meyve veya yoğurt çok öneremem yerine porsiyonu biraz büyük tutup bebeğini doyurucak kadar yapmanı öneririm sonuçta metabolizmaları bizim gibi değil bukadar karışık bir menüyü kaldıramayabilir o yüzden önce porsiyonları artır doyduğu kadar yedir zamanla ayları ilerledikçe belki öğünleri artırabilirsin şu an için sadece çorbayı öğlen yediği için akşam üstü bir ara öğüne yine çorba sıkıştır doyurucu olur ama meyve yoğurdu günde iki kez tavsiye etmem çok aman aman tecrubeli biri değilim ama 8 yaşında bir kızım daha var onuda aynı bu şekilde beslerdim yine sorun olursa memnuniyetle yazarım hatta istersen özelime yaz msn de veririm canım

bende sabah 8:00 emziriyorum 11:00 meyve püresi genelde şeftali ama bazen elmeda karıştırıyorum blenderdan geçiriyorum 13:00 sebze püresi mesela bugün 1/4 patates 2-3 dilim havuç 1parça brokoli 1 tatlı kaşığı pirinç suda haşladım bir tatlı kaşığıda zeytin yağı koyuyorum bunuda blender dan geçirip veriyorum hatta saydım 23 çay kaşığı yedi 16:00 yoğurt veriyorum yarım çay bardağı 18:00 emziriyorum 20:00 hero baby irmikli meyveli 100ml suya 3 ölçek aptamil koyup karıştırıyorum içine 2 yemek kaşığı irmikli meyveliyide koyup veriyorum hepsini yiyo sora 23:00 4 ölçek aptamil veriyorum ama doymazsa hemen üstüne emziriyorum bak verirken banada az geliyodu ama yazarken anladım ne çok yiyomuş benim oğlum aralarda huysuzluk yaparsa daya memeyi ağzına işta bizim bir günümüz

elmaşekeri bunlara saati saatine uyuyomusun yoksa ortalama saatlermi ben saat tutamuyorum mümkün deil bnm için bebeğim bazen öğlen 4 saat bazen 1 saat uyuyor hiç belli olmuyor

genelde uyuyorum en fazla yarım saat şaşıyo alışmak zor oldu ama bir süre sonra bebeğinde alışıyo zaten mızıldamaya başladığında bakıyosunki beslenme saati gelmiş gerçi az kaldı bayramdan sonra işe geri dönüyorum saatler konusunda zorlanıcaz ama bakalım hayırlısı

havuç çorbasını nasıl yapıyorsun ? ben haşlayıp eziyorum içine pirinç ve z.yağı ama dudak büküyor benimki.

kızlar çok güzel anlatmışsınız bayramdan sonra ben de işe başlıcam ve bayram tatilinde ek gıdalara başlamayı düşünüyorum yalnız ben de bir şey soracağım benim sütüm şimdilik yetiyor ek gıdaya başlayınca hazır mamalardan kullanmasam olur herhalde değil mi siz meyveye vs. karıştırıyoruz yazmışsınız ben nasıl yapabilirim?kafam karıştı biraz

kızlar çok güzel anlatmışsınız bayramdan sonra ben de işe başlıcam ve bayram tatilinde ek gıdalara başlamayı düşünüyorum yalnız ben de bir şey soracağım benim sütüm şimdilik yetiyor ek gıdaya başlayınca hazır mamalardan kullanmasam olur herhalde değil mi siz meyveye vs. karıştırıyoruz yazmışsınız ben nasıl yapabilirim?kafam karıştı biraz

füsfüs arkadaşım hazır mama kullanmassan tabiki olur ama karışım mama yapmak istiyorsan örneğin bir paket bebelac 2 devam maması alırsın bir paket bebelac peynirli pekmezli bir pakette ilk tahıllar alırsan bu karışımlardan yapabilirsin devam mamasını bebeğe direk vermek için değilde bu kaşık mamalarının içine süt yerine katmak için gerekiyor sadece sen bayramda başlicaksan bi alışveriş yap ve bunlardan al ben bebelac kullandığım için bunu yazdım istersen diğer markalarda olabilir tabi sora benim orda yazdığım bir günlük menü var istersen onu uygularsın sadece bayram tatili alışmak için az gelebilir bebeğe istersen ramazanın son haftası başla bebeğin 5 ayınada girmiş olurcokacimcoook

canim ilk önce meyve suyu ile başla 3 gün artirarak ver...
Sonra meyve püresi

sonra yoğurt veee sonrada sebze çorabasi ve püresi...

Sağlikla büyüt bebeğini...

Back