kızlar 5 aylık hamile iken magnezyum kullanan var mı?

beren53

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
10
0
5 aylık hamileyim.doktorum bana magnezyum verdi adı magvital. ama ilacın gebelik dönemi kullanımı hakkında gebe kadınlarda yapılmış kontrollü inceleme yoktur yazıyor.bu da beni tereddüt ediyorr.kullanmalımıyımm acaba.sizede doktor verdimi.ve de çatlak oluşumu başladımı kaçıncı ayda başlıyor ne tür kremler kullanıyorsunuz.:18::18::18:

ben 4. ayımda fln başladı magnezyuma,kuyruk skumu ağrılarımdan magnezyum eksikliği olduğu farkedildi.
yanlız ben magnesium diasporal i bir paket tükettim,sonra dr um ilacımı değiştirdi 2. paketten beri magnorm kullanıyorum.
dediğin ilacı kullanan da çok fazla hamile var,rahat ol bence, ciddi bi sakıncası olsa dr vermezdi,o da öyle bir riskin altına girmek istemez bana kalırsa.
çatlak için de ben galenic elancyl kullanıyoum,37. haftadayım çatlağım yok.
4.-5. aydan önce kullanmaya gerek olmadığını düşünüyorum çnkü karın o kadar çok büyümemiş oluyo daha,o kadarlık esneyebiliyo yani cilt.
ama kişiden kişiye de değişir tabi.
kolay doğumlar diliyorum şimdiden:KK34:

bende magvital kullanıyorum canım benimde 7.ayda ağrılar başlamıştı onun için vermişti canım sakıncası olsa herhalde verilmez bilemıyorumkı bn pekde kullanmadım açıkcası zor gelıo onu içmesi eski doktorum vermıstı o ilacı bu ay başka doktora gittim oda dedi magnezyum yazayım diye dedim kullanıyorum zaten bak doktorlarda farklı ama öneriyorlar demekki sakınca yok için rahat olsun güzelim ....haa çatlaklara gelince bak daha 5 aylıkmışsın şimdiden araştır ne kullanılıyorsa kullan derim çünkü bn 7 aylık oldum sivilce gibi 3 nokta vardı seviniyordum çatlak yok dıye onun ıcınde birşey kullanmadım 8. aya girdim hani derlerya 1 gecede saçlarım beyazladı diye o hesap yani 2 günün içinde falan benım çatlaklar aldı başını gitti şimdi doktor bile şaşırıyo hiç böyle çatlak görmedım dıye bi anda büyüdüğüiçin kremde kullanamadım iş işten geçmişti yani onun için tedbirini al:KK37:

bende yaklaşık 2 haftadır magnezyum kullanmaya başladım..sakıncası olmuş olsaydı doktor vermesdi die düşünüyorum bu yüzden rahat ol..

ben çatlak kremi kullanmıyorum ancak aklıma geldikçe akşamları yatarken vaseline sürüyorum nemlendirici...

:KK49: :KK49: :KK49:

slm bende 16 haftalık hamileyim bende magnezyum kullanıyorum .iğrenç bişi her seferinde kusmamak için kendimi zor tutuyorum

magnesium diasporal kullandım, sakıncası yok aksıne çok faydalı. kasılmaları önlüyor.

ilk hamisligimde hafif kasik agrilarim oluyordu dogum yapana kadar kullandim bu hamisligimde de var agrilarim ve yine kullaniyorum hicbir sakincasi yok bilakis iyi ben magnesium diasporal kullamiyorum suda eritilren

bana da aynısından verdi eğer batmaların ağrıların başladı ise veriyor..Ben içemedim pek ama içtiğimde de çok rahatlattı..Tadı midemi bulandırmasa içmeye devam edeceğim ama kötü oluyorum :KK43:(

Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde ciddi sıkıntılar ve ağrılara yol açan krampları önleyebilmek için bu aylarda magnezyum almaya başlamak son derece yararlı. Magnezyum ayrıca, kasıklardaki kasılmaları da önlemeye yardımcı. Artık hemen her gebe kullanıyor. Anneye ve bebeğe hiçbir zararı yok. Sen içini ferah tut.
Herkesin çatlak oluşum zamanı ve derecesi farklı olur. Sen karnında gerilme hissetmeye başladığın zaman kullanmaya başla. Ben banyodan sonra ya bebe yağı ya da vazelin sürüyorum. sabah ve akşamda doktorumun önerdiği bir çatlak kremi var onu kullanıyorum. sadece karnına değil ama bir süre sonra göğüslerde de çatlaklar oluşmaya başlayabilir, göğüslerinde aynı uygulamayı yap bence.:nazar:

5 aylık hamileyim.doktorum bana magnezyum verdi adı magvital. ama ilacın gebelik dönemi kullanımı hakkında gebe kadınlarda yapılmış kontrollü inceleme yoktur yazıyor.bu da beni tereddüt ediyorr.kullanmalımıyımm acaba.sizede doktor verdimi.ve de çatlak oluşumu başladımı kaçıncı ayda başlıyor ne tür kremler kullanıyorsunuz.:18::18::18:

canım banada vermişti dr.kasıklarımda ağrı oldukça kullandım ama hergün değil ara ara.25.haftamdayım çatlak yok şimdilik.öce percutalfa şimdi de lierac aldım onu sürüyorm

ben de magvital kullanıyorum. 8. ayıma girdim. kasılmaları önlüyor

ben lierac kullanıyorum çatlaklar için. şuanson ayımdayım çok şükür çatlak olmadı.. ilk dönem sabahları lierac akşamlarıda bepanthol vücut losyonu kullandım.. son dönemlerde hep lierac kullandım. kaşıntı tuttuğu zamanda yine her ikisinden birini sürdüm....

bende calsiyum ve magnezyum (magnorm) tablet kullanıyordum ama midemi felaket yapıyordu çok tatlı geliyordu midem bulanıyordu. Doktor osteocare verdi. Günde 2 tane hap şeklinde zaten. Üzerinde hamileler için de yazıyor ama işte devlet karşılamıyor 14tl. Ama ben memnunum, diğerini erit bekle her yerde içilmediği için unuttuğum zamanlar oluyordu. İlaç daha rahat.

Rutin kan tahlillerimde mg düşük çıkınca başladı doktor bana. Magnorm kullanıyorum. Doğurana kadar içeceksin dedi. Tansiyonun düzenlenmesi ve kasılmalara da iyi geliyormuş.
Çatlağa gelince genetiğe bağlı. 4. ayımdan beri türlü formül denedim. Çatır çatır çatladım resmen. En faydalısı vazelin ve karışık yağlar. ama yağ çok pis oluyor, güreşçiler gibi kullanamıyorum.Lieracdan zerre memnun kalmadım. Hiç kullanmasam o kadar çatlardım herhalde.
Şimdi Pregnecare kullanıyorum. Bitkisel kokusu güzel. Yoğun olduğu için az kullansam da sıvanıyor karnıma.

ben de 7 aylık hamileyim. 5. ayda çok kasılmalarım olduğu için doktorum magnorm kullanmamı istedi faydalı bi ilaç. çatlak için de tatlı badem yağı veya bebak marka nemlendirici acı badem kremi kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim çok güzel bi krem şu ana kadar hiç çatlağım olmadı. umarım bundan sonra da olmaz :))

canım bende kramplar başlamıştı ağrıdan yürüyemez olmuştum doktor magnezyum yazdı bende okudum o yazıyı ama doktoruma güvendiğim için irdelemedim daha fazla çatlak için de vazelin kullanıyorum iyi nemlendiriyor

Benimde bacak ağrılarım ve kramplarım başladı.Bugün dr. bana MAGVİTAL mg verdi.Çatlak içinde 5, aydan beri LİERAC krem kullanıyorum.Ayrıca teyzemin yaptığı balmumlu bir krem kullanıyorum.Bu kremi kendisi yapıyor ve çatlak oluşumunu önlüyor.Ama çatlak oluşumu bir nevi bünyeyede bağlı istediğiniz kadar krem kullanın çatlayacaksanız çatlarsınız.Bu arada günde 2-3 litre su tüketmeninde cilde oldukça etkisi oluyor.

Bana da 29+4 te kasiklarmdaki gerilme ve agrilardan dolayi verdi.magvital 365 sase iciyorum iki gundur.acaba sabah mi aksam mi alirsak daa iyi sonuc verir ?

X