Premature Bebekler Kızlar 3. gün kızım kaka yapmıyor..!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

dilelif

Bu günümüze sonsuz şükür..
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
309
34
298
Kızlar önceleri sütümü sağıp veriyordum kızıma her prematüre gibi sonra istenilen kiloya geldiğinde sadece emzirmeye başladım. Eğer doymazsa ağlarsa mama yapıp veriyordum göğsüme iyice alıştığı için biberonu almak istemiyor sanırım.Dün mızırdandı mama hazırladım biberonu alınca yüzünü buruşturdu hiç istekli içmedi toktu ya da bilmiyorum.. Bizim şu an ki önemli sorunumuz kaka yapmıyor bu gün 3. günü , bol bol çişini yapıyor sürekli gaz çıkarıyor ama kaka yok hatta gazı bir kokuyor kaka yabtı sanıyorum açıyorum yok, tam anlamıyla emzirmeye başlamadan önce günde 5-6 kere yapardı sonra günde 1 e düştü şimdi 3 gün oldu yok ... Başka topiklerde sadece anne sütü alan bebeklerde normal olduğunu söylemişler süt yaradığı için geriye posa kalmazmış .. gibi ama içim rahat değil yarın tarttırmayı düşünüyorum yoksa beslenemiyor mu diye de düşünmeye başladım..

cnm hiç merak etme benimki 3 aydır fitilsiz yapmıyordu yeni yeni başladı yapmaya endişe etme yani

Canım sadece anne sütü alıyorsa 10 güne kadar bile yapmayabilir bu normal. Uzun süre kaka yapmaması bebeğin kabız olduğu anlamına gelmez. Ikınarak, zorlanarak, keçi pisliği kıvamında sert kaka yapıyorsa kabızdır.
Ama mama da veriyorsan 3. gün hala yapmadıysa karnına elinin ayasına biraz zeytinyağı sürerek masaj yap bağırsak yönünde daireler çizerek. Makatına çok az zeytinyağı sürebilirsin. Bacaklarını havaya kaldırıp bükerek karnına doğru hafif hafif bastırabilirsin bugün de yapmazsa doktorunu bir ara.

cnm hiç merak etme benimki 3 aydır fitilsiz yapmıyordu yeni yeni başladı yapmaya endişe etme yani

Bilmiyorum biraz endişelendim açıkcası, prematüre olmasa bu kadar sorun yapmıcamda bekliyorum bakalım...

Evet anne sütüyle beslenenler için aynı şeyleri söylemişler son 3-4 gündür mama vermiyorum 1 defa mızırdandı diye denedim onuda çok az içti..Normalde cıvık kaka yapıyor bu süreden sonra yapacağı nasıl olacak bilmiyorum. Bir ara ıkınıyordu makatını uyardım ama bişey yapmadı.Özel bi doktorumuz yok arayabileceğim sağlık ocağına götürcem hemde kilosunu tarttırcam beklemedeyim şimdilik..

ilginize teşekkürler kızlar...

canım benim bebişiminde 3 gün önce kabızlık diye düşündüğüm için telaşlandım 2gün süreyle popsundan uyardığım halde 2şer gün aralıklı 6 gün sürdü ama ben uyardığım zaman hemen cıvık halde katı halde değil yani geliyodu pisliği sonra 6. günde aynı olunca vve ogün banyo yaptırıp üşütünce 2-3 defa verdiğim mamsını kustu bağırsağından şüphelenip hemen acile götürdüm cerrahda baktı bağırsağında şükür problem yokmuş ama makatında çatlak varmış oyüzden yavrucum ucuna kadar getirip yapamıyomuş içine gliserinli fitil tüp boşalttılar ve bağırsakları tamamen boşaldı yavrucum acayip rahatladı doktor fitil kullançatlağı iyileşinceye kadar dedi ama gerek kalmadı hastanedeki yetti makatı için bolca vazelin kullanıyom ve şükür her öğününde nerdeyse yapıyo ben uyarmayı kulak çöpüne pamuğuna yani vazelin sürüp uyarıyodum sende dene istersen bak neyapıyo belki seninkinde de aynı sorun vardır ıkınıpta yapamıyosa olabilir bide benim sanırım ıslak mendil kullanmaktan oldu çünkü pamuğu kesi,nce oldu birazda makatları çok hassas çünkü şimdi yine pamuk kullanıyom geçmiş olsun canım uzarsa bi doktora göster bence 4 günden fazla çıkmazsa eğer

bugün kızımı bize yakın olan bi sağlık ocağına götürdüm önce kilosunu tarttırdım tahmin ettiğim gibi biraz yavaşlamı, almış ama önceki haftalar kadar değil, mama takviyesine devam etcem.. Kaka problemi için doktor karnına baktı şöyle eliyle bi, kabız gibi değil biraz daha bekle yapmazsa fitil yazıyorum onu kullan dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…