Bebek Beslenmesi kızlaaaar yardım nolur 3 aylık bebeğime mama vermek istemiyorum:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

goncak4

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
554
1
316
slm kızlar.işe başlayalı 10 gün oldu başlayalı.3 aylık bebeğim var.emzirirken sütüm yetiyordu,kilo alışı iyiydi.şimdi sütü mü sağıp bırakıyorum.çok zorlanıyoruz.sağdığım sütler yetmiyor.dün kontrolümüz vardı.doktor artık 180 ml. süt içmesi gerektiğini söyledi.oysa ben 70-80 ml veriyodum.nasıl yetiştircem ben oğluşumun sütlerini ya çok üzgünümherkes o kadar süt çıkarıyo mu ya benim sütüm mü az nolur bi akıl verin ben daha mamaya başlamak istemiyorum yaaa

evde iken bol bol emzir. emzirme iznini günlük kullan.
emzirme saatlerinde işyeri yakınsa mutlaka eve gidip emzir. yakın değil ise emzirme odasında mutlak sütünü sağ. ne kadar sık sağarsan miktarı artar. iş yerinde pompa kullanırken bebeğinin bir fotosu ya da kıyafeti yanında olsun.
kendine güven. sütünün yeteceğine inan.sütün miktarından çok çocuğun kilo boy gelişimi önemli. gelişimi normalse miktara kafayı takma.sütün besleyici kısmı sonradan gelen yoğun kıvamlı, koyu renkli kısmıdır. bundan yeterli gıdasını alıyorsa bebeğin kilo alır. ilk gelen sıvı ve açık renkli süt bebeğin sıvı ihtiyacını karşılar. pompa ile sağarken koyu renkli süt gelene kadar bekle. emzirirken de bebeği daha uzun süre tutmaya çalış.
sütünü arttırmak için beslenmene dikkat et ve iş çıkışı evde dinlen.ev işlerini fazla önemseme. sadece bebeğine yoğunlaş.
sütün bol olsun.

cnm bencede meme emzirmeyi hiç bırakma vazgeçme moralini yüksek tut ve bol bol sıvı al inan emme refleksi geliştikçe bebişinin sütünde artak inan ki sana ve bebişine bol sütlü günler.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…