merhabalar, 24 yaşında kendi ayakları üzerinde durup ailesiyle yaşayan biriyim.Dışarıdan çok güçlü ve gamsız görünüp içinde fırtınalar kopan insanlar vardır ya , ben onlardan biriyim işte.Dost edinmeye bak, düşmanını annen bile doğurur derler ya o kadar yaşadığım durumu özetliyor ki bu cümle.3 kız kardeş,1 de erkek kardeşim var.Erkek kardeşime aşırı düşkünüm, bir dediğini iki etmem,yalnız kız kardeşlerimin hiçbiriyle konuşmuyorum üstelik ikisiyle aynı evde yaşıyorum.Şöyle anlatıyım ablamla kendimi bildim bileli nedenini bilmediğim bir soğukluk vardı aramızda, bir türlü abla kardeş ilişkisi yaşayamazdık hiçbir zaman yani her şeyimi ona anlatmazdım sanki küçüklükten bu yana farklı dünyaların insanı gibiydik.Büyüdükçe bu soğukluk da giderek büyüdü.Mesela kpss ye hazırlanmak için evine gittiğimde sınava 2 gün kala bana sen evde hiçbir iş yapmıyorsun evi dağıtıyosun diye bağırıp çağırdığından apar topar okuduğum yerdeki yurda gitmiştim 2 gün orda kalırım diye ve hiçbir şey dememişti bana kal bile.Böyle böyle bir sürü şey babama anlatınca terler boşalmıştı ablamın bana yaptıklarından.En sonda da eşinin önünde azarlamıştı beni o günden beri konuşmuyoruz diğer iki kız kardeşimle de düşman gibiyiz 2 yıldır konuşmuyoruz ve bu süreçte defalarca gidip konuşalım dememe rağmen.Anlayacağınız kardeşlik duygusu yok bizim evdeki kimsede.Annem psikolojik rahatsız etliye sütlüye karışmaz biz kavga ettiğimiz zaman hep bana bir şey demeyin derdi, kısa bir süre sonra hayatımdaki insan tanışmaya gelecek ailesiyle birlikte ve onlar birbirlerine çok bağlı, inanır mısınız bunlar nasıl aile diye düşüneceklerini bildiğimden üzülüyorum bana bi yol gösterin lütfen işin içinden çıkamıyorum ben...
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kızkardeşlerimin hiçbiriyle konuşmuyorum
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Haziran 2018
- 3.775
- 7.571
- 108
Aynı şekilde ablasını silmiş biri olarak size sadece şunu tavsiye ederim: Ailenizle ne sorun yaşamış olursanız olun karşı tarafa ucu dokunmadığı sürece onlara yansıtmayın..Hiç ummadığınız anda en ufak bir kavgada bu olay kafanıza “Sen zaten daha kendi kardeşlerinle bile geçinemiyorsun” diye kakılabilir.
İyi bir şey değil biliyorum ama kız kardeşlerime defalarca adım attım istemiyorlar , yüzüme de söylüyorlar istemediklerini.Evin içinde yabancı gibiyiz.Ablamla ise defalarca konuşup yine küstükten sonra artık ne o adım atıyor ne de ben. bir şey diyim mi içimden gelmiyor inanın o soğukluk girdiği için benim içimden gelmiyor artık ablamla konuşmak ve samimi olmakcanım çok büyük sorunlar yaşamadığıniz sürece bu kadar çok iletişimi kesmen bence iyi bir şey değil. kardeşler arasında Ufak tefek sorunlar olabilir sen yinede bir şans ver.
- 23 Mayıs 2017
- 507
- 1.432
- 63
- 26
Böyle durumlarda anneler toparlayıcı olur ya hep. Sizdeki kopukluk sanırım bu yüzden. Ama büyümüşsünüz o samimiyet nasıl tekrar sağlanır bilemedim.
Sevgilinin ailesine belli etmemeye çalış. O gün o kadar yoğun geçiyor ki inan ne yaparım nasıl olur düşüncelerine kapıldığınla kalıyosun. Bi şekilde geçiyor
Sevgilinin ailesine belli etmemeye çalış. O gün o kadar yoğun geçiyor ki inan ne yaparım nasıl olur düşüncelerine kapıldığınla kalıyosun. Bi şekilde geçiyor
- 24 Ağustos 2018
- 3.985
- 9.887
- 158
Olabilir. Ayni kandansiniz diye anlasacak degilsiniz. Bana kalsa anlaşilmali.ama bizde anlasamiyoruz. Ama ben onun ozel alanina girmem odasini temizlemesine yardim ederim isedgi yemek varsa bazi gubler yapar birakirim. O bana bisey lazim olacaksa alir eve birakir. Aramizda cok muhabbet yoktur inanilmaz zit terstir huylarimiz. Ama tirnaginin ucu kirilsa gunlerce aglarim. Ben aglarim bak bilirim. Oda aglar uzulur ama belli etmez. Et tirnak ayrilmaz. Zarar vermesin koy yararida olmasin. Iyi olsun yeter
Erkek arkadaşıma evde yaşadığım nokta kadar sorunu bile yansıtmadım, bu konuda çok hassasım asla yansıtmam ama ailenin içine karışacak hadi diyebilirim ki 3üyle de konuşmaya başladım, farketmeyecek mi birbirimizi yabancı gibi ayda yılda bir sorduğumuzu..Bu konu senin özelin evli bile olsan eşine laf düşmez değil müstakbel nişanlının ailesi.
İnanın hiç bugüne kadar yansıtmadım o gayet iyi geçindiğimi düşünüyor kardeşlerimle ama ciddi düşünüyorum yarın bir gün ciddi adımlar atıp evleneceğim zaman her şeyi anlamayacak mı bu durum beni çok yıpratıyor ama artık onlarla konuşmak içimden gelmiyor,beni en iyi siz anlarsınızAynı şekilde ablasını silmiş biri olarak size sadece şunu tavsiye ederim: Ailenizle ne sorun yaşamış olursanız olun karşı tarafa ucu dokunmadığı sürece onlara yansıtmayın..Hiç ummadığınız anda en ufak bir kavgada bu olay kafanıza “Sen zaten daha kendi kardeşlerinle bile geçinemiyorsun” diye kakılabilir.
- 20 Kasım 2020
- 2.735
- 5.869
- 88
Benim de arkadaşlarım var 3 kız kardeş.Birbirlerini yeseler doymazlar.Halbuki kız kardeş şanstır bana göre. Ama yetiştikleri ortam çok sevgi dolu bi ortam değildi malesef pek şefkat görmediler diyebilirim ben buna bağlıyorum kardeşlik bağı kuramamalarindaki sebebi.Belki sizinki de öyledir
Annem sevgi göstermeyi bilmezdi, çok sinirli bir insan ama babam öyle değil çok düşkün evlatlarına ,kardeşleriyle de birbirlerine çok düşkünler ama biz niye böyleyiz bilmiyorum..Benim de arkadaşlarım var 3 kız kardeş.Birbirlerini yeseler doymazlar.Halbuki kız kardeş şanstır bana göre. Ama yetiştikleri ortam çok sevgi dolu bi ortam değildi malesef pek şefkat görmediler diyebilirim ben buna bağlıyorum kardeşlik bağı kuramamalarindaki sebebi.Belki sizinki de öyledir
Annem kendi derdinde, günaşırı anneanneme gider günlerce kalır evde ne yapıyoruz diye düşünmeden karışmaz bir şeye ben iyi değilim der, 2.olarak biliyorum sözlü şekilde bana bir şey demeyeceğini ama kendi kendine düşünmez mi o ve ailesi , ki ailecek birbirlerine çok düşkünler1.Büyük rol anneye düşüyor böyle durumlarda kanımca.
2. Hayatınızdaki erkegin vs hicbir insanin aile yaşantınıza laf söylemeye hakkı yok bu hakkı asla vermeyin
- 20 Kasım 2020
- 2.735
- 5.869
- 88
Kafanıza takmaya çalışın belli mesafede ilişkinizi sürdürün.Evlenince zaten ayrılacaksınız onlardan.Ama ben hayatınızdaki kişiyle bunu paylasmanizdan yanayımAnnem sevgi göstermeyi bilmezdi, çok sinirli bir insan ama babam öyle değil çok düşkün evlatlarına ,kardeşleriyle de birbirlerine çok düşkünler ama biz niye böyleyiz bilmiyorum..
Annem kendi derdinde, günaşırı anneanneme gider günlerce kalır evde ne yapıyoruz diye düşünmeden karışmaz bir şeye ben iyi değilim der, 2.olarak biliyorum sözlü şekilde bana bir şey demeyeceğini ama kendi kendine düşünmez mi o ve ailesi , ki ailecek birbirlerine çok düşkünlerp1.Büyük rol anneye düşüyor böyle durumlarda kanımca.
2. Hayatınızdaki erkegin vs hicbir insanin aile yaşantınıza laf söylemeye hakkı yok bu hakkı asla vermeyin
Bu konu senin özelin evli bile olsan eşine laf düşmez değil müstakbel nişanlının ailesi.bi
Kafanıza takmaya çalışın belli mesafede ilişkinizi sürdürün.Evlenince zaten ayrılacaksınız onlardan.Ama ben hayatınızdaki kişiyle bunu paylasmanizdan yanayım
Ama evlenince ailemin yaşadığı şehirde yaşayacağız yani demek istediğim her şeyi görecek hiç konuşmadığımızı birbirimize karşı çok mesafeli olduğumuzu , şu ana kadar evdeki en ufak problemi ona yansıtmadım , ama öğrenince nasıl şaşıracak kim bilir bana demese de neler düşünecek beni üzen şey buKafanıza takmaya çalışın belli mesafede ilişkinizi sürdürün.Evlenince zaten ayrılacaksınız onlardan.Ama ben hayatınızdaki kişiyle bunu paylasmanizdan yanayım
- 21 Kasım 2019
- 857
- 6.773
- 88
- 29
- 29 Ekim 2020
- 1.288
- 2.488
- 63
Madem öyleyse kendi hayatınızı kurduktan sonra mesafeli olursunuz. Anneniz birarada tutmamış sizi sizinde suçunuz yok bu durumda. Bu yüzden birbirinizden nefret bile etseniz polemige girmeyin saygı kalsın arada, ozaman kimse farketmez bile neyin ne olduğunu:) sizinde kafanız rahat olurAnnem kendi derdinde, günaşırı anneanneme gider günlerce kalır evde ne yapıyoruz diye düşünmeden karışmaz bir şeye ben iyi değilim der, 2.olarak biliyorum sözlü şekilde bana bir şey demeyeceğini ama kendi kendine düşünmez mi o ve ailesi , ki ailecek birbirlerine çok düşkünler
Aramıza bir kırgınlık girmedi ki düzelsin , bir türlü düzelemeyen bir soğukluk var yaşamayan malesef bilmiyorbende çok büyük bir problem yoksa Kardeşlernle aranızın düzelmesi gerektiğini savunuyorum ama nişanlına veya ailesine de düşmez yani herkesin ailesi farklıdır sonuçta