• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizkardeslerime kotu ornek olarak gosterilmem

justjared

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
208
29
123
İstanbul
Merhabalar kizlar benim basim cok buyuk bunu anladim bu hayatta..biliyosunuz severek evlendim olmadi ve bosandim hangi kadin bosanmak icin evlenir ki ailemle yasiyorum ortanca kardesim beni hic sevmez evde varligimdan bile hoslanmaz..kucuk kardesim bi cocugu seviyor ama erkek arkadasinin sevdiginden supheliyim ailemize de uygun degiller kultur farki had safhada ailem istemiyor yakin bi zamanda tartistilar ve ayrildilar tam olarak ayrilmasalarda..ben kardesimi köşeye çektim konustum bak kizim ben bi evlilik yasadim bunlar oldu diyorum uyariyorum cunku kardesim korkuyorum ailemden annem biliyor babam biliyor fakat ihaleyi bana atiyorlar ona sahip cikmami soyluyorlar tamam ben sahip cikarim ama nereye kadar benim mesuliyetime sokuyorlar sizsiniz anne babasi ben nereye kadar diyorum alin karsiniza konusun diyorum sen yanlis evlilik yaptinya ornek olmalisin diyorlar sen boyle bi hata yaptin kardesinin hata yapmasini onle diyorlar..cok bunaldim neden hep ben napiyim olduriyimmi kendimi bilemedim....

Ailede herkes kendi rolünü bilmeli evet senin söylemen önemli olabilir ama bir annesi babası değilsin benden bu kadar de onlarda ellerini taşın altına koysunlar ne kadar çok kişi telkinde bulunursa daha iyi olur.

Anneniz, babaniz sizi kotu ornek diye gostermiyor ki… Aksine sizin yasadiginiz kotu evlilikten, cikardiginiz derslerden oturu sizin ilgilenmenizi istiyorlardir.
Neler okuyoruz burada, anne baba evine donemedigi icin evlilik bitirmeyenler var. Sizin arkanizda olmus ki aileniz ayrilabilmissiniz.
Bence siz kardeslerinize destek olmalisiniz, cunku SU HAYATTA INSANIN BASINA GELEN EN GUZEL SEY KARDESTIR.

Aileniz sizi kötü örnek olarak göstermiyor..
Kötü tecrübelerinizden dolayı kardeşinize faydalı olur konuşmanız diye umuyorlar bence..
Demek ki bu kadar çaresizler..

biz boşanan hanımlar birazdaha fazla alınganız galiba buna bende dahilim..

elinizden geldiğince destek olun ama bir insan kafasına koymuşsa ne yapsanız boş.. en azından vicdanınız rahat olur elimden geleni yaptım diye

biz boşanan hanımlar birazdaha fazla alınganız galiba buna bende dahilim..

elinizden geldiğince destek olun ama bir insan kafasına koymuşsa ne yapsanız boş.. en azından vicdanınız rahat olur elimden geleni yaptım diye

Benim de alındığı zamanlar olabiliyor tabi..
Aslında gereksiz alıngınlıklar biliyorum ben de ki ailem bunu haketmiyor..
Ama burda da bişey denmemiş..
Aile başedemeyince tecrübelerinle onu bu kararından vazgeçirmesi istenmiş..
Alınganlık yapmasın konusahibi..
Aslında aile de kızlarının başından geçen kötü tecrübeyi anlamış bence..
Yani ne kadar üzgün olabileceğini ve bu olaydan nasıl ders aldığını farketmişler ki ondan konuşması istenmiş..
Keşke aileler dağılmasa.. Keşke herkes kendi evinde mutlu olsa..

Her boşanan yanlış evlilik yapmış olmuyor. Bazen herşey uygun görünüyor, aileler birbirine bayılıyor, eşler seviyor birbirini, maddi durum iyi, her şey var ama anlaşılamıyor. Kimse müneccim değil. Siz de değilsiniz. Neye göre eş seçelim? Bazen parasız oluyor dünyanın en iyi insanı oluyor. Bazen 6 görümce hepsi birbirin sen iyi. Biraz da kader kısmet. Kimse size yüklenmesin. Önemli olan bile bile lades dememek.

Merhabalar kizlar benim basim cok buyuk bunu anladim bu hayatta..biliyosunuz severek evlendim olmadi ve bosandim hangi kadin bosanmak icin evlenir ki ailemle yasiyorum ortanca kardesim beni hic sevmez evde varligimdan bile hoslanmaz..kucuk kardesim bi cocugu seviyor ama erkek arkadasinin sevdiginden supheliyim ailemize de uygun degiller kultur farki had safhada ailem istemiyor yakin bi zamanda tartistilar ve ayrildilar tam olarak ayrilmasalarda..ben kardesimi köşeye çektim konustum bak kizim ben bi evlilik yasadim bunlar oldu diyorum uyariyorum cunku kardesim korkuyorum ailemden annem biliyor babam biliyor fakat ihaleyi bana atiyorlar ona sahip cikmami soyluyorlar tamam ben sahip cikarim ama nereye kadar benim mesuliyetime sokuyorlar sizsiniz anne babasi ben nereye kadar diyorum alin karsiniza konusun diyorum sen yanlis evlilik yaptinya ornek olmalisin diyorlar sen boyle bi hata yaptin kardesinin hata yapmasini onle diyorlar..cok bunaldim neden hep ben napiyim olduriyimmi kendimi bilemedim....
Evliliğinizle alakası yok bence, benimde 16 yasında bi kız kardeşim var malum ergenlik döneminde ve annem özellikle de babam sürekli benden bekliyorlar bişeyleri. Kardeşini uyar ona sahip çık hatta babam bazen kıızyo sen ne biçim ablasın 2 tokat çakamıyosun ona gibi şeyler söylüyor karnesi kötü geliyor kelebek git ona anlat bidahaki dönem böyle istemiyorum diyo bende bazen sitem ediyorum diyorum ki siz size düşüni yapın ben ablasıyım benden korksun istemiyorum size anltamadıklarını gelsin bana anlatsın kiii öylede oluyo zaten onlara korkudan anlatamaz bana anlatır. Siz yinede güzel bi dille herseyi anlatın kardeşinize ailenizi de yanlış anlamayın

Anne baba rolü farklı sizin abla rolünüz farklı.Tüm yükü size yıkmışlar ilk yapmanız gereken ailenizle konusmak abla olarak yanındayım ama sizde sorumluklarınızı bilin demeniz gerekiyor.Herkesin başına gelebilir bu durumlar ayrıldınız diye bu tavır ne ?

Back