kızkardeşim ve kızı ile kızlarım

Gözünü seveyim doğum zamanı yüzlerine bile bakma.
Sorun yeğeninde değil annen ve kardeşinde resmen.

Benden baya buyuk kiz kuzenim beni sokakta azarlardi, kendi arkadaslari beni severdi ama o hep beni kucuk dusurmeye calisirdi. Teyzem de her firsatta onu over, beni ezerdi ama annem kirilmasinlar diye hicbir sey soyleyemezdi. Bir defa ismiyle seslendim yani abla demedim diye azarladilar ama o anneme, annesine, bana saygisizlik yapar ve hakli cikardi.

Hatta ben azarlanma ve ezilme korkusundan hep tolere eden ve yasindan olgun davranmak zorunda olan taraf oldum. Yillardir da insan icinde azarlanma fobim var.

Birden cocuklugumu hatirladim, paylasmak istedim. Evlat her seyden onemli, insallah siz de evlatlariniz da hic uzulmezsiniz. Sevgiler

Gözünü seveyim doğum zamanı yüzlerine bile bakma.
Sorun yeğeninde değil annen ve kardeşinde resmen.
zaten minnetim yok. ikinci kızımın doğumunda da yoktu ki annem. bunda da olmasın.

Tam bir dengesiz anne modeli. Kizini size kizdigi icin cezalandirmak yerine yaptiginin yanlis oldugunu guzel guzel anlatabilirdi.
aksine bu sene daha da abarttı.
kızının her hatasında, inadında, bize laf yetiştirmesinde "kızım kendini ne güzel savunuyor" diye bize karşı kışkırtıyor resmen.

sağol canım. inşallah hiçbirimiz üzülmeyiz.

sevgili konu sahibi :)
hislerinizi anliyorum
ama size bir sir vereyim ; cocuklar sevgi gormediklerinde sevilmediklerinde ya da baski gorduklerinde Allahin iclerine koydugu onur ile sayginliklarini kişiliklerini korumaya calisirlar. ne yazik ki alinmaniz yanlis . bunu ezbere soylemiyorum saatlerce dineldigim pedagoji seminerleri ojudugum kitaplardan soyluyorum. ne olur ki 7 yasindaki cocuk siz teyzesine tepki gostermemeli mi ?sayginliginiza mi bi sey olur ? pasif mi olsun ? dış dunyada okulda ya da ilerde buyudugundeki iliskilerinde de mi hislerini bastirsin.

yanlis anlamayin elestirmek icin yazmadim kesinlikle . tek derdim onun penceresinden bakmayi saglamak.

ne yazik ki biz de bu sekilde buyutuldugumuz icin sevgi arayislarini ya da kiskanclik duygularinin tepkisini yilisiklik olarak algiliyoruz .

Arada yaş farkı olmasa tamam diyeceğim ama çok fark var. Bazısı da ne abartiyor yavrum kendini savunuyor diye.

Bir arkadaşıma gittim onun oğlu benimkinden bir yaş küçük. Buna rağmen benimkini kimildatmadi, oyuncak alsa elinden aldı, itekledi. En son elinden habire topu almaya çalışıyordu bagirismaya başladılar. Benim ki büyük yine de zarar vermesin diye temkinlkyim daha kuvvetli sonucta. Arkadaşım da bırak elleme benimki çok oldu dedi. Sonra da benimki onun oğlunu itekleyip dusurdu. Ve arkadaşımın çocugu bi daha yaklaşmadi benimkinin yanına. Ve benimkine de bir güven geldi. Bunu niye anlatıyorum. Yani arkadaşım kendi çocuğu küçükken ve aklı ermezken bile bunu soyleyebiliyor ama sizin ablaniz hem haksız hem de yegenjniz kocaman. Laftan anlamayan bir yaşta değil. Üstelik komşu, arkadaş olsa gorusmezsiniz ama böyle bir alternatif de yok. Üzüldüm durumunuza.

konu sahibi canim arkadasim
bence ablaniz sizin karsinizda eziliyor dikkat edin , bu davranislar normal degil . o da nasil davranacagini bilmiyor ve catisma cikiyor hislerini yonlendiremiyor . onun da yanlislari var . ama sizin de var ne yazik ki

Allah kolaylik versin . Bu devirde zor bu isler . en iyisi az gorusmek

hayır canım, sorun çocuğun laf dinlememekten ziyade inkar/yalan karışık bir tavra girmesi ve yetişkinle laf yarışı yapması.
elbette çocuğun kişiliği, istekleri önemli ancak çocuğun farkedemeyeceği, sonunu düşünemeyeceği ve zarar verici davranışlarda bulunacağı zaman uyarıları dikkate alması da gerekir. dikkate almadığı gibi duymadım, bilerek yapmadım diye sürekli yalana başvurup, ağlıyorsa bence bunda da bir yanlış var demektir.

yani aslında laftan anlayacak yaşta ama annesi gaz veriyor resmen.

ben aslında çocukların işine çok karışmamaya çalışıyorum ama 7 yaşındaki çocuk kıskançlıktan dolayı zarar vermeye kalkışınca haliyle karışmak zorunda kalıyorum.
mesela kendi kendine parfüm sıkabilen 7 yaşındaki bir kız, tüm uyarılara rağmen 3 yaşındaki savunmasız çocuğun gözüne kolonya sıkarsa, 1,5 yaşındakinin kafasına basket topu atarsa ve onlardan çok ağlayıp, duymadım istemeden oldu diye yalan söylerse, ben öfkelenip bağırabilirim.
kızkardeşim karşımda eziliyor mu bilmem ama o kendisine göre gayet mükemmel anne, benim anneliğimi sürekli eleştiriyor.

kesinlikle katiliyorum.
bir cocuk yalan soyluyorsa da baski var demektir .

ya iste arkadasim once anne baba egitecek kendini . siz teyzesiniz tabii ki bu cocugun problemli olmasina sebep degilsiniz . ama annesi dururken sizin uyarmaniz yanlis pedagojik olarak . bir de bebeginizi kisknamis olabilir kizlarinizi .

siz cocugun faudasina aktif bir sey yapamazsiniz zaten ama en azindan cocuga kinlenmemis olursunuz diye yazdum .

çocuğa hiçbir şekilde kabahat bulamam çünkü daha çocuk o. ve kıskançlık bir çocuk için çok zor başedilecek bir his.
annesi uyarmadığı için biz uyarmak zorunda kalıyoruz. yoksa ben yeğenimi neden üzeyim? hadi anne uyarma gereği duymuyor, ben uyardığımda en azından çocuğunun hatasını destekler tavra girmese. çocuk da arada kalıyor.

evet grill o oyle saniyor sadece saniyor gerçekten kimin iyi anne oldugunu ilerde saglikki ergenlik gecirildiginde anlarsiniz . ama tabii yine bir sey diyemexsiniz kabul edilmez cunku.

grill yegeniniz icin üzüldüm.
o da buyudugunde annesi gibi olacak .
:/ dogrusuyla yanlisiyla .

İşte yegeniniz bunun için bocaliyor. Siz yanlış olduğunu soyluyorsunuz güvendiği, ornek aldığı annesi tam tersini. Anneye güveniyor ama yaptığı yanlışı da bağırmak ya da yalanla bastırıp anneye doğru gözükmeye çalışıyor. Aslında doğru olan ne bilmiyor onun için kafası karışıyor tamamiyle. Burda kızkardeşiniz de çok hata var. Yanlıs yaptığında desteklemek yerine kızım bu doğru değil, yahut o da küçük kendini ifade edemiyor ya da koruyamiyor vs. deyip ortalığı yatıştırması lazım. Böylelikle kızı da arada kalıp absurd davranışlar göstermez.
Ancak alınıyorsa da ben olsam yegenimi uyarmaz kendi cocugumu olabildiğince çok kollamaya çalışirim. Zaten uyariniz da hiç bir işe yaramıyor. Tek başlarına birlikte birakmam, hep yakınlarında olurum, devamlı göz ucuyla takip ederim vs.

en son öyle yaptım ama kız gözümün içine baka baka zarar verince tamamen görüşmeyi kestim.

en son öyle yaptım ama kız gözümün içine baka baka zarar verince tamamen görüşmeyi kestim.
Çok kötü olmuş. Ya kusura bakmayın. Ama böyle olan çocuklar büyüyünce ikiyüzlü oluyor işte. İnşallah olmaz tabi duam o. Ancak resmen yanlış yaptığında suçunu nasıl bastiracağını öğretiyor annesi. Bazıları o da çocuk diyor ama hiç de değil. Çocuklarin 4,5 yaşlarından itibaren kuralları öğrenme ve uygulama yaşları başlar. 3 yaşındaki bir yegenden bahsetmiyoruz. Şuan 7 yaşında. Kaldı ki ben bile 3 yaşıni doldurmamış çocuğuma bile yanlis olani anlattığımda anlayabiliyor.

aynen. benim 3 yaşındaki kızıma dur dediğimde bazen ısrarcı olsa da durması gerektiğini anlıyor ve uyguluyor. 1,5 yaşındaki kızım bile dağıtınca yanlış olduğunu anladığında gözüme bakıp, cilve yapıyor itiraz etmemem için.
okul disiplini içindeki bir çocuğun anlamaması mümkün mü?

Siz değil kardeşiniz uyarması lazım kızını
Herdefasında siz uyarınca göze batmıştır durum annesinin yaoılan yanlışları görmesi gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…