kızkardeşim ve kızı ile kızlarım

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
günaydın hanımlar,
kızkardeşimin 6 yaşında ilkokul 1 e giden bir kızı var, ziyaretime geldiğinde her defasında çocuklar yüzünden tartışma yaşıyoruz.
kızı sürekli 21 aylık kızımı korkutuyor, mesela kapı arkasına saklanıp aniden önüne fırlıyor, aniden gelip kulağının dibinde çığlık atıyor, itiyor, üstüne atlıyor, boya yaparken (ikisinin de ayrı ayrı boyaları ve ve defterleri var) kalemlerini defterini zorla alıyor vs vs.
ben çocuktur diye arada bir fazla müdahale etmemeye çalışarak uyarıyorum. sonuçta çocuktur deyip üstüne gitmek istemiyorum.
ama ben her uyardığımda kızkardeşim bana öfkeleniyor, yanlış doğru demeden kızını savunuyor. sonra da bana kızdığı için kızını cezalandırıyor.

ne yapacağımı şaşırdım artık. kızını iyi niyetle tatlı sözle uyarıyorum. sonuçta şiddet ya da bağırma gibi davranışlarım yok.

Kötğ durum ama kardeşin alınmamalı bence benim kardeşim çocuğuma kızsada alınmam ama bilirim benim kadar sever ve düşünür ilerde bende onun çocuğuna kızabilirim bunun aramızda sorun olacagini sanmıyorum sizin yerinizde olsam napardım bilemedim

günaydın hanımlar,
kızkardeşimin 6 yaşında ilkokul 1 e giden bir kızı var, ziyaretime geldiğinde her defasında çocuklar yüzünden tartışma yaşıyoruz.
kızı sürekli 21 aylık kızımı korkutuyor, mesela kapı arkasına saklanıp aniden önüne fırlıyor, aniden gelip kulağının dibinde çığlık atıyor, itiyor, üstüne atlıyor, boya yaparken (ikisinin de ayrı ayrı boyaları ve ve defterleri var) kalemlerini defterini zorla alıyor vs vs.
ben çocuktur diye arada bir fazla müdahale etmemeye çalışarak uyarıyorum. sonuçta çocuktur deyip üstüne gitmek istemiyorum.
ama ben her uyardığımda kızkardeşim bana öfkeleniyor, yanlış doğru demeden kızını savunuyor. sonra da bana kızdığı için kızını cezalandırıyor.

ne yapacağımı şaşırdım artık. kızını iyi niyetle tatlı sözle uyarıyorum. sonuçta şiddet ya da bağırma gibi davranışlarım yok.

daha seyrek görüşün çocuklar büyüyne kadar

Kötğ durum ama kardeşin alınmamalı bence benim kardeşim çocuğuma kızsada alınmam ama bilirim benim kadar sever ve düşünür ilerde bende onun çocuğuna kızabilirim bunun aramızda sorun olacagini sanmıyorum sizin yerinizde olsam napardım bilemedim
kesinlikle onun kızı da benim kızım gibi benim için. kardeşim benden mi kıskanıyor çocuğunu acaba diye düşünüyorum bazen.

daha seyrek görüşün çocuklar büyüyne kadar
ayrı şehirlerdeyiz. yılda 2 kez toplamda 2-3 hafta filan görüşüyoruz ona rağmen sorun yaşıyoruz.

Benim de dayimin kiziyla kizkardesim oyleydi. Aralarinda 2 yas vardi buyuyene kadar gorusmemeye calistik. Sonra birgun bir baktik iki ergen en iyi arkadas oluvermisler
yaşları yakın olsa hiç müdahale etmem de biri güçlü biri zayıf durumda. kızım düşe kalka büyür kolay kolay ağlayan bir çocuk değil. ama sürekli ağlatıyor ana kız.

kesinlikle onun kızı da benim kızım gibi benim için. kardeşim benden mi kıskanıyor çocuğunu acaba diye düşünüyorum bazen.

ayrı şehirlerdeyiz. yılda 2 kez toplamda 2-3 hafta filan görüşüyoruz ona rağmen sorun yaşıyoruz.

bu demek oluyor ki
3 4 yıl toplamda 10 12 hafta görüştüğünüzde benzer sorunlar yaşarsınız
sonrasında yiğenin biraz daha büyümüş olacaktyır
emin ol o da daha küçük sen kendi bebeğine bakınca onu büyümüş görebilrsin ama
9 10 yaşlarına kadar çocuckların tepkileri çok ta kontrollü olmuyor
kardeşten geçilmeyeceğine göre idare edeceksiniz birbirinizi başka da yol görünmüyor

bu demek oluyor ki
3 4 yıl toplamda 10 12 hafta görüştüğünüzde benzer sorunlar yaşarsınız
sonrasında yiğenin biraz daha büyümüş olacaktyır
emin ol o da daha küçük sen kendi bebeğine bakınca onu büyümüş görebilrsin ama
9 10 yaşlarına kadar çocuckların tepkileri çok ta kontrollü olmuyor
kardeşten geçilmeyeceğine göre idare edeceksiniz birbirinizi başka da yol görünmüyor
yarın evine dönüyor, bana küs şu anda. ben çocuktur olur diyorum ama ona göre düşmanca bu tutumum.

aha benim kardeşimle geleceğim:KK53::KK53: kesin böyle olacak :p
bir arkadaşın dediği gibi bence siz seyrek görüşün büyüyünce kadar küçükler:)

Buyuyene kadar sık gorusmeyin.kardesinin alınmaması lazım kızına tembih etsin.
Bu şekilde sizin yavrunuz korkak olacaktır kapı çarpması yere bişey dusmesinde ani tepkiler verecek korkacak evladını dusun kardesın ne derse desin izin vermeyin buna
zaten öyle. sinek görse korkacak kadar ürkek. acaba korkusunun kaynağı kuzeni mi diye tereddütteyim.

Diğer kızınız kaç yaşında? Güzelce tembihleseniz kardeşine göz kulak olabilir mi acaba? Ya da yeğeni oyalayıp, çocuğa zarar vermesine engel olabilir mi?

aha benim kardeşimle geleceğim:KK53::KK53: kesin böyle olacak :p
bir arkadaşın dediği gibi bence siz seyrek görüşün büyüyünce kadar küçükler:)
zaten senede iki kez bayramda tatilde falan görüşüyoruz ki. daha seyreği hiç görüşmemek olacak galiba :)

Diğer kızınız kaç yaşında? Güzelce tembihleseniz kardeşine göz kulak olabilir mi acaba? Ya da yeğeni oyalayıp, çocuğa zarar vermesine engel olabilir mi?
kızım 21 aylık, diğeri 4 aylık. üstelik kuzeni ona ne yaparsa o da kardeşine yapıyor. korkutma, çığlık vs.

Kardeşin saçmalamış..Sen teyzesin teyze anne yarısıdır kötü niyetle bağırmazsın ki neden o kadar tepki veriyor?

Kardeşler arası çocuk yüzünden sorun yaşamak çok kötü...
Bir dönem ablam da çok takılıyordu şükür artık aştı, sonuçta ikisi de çocuk siz denge kurmalı aralarında köprü olmalısınız. Ne küçük zarar görmeli be büyük kıskanıp kendini değersiz hissetmeli

Bence bunu kardeşinizle Konuşun sakin bir ortamda

Kızkardeşiniz size kızmak yerine kızına henüz sizin çocuğunuzun küçük olduğunu korkabileceğini anlatsa çok daha iyi olurmuş. Sonuçta 6 yaşındaki bir çocuk anlatılanlardan anlayabilecek yaşta ama neresinden bakarsanız bakın o da çocuk benim kızım oğlum küçükken korkuturdu hoşuna giderdi onun korkması, sürekli anlattım hatta kardeşin geceleri ağlıyor biliyor musun dedim neden dedi sen gündüz korkuttuğun için gece de etkisinde kalıp ağlıyor diye anlata anlata aştık bu sorunumuzu.

kızım 21 aylık, diğeri 4 aylık. üstelik kuzeni ona ne yaparsa o da kardeşine yapıyor. korkutma, çığlık vs.
Oh My God! :KK57: Yok güzel arkadaşım yok, 2 sene falan yatıya ziyaret lazım değil bu ablana. Git gör eşinle, sen bebeğine sahip çıkarken eşinde büyük kızına göz kulak olsun.

Kardeşiniz abartmış.
Ben pazar günü hiç yoktan yere kızıma ve eltimin kızına bağırdım.
Eltim sağolsun bunu hiç sorun etmezken günlerdir vicdan azabından ölüyorum.
Dün akşam yine evlerine uğradım fındık kızımı sevdim gözlerim dola dola, sağolsun eltim aman saçmalama ne olmuş bağırdıysan dedi.
Hala için sızlıyor günahsız yavruları başkalarının yüzünden üzdüm diye.
Kardeşiniz nasıl ki kendi evladına bir şey söylendiğinde aslan kesiliyorsa sizin evladınız üzüldüğünde hırpalandığında da aynı tepkiyi vermeli.
Siz bir şey demeden onun yeğenini kollaması lazım, kendi çocuğu daha büyük laftan anlayacak yaşta.

X