Kızıyla yolculuk yapmak isteyen babaya 'İslama aykırı' denilerek bilet verilmedi

Tabii ki düzeltilmeyecek. Siz düzeltileceğine inanıyor musunuz?

Baba-kız, anne-oğul için belki düzeltilir ama o kadar. İki yabancı için hiçbir şekilde düzeltilmeyecek :)

Sıkıntı 2 tane aslında..
Biri ayrı yolculuk,biride söylenen söz..
Herşeyde İslam öne çıkmasın artık,bunları aşmamız lazım..

İşte o kişidesalaklığına doymasın,ne demek islama aykırı...

Abla İslamı öyle yanlış anlayan zihniyetler varki. Bir anne evladına, bir baba evladına, bir dede torununa, bir gelin kayınpederine haram değil. Ama Anadolu da eskiden çok örnek olmamış mi gelinine tecavüz eden kayonpeder. Olmuş tabiki. Maalesef.

Bu sistemler önlem amaçlı ama üst mesajlar da da yazdığımız gibi sistem de eksiklikler var.

Tabii ki düzeltilmeyecek. Siz düzeltileceğine inanıyor musunuz?

Baba-kız, anne-oğul için belki düzeltilir ama o kadar. İki yabancı için hiçbir şekilde düzeltilmeyecek :)

ben siZi anlaya biliyorum. Tercih kişiye bırakılmalı. Ben mesela yabancı erkekle yan yana oturmam, ama sizin oturma isteğinize karışamam. Bunları varsayım olarak diyorum. Şimdi biri çıkar shot un istediğini nerden çıkardın fln der

Önlem yada değilde,bir an önce değişikliye gidilsin..

İslamı bilmeyen bir gişe görevlisinin uydurmaları... Bu kadar basit bir mevzuyu da anayasa değişikliğine bağlamak ne kadar doğru onu anlamadım. Sonuçta hali hazırda yürürlükte olan anayasa şartlarında böyle bir olay gerçekleşmiş olmuyor mu? Eğer şeriat gelecek gibi bir imada bulunuluyorsa bu zevzek gişe görevlisinin söylediğinin zaten şeriatte bile yeri yok ki :)

Bu arada siyaset topiğindeki ilk mesajımı yazdım sanırım.

+1000

hatta adam israr etse adim gibi eminim din dusmani falan da derdi uc gundur soylenenler gibi.. neyse, oyle iste..
Çok sıkıntı yapma canım.. bana kaç kere topluluk içinde dinsiz dendi.. 6 yaşımdan beri Kuran okurum halbuki. Tesadüfen namaz kıldığımı görenler ise paralel diye yaftaladı beni. Her iki absürb örnek de bana tek bir şeyi öğretti: Laikliğin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu; özgür düşünce için laikliğin şart olduğunu ve dinin siyasallaşmış halinin ne kadar korkunç olduğunu...

Gişe görevlisinin tavrına gelince..biraz derine inmek isterim. Kpss ile alımlar yapıldığından beri kamunun kalitesi çok yükselmişti. Çünkü genelde üniversite veya yüksek okul mezunu gençler, sınavlarda çok yüksek puanlar alıp kadroları kimselere bırakmadılar. Ama son dönemlerde Kpss bypass edilmeye başlandı. Yani bir kişiyi sınavsız olarak sözleşmeli memur kadrosunda işe alıp sonra ona kadro veriyorsunuz. Milyonlarca genç de durmasın Kpssye çalışsın.

Birilerinin lütfu ile bir yerlere gelenler, bulundukları yerlerde tutunmak için türlü saçmalıklar yaptılar ve yapıyorlar..Neden? Çünkü sınavsız memur olmak diye birşey olamaz. Memur olmanın şartıdır sınav. İleride iktidar değişse, bu adamlar işlerinden atılırlar. Çünkü kazanılmış hak değildir bunlarınki.

Yani bugün kamuda yaşanan bütün saçmalıkların temelinde hak edilmeyen mevkiyi koruma için türlü şebeklik yapma ihtiyacı yatmaktadır.

Bir devlet memuru olarak, Rabbime binlerce şükür ki Kpss'den gerekli puanı alarak atandığım için fikrim hür, vicdanım hür!!

bilgisayar da boyle bir sistem vardır evet otobus firmalarında da var esimle yolculuk yaptıgımızda ikimizde bay olarak gorunuyoruz ama muavin otobusde bizi yanyana gorunce kalkın olmaz sisteme aykırı demiyor:) boyle bir sacmalık olamaz yani ilk defa duyuyorum bunu bide gorevlinin islam dini bunu kabul etmiyor demesi ayrıca vahim benim magazadan cuma saati satıs yapmak cok gunaaah diyerek cıkarılmam gibi:) sonra birsey deyince dini katıcaz tabi rahatsız mı oluyorsunuz derler goruyoruz iste neler oluyor katmayın efendim herseye katmayın artık yeterin yahu

Ama bu konunun hoopp birden bire şeriat gelmesi ile alakası yok ki, çünkü şeriat de bile böyle bir hüküm yok baba ve kız yan yana oturamaz diye.

He şimdi siz diyeceksiniz ki bay - bayan yan yana oturamaz diye sistem yapmışlar , o şeriatin ayak sesi. Bu şeriat değil hanım efendi bu yaşam kalitesi, sadece sistem de ki eksik şu; bir seçenek eklenmeli ve Bnm için fark etmez bay-bayan oturabilirim yada ben oturmak istemem diye, sistem de ona göre atamalı bileti. Sistem de hata eksik var, önce ki mesajlar da hepimiz konuştuk bunu.

Sistem düzeltilmeli hepsi bu, isteyen otursun , istemeyen oturmasın , bizi Nasıl sizin oturmak istemeniz rahatsız etmiyor ise, sizi de bizim oturmak istemememiz rahatsız etmemeli ve tercih kişiye bırakılmalı.

+1
üstüne ekleyecek bişey yok

insani hakları biliyorum hanımefendi biri dini dili ırkı ne olursa olsun eşit muamele görmeli hassasiyetleri dikkate alınmalı bu ayrı haberi diyorsanız
sizden rica ediyorum sadece haberin sadece başlığını okuyun

Kocaeli Gebze Hızlı Tren İstasyonu'nda Ankara'dan 9 yaşındaki kızını alıp İstanbul'a getirmek için bilet almak isteyen Fatih Tuna Erciyas'a gişedeki bilet satış görevlisi 'Bayan erkeğin yanına oturamaz' diyerek karşı çıktı. Erciyas, gişe görevlisinin 'İslam dini bunu kabul etmiyor' dediğini öne sürdü.

ne diyor islam dini bunu kabul etmiyormuş

eğer gerçekten böyle dediyse İslamdan haberi yok. olay bundan ibaret. yada İslam'ı böyle göstermek istiyor.

Tamam bende diyorum ki islam dini bunu kabul etmiyor diye birşey yok, islam Nasıl baba kız Yanyana oturamaz diyebilir. Buna kim inanır. Baba kız oturur da , seyahat de eder, baba kız sonuçta. Bu haber de gişeci böyle bir gaf yapmışsa , bu büyük vebal .

Şimdi islam dinine mensup değilim diyen örnekleri ele alalım. Benim dinim de böyle kurallar yok isteyen isteyenle oturur diyenler için de zaten diğer mesajlar da çokça dedik, sistem ona göre düzenlensin.isteyen otursun , istemeyen oturmasın.

Burda hatalı eksik olan sistem, sistem bilgisayar programcıları; islam yada devlet yönetimi değil. Şeriat ile hele hele hiç alakalı değil.

bu konuda yorum yapmak istemiyorum ama tüylerim diken diken oluyor
haklısınız. ben de okuyunca deliriyorum. Allahtan İslam'da böyle bir şeyin olmadığını biliyorum. ama bilmeyenler de İslam'ı böyle zannediyor işte. işin o kısmı çok acı

Zaten bu sistem otobus firmalarinda da var ama isim verdiginizde hayir olmaz kadin erkek yanyana sistem bunu kabul etmez demiyor ki bunca zaman otobus koltuklarinda kadin erkek yanyana gorduk yani burdaki olayda baya bi art niyet var sistemi bahane etmisler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…