• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi kızımla başım dertte :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Chitlenbik

Nirvana
Pro Üye
1 Haziran 2009
744
146
628
40
Kızım 18 aylık oldu. Lazımlığa alıştırayım dedim bi kaç kere tesadüf yaptı çişini. Ama asıl derdim bezlenmek istememesi. Heleki büyük tuvaletini yapsn altını temizlememi istemiyo resmen kaçıyo benden. Neden yapıyor bilemiyorum. Oyun yaparak şarkı söyleyerek zar zor değiştiriyorum bezini. Çişini değil de büyük tuvaletini yapmadan önce söylüyor ama lazımlığa oturmak istemiyor. Ne yapacağımı bilemedim. Onu oturtuyorum istediği oyuncakları, meyve suyu yada çayını veriyorum şarkı açıyorum oyalansın diye ama yapmıyor. Birgün 2 saat altını bezlemedim
ama her 5 dk da soruyorum eflin çiş varmı diye. 2 saat bana inat etti yok dedi. Sonra mutfağa gidip benden saklı altına etti... Daha çok mu küçük çok mu acele ediyorum??
Ama bezlenme problmini nasıl yencem?? Çok karışık kafam :(

canım kafana takma aynı sorun bendede var :) 3yasında lazımlıga ısıne gelınce yapıyor .Ama hala bez baglıyoruz buyugunu senınkı gıbı yapınca kacıyor bıtmedi diyor sonra pısık oluyor veledın altı :) artık alısması lazım benımkının helekııııııı

seninkide kaçıyormu bezlenmekten yada altını değiştirmekten?? Ya fazlada zorlamak istemiyorum ama ya bezini değiştitirmesi lazım yada lazımlığa yapması lazım :(

aynen canım kacıyor arada kendısı odaya kapatıor kendını gelmeyın ayıp dıyor ve bezını cıkartıyor tamam dıyorum bezbaglamıyorum bes dakıka sonra salıyor :( ben kızımı alıstırmsıdım wc guzlce gıdıyorud ama kaynanma gelınce ortam kalabalık bırde wc degıskmı geldı ne gıtmedı baglamaya basladım yenıden sıkmıyorum artık bı yerde okudum sıkmayın dıordu doktor aklı erınce o otomatıkman soler dıyordu

selam canim bence 18 ay biraz erken.benimkide iki yasini gecti anne kaka yaptim diyo ama almaya gelince aldirmak istemiyo binbir güclükle altini aldiriyo.yapmadan önce söye diyorum ama nafile:))oturakta istemiyo bakalim hic zorlamiyacagim ben akli erdikce kendiliginden birakir diye temenni ediyorum:emir_bebek: hepimize kolay gelsin cocuk yetistirmek zor zanat:)

Benim kız da 18 aylık.Doktorumuz 2-2,5 yaş arası kendiliğinden bırakacağını söyledi.Hazır olduğunda zaten bırakacak,şimdiden kasma kendini.Hem çiş zor öğrenio kaka daha kolay bence.Şimdi alıştırsam sadece birini öğrencek,daha çok uğraşı.Kendi söyleyecek günün birinde ne de olsa,tamamen bezden çıkarız,vakti gelince...

Kızım 18 aylık oldu. Lazımlığa alıştırayım dedim bi kaç kere tesadüf yaptı çişini. Ama asıl derdim bezlenmek istememesi. Heleki büyük tuvaletini yapsn altını temizlememi istemiyo resmen kaçıyo benden. Neden yapıyor bilemiyorum. Oyun yaparak şarkı söyleyerek zar zor değiştiriyorum bezini. Çişini değil de büyük tuvaletini yapmadan önce söylüyor ama lazımlığa oturmak istemiyor. Ne yapacağımı bilemedim. Onu oturtuyorum istediği oyuncakları, meyve suyu yada çayını veriyorum şarkı açıyorum oyalansın diye ama yapmıyor. Birgün 2 saat altını bezlemedim
ama her 5 dk da soruyorum eflin çiş varmı diye. 2 saat bana inat etti yok dedi. Sonra mutfağa gidip benden saklı altına etti... Daha çok mu küçük çok mu acele ediyorum??
Ama bezlenme problmini nasıl yencem?? Çok karışık kafam :(

eflin hanım kızınıza tuvalaeti yani kolzeti sevdirin ona bi oyunmuş gibi öğretin mesela tuvalaeti ona komik sandalye diye yutturun ve çişini yapınca sevineek aferin diyin ona hoşuna gidecektir ve tekrar yapmak isteyecektir:) kolay gelsin

bende oğlumla bu konuda anlaşamıyorum..çişin varmı diyorum yok diyor aradan 5 saniye geçmiyor altına yapıyor. bu konuda ne yapsam bilmiyorum doktoramı gitsem acaba yoksa ilaçlar oluyor ya ondanmı kullansam..:sinifsinif:

Büyük kızım 26 aylıkken bir gün baktım bezini açtı lazımlığına oturup çişini yaptı o günden sonrada altını bezletmedi 1 hafta 10 gün gece bezledim baktım kuru kalkıyor ve bezlenmek istemiyor gecede bıraktım bezlemeyi, lazımlığımız hep oyuncaklarının yanında gözünün önünde dururdu, ona bir gün bezi bırakıp buraya çiş yapacağını defalarca anlattım, wc ye hep yanımda götürdüm yapılan olayı anlattım kesinlikle zorlamadım işi oluruna bıraktım wc eğitimimiz bir kabusa dönüşmedi çok şükür 19 aylık bir kızım var şu an, onu da zorlamayı düşünmüyorum bir yelere saklanıp kakasını yapıyor sonra çiş diyor. alt değiştirme olayı bizde de tam bir facia, tvde bir drden duşmuytum kakalarını kendilerinden bir parça olarak gördükleri için ondan alınmasını istemiyormuş çocuklar geçici bir dönem bu da, şimdilik ablasını izliyor minik kızım umarım onda da zorlanmam

tam ben yazacaktim ki fems yazmis.
gecenlerde sabiha paktuna keskini dinlemistim. kakalari cocuklar icin cok degerliymis. kendilerini ait olan birseyin alinmasi ve atilmasi hic hoslarina gitmezmis. oyunla aa bak kaka gidiyo gule gule kaka diyerek alistirmak lazimmis. kadin daha cok sey soylemisti ama hatirlayana -tatlicadiarzu-

Büyük kızımda da alt değiştirme olayında bir dönem problem yaşadım zamanla geçiyor arkadaşlar dr altını açtığınızda kesinlikle pis kaka, kötü kokulu kaka demeyin demişti

tuvalet eğitiminde de lazımlığa ya da klozete kaka yaptığında sifona basıp güle güle kaka yine gel diyip bay bay yapın demişti uzunca bir süre kakaya bay bay yapıp vedalaşmıştık.

Back