Merhabalar 17 haftalık hamileyim çok şükür. Kızımız olacakmış isim arıyoruz ama son zamanlarda ki modern isimleri sevmiyorum. Kulağa hoş gelsin naif olsun istiyorum anlamıda güzel olsun en azından anlamsız saçma anlamlar olmasın. Mesela Bilge Amine İpek hoşuma gidiyor.. Fikirler verebilir misiniz
Edit:
Yazan herkese teşekkür ederim ben isim ararken şöyle bir durum gelişti .
Eşimde bende memuruz o Ankaralı ben Konyalıyım eşim üniversiteyi Konyada okumuş . Tayini konyaya istedik ve çıktı kendide konyayı zaten seviyordu istiyordu ama sonuçta benim ailemin yanına gidiyoruz ben çok mutluyum duyan herkes şaşırıyor eşin nasıl kabul etti diye. O sanki benim için fedakarlık yapmış hissine kapıldım kızımızın ismini istersen annenin ismi (Meryem) koyalım dedim ama istemez diye düşünüyordum o günden beri sürekli Meryem diyor bende aslında istemiyorum. Kaynanamı seviyorum onunla ilgili bi sıkıntım yok ama Meryem ismini koymak istemiyorum . Sonuçta 9ay biz karnımızda taşıyoruz ne zorluklarla doğuracağız isim konusu annenin, eşimde benim kahrımı çektiği için anne ve babanın ortak kararı olması gerektiğini düşünüyorum ama şimdi benim istemediğim bir isim koyulacaksa bostan korkuluğu gibi hissedicem ne yapacağımı bilmiyorum aklım çok karışık eşimi de üzmek istemiyorum. Meryem koymazsak onun ailesi taraf eşime hem karının memlektine gittin isimde Meryem koymadın diye üstüne gidip alay ederlerse diye düşünüyorum. Sİzce ne yapmalıyım ?
Meryem koyarsakta Allah nasip eder ikinci çocuğumuz olursa onun ismini ben tek başıma koyacağımı söyleyim diyorum
Sende kendin kaşınmışsın maalesef canım keşke iyice düşünüp sonra söyleseydin böyle bir şey neyse artık demişsin de 2 isim koy o zaman sen diğerini söylersin meryem ipek olur mesela
3. KIZImin adi Hifa ( sabreden sukreden kalbi Allah askiyla dolu hanim sahabe, peygamber efendimizin sozunden hic cikmazmis ) donemin en guzel ve en zengin sahabesiymis )