- 15 Ekim 2016
- 6.531
- 11.762
- 248
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Çocuğunuza proje olarak bakmazsaniz iyi bir çocuk olurMerhabalar 2.5 yaşında kızım var. İyi bir eğitim almasını istiyorum. Güzel bir mesleği olsun mutlu bir çocukluk geçirsin ahlaklı bir yetişkin olsun istiyorum. Sorum şu neler yapabilirim nasıl kaliteli vakit geçirebiliriz? Krese 4 yaşında vermek istiyorum. O zamana kadar neler öğretmeniyim? Sizler neler yapıyorsunuz. Özellikle sorum çocuğu büyümüş olanlara bu yaşlarda kaliteli zaman gecirmeler iyi bir eğitim gercekten ilerleyen yaşlarda okul döneminde yetişkinlik döneminde fark yaratıyor mu?
Birde kocasinin baldizi icin iyyyy yaptigi konu varki Amman aman önce kendilerini egitmeliler aslindaSiz öğretmen maaşlı konular açacağınıza her hafta 2,5 yaş çocuk etkinlikleri sorun bence de. Biz annelere de fikir olur.
Kocamın hangi baldızı ben öyle bir konudan haberdar değilim deBirde kocasinin baldizi icin iyyyy yaptigi konu varki Amman aman önce kendilerini egitmeliler aslinda
Kocamın hangi baldızı ben öyle bir konudan haberdar değilim de
3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var. Evliliğim başından beri biraz sıkıntılı. Eşimin çoğu huyunu evlendikten sonra öğrendim. Çok boş konuşur mesela. Canı sıkılır gıcık etmek için boş boş konuşur. Ablamin ağzının kenarında peynir kalmış küçücük ben söyledim silsin diye yemekte hemen ablama iyy ağzının her yeri peynir öbür tarafa bak falan dedi bunu gıcık edip gülmek için yapıyor gelir ayağına basar kızdırmak için böyle sacmasapan huyları var bunun haricinde odasina uyurken kimseyi sokmaz ayrı uyuyoruz ama bundan rahatsız değilim kızımla sarılıp uyuyoruzpara konusunda çok savruktur. Her ay kendine alacak birşey bulur. Akilli saat kıyafet vb. İlk zamanlar düğün takıları onun üstündeydi o dönem bize ev yapılacak diye annesine para göndermiş benden habersiz. Birazını bana söylemisti. 70 gram gönderilmiş ve on bin lira. Birkac kere şiddet olayı oldu. Son bir senedir yok. Ama tabi unutmus değilim. Basit şeyler için de tokat attım kaloriferi niye kapattın çocuk usuyecek diye Tokat atmıştı. Salonda tek peteği kapatmıştım. Soğuk değil diye. Evde çayı ayağına bekler. Dört aydır tayinim çıktığı için ayrı şehirlerdeyiz süpürgeyi bile bir iki kere ancak yapmıştır. Ben gidince de ev işinde yardımcı olacağını sanmıyorum pek. Tüm bunlar toplanınca bir yabancı gibi geliyor. Güven duyamıyorum. Asla canim falan diyemem. Hatta iki ay görüşmedik geldiğinde birlikte olmak istemedim içimden gelmedi hayir demedim ama gözlerim doldu ve ağladım bir yabancı gibi geldiği için. Şu an kötü özelliklerini saydım hep iyi yanları da var ama ben sogumama neden olan şeyleri anlamanızı istedim.
Aşçı olacakmış işte kötü bir şey dememiş ki ilgi alanı o demek ki.Valla iyi olmak istemesi birazda çocuğun içinden gelecek maalesef ne kadar başarılı olursa olsun ergenlikte bı şeye takarlarsa zor oluyor uğraşması ama ahlaklı olması biraz sizin elinizde ama okul hayatına bir yerden sonra anne babasına pes dedirten çocuklar da var benim oğlum gibilise sınavlarına kadar çok başarılı olan çocuk o sene ben düz lise istemiyorum turizm otelcilige gidecem aşçı olacam dedi tutturdu özel ders aldiriyodum hepsini iptal ettim demem o ki çocuğun içinden okumak başarılı olmak ve meslek sahibi olmak istemesi gerekiyor yoksa siz ebeveyn olarak dünyayı serseniz önüne boş yani bende çok dertliymisim
Valla iyi olmak istemesi birazda çocuğun içinden gelecek maalesef ne kadar başarılı olursa olsun ergenlikte bı şeye takarlarsa zor oluyor uğraşması ama ahlaklı olması biraz sizin elinizde ama okul hayatına bir yerden sonra anne babasına pes dedirten çocuklar da var benim oğlum gibilise sınavlarına kadar çok başarılı olan çocuk o sene ben düz lise istemiyorum turizm otelcilige gidecem aşçı olacam dedi tutturdu özel ders aldiriyodum hepsini iptal ettim demem o ki çocuğun içinden okumak başarılı olmak ve meslek sahibi olmak istemesi gerekiyor yoksa siz ebeveyn olarak dünyayı serseniz önüne boş yani bende çok dertliymisim
Hepimiz bunları istiyoruz dakızım doğunca beyin kanaması geçirmişti, Dr a zekası etkilenir mi demiştim, bir çocuğun kafasını ne kadar oksarsaniz o kadar zeki olur demişti. Belki moralimi bozmamak için demişti bilemiyorum. Ne yaparsanız yapın çocuğunuzu proje çocuğu olarak yetiştirmeyin derim yani kursta kursa, etkinlikten etkinliğe kosturmayin. Birde kreş için 4 yaş bana geç gibi geldi zaten okul öncesi eğitim zorunlu. Naçizane fikrim bunlar.
Benim büyük kızım matematik sıfır bile değil eksilerde, kucugunki süper. İkiside aynı ailede büyüyor, hatta büyük daha ilgili büyüdü ama bilemiyorum
Oh be bunun farkında olan tek ben değilmişim demek ki.. o yüzden konusahibinin konularına cevap vermek istemiyorum artık..Aynı konuyu açtınız.
İnsanlar da yanıt yazdı (Biri de bendim).
Söylenenlerden yararlandınız mı?
Doğru düzgün cevap da vermiyorsunuz.
Tuhaf.
İyi de sizin çocuk torbacı olacağım dememiş kilise sınavlarına kadar çok başarılı olan çocuk o sene ben düz lise istemiyorum turizm otelcilige gidecem aşçı olacam dedi tutturdu özel ders aldiriyodum hepsini iptal ettim demem o ki çocuğun içinden okumak başarılı olmak ve meslek sahibi olmak istemesi gerekiyor yoksa siz ebeveyn olarak dünyayı serseniz önüne boş yani bende çok dertliymisim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?