Kızımın zeki olmasını iyi yetişmesini istiyorum

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.221
133
Merhabalar 2.5 yaşında kızım var. İyi bir eğitim almasını istiyorum. Güzel bir mesleği olsun mutlu bir çocukluk geçirsin ahlaklı bir yetişkin olsun istiyorum. Sorum şu neler yapabilirim nasıl kaliteli vakit geçirebiliriz? Krese 4 yaşında vermek istiyorum. O zamana kadar neler öğretmeniyim? Sizler neler yapıyorsunuz. Özellikle sorum çocuğu büyümüş olanlara bu yaşlarda kaliteli zaman gecirmeler iyi bir eğitim gercekten ilerleyen yaşlarda okul döneminde yetişkinlik döneminde fark yaratıyor mu?

Eğitimden ziyade kişilik daha önemli bence. Çünkü ders çalışmak akademik kariyeri etkiler ya da alacağı maaşı. Kişilik ise herşeyi oluşturur. Tabiki okul hayatı önemlidir ama çok önemsememek lazım baskı yapmamak lazım çocuğa. Şimdilik oyun gruplarına ya da çocuğun için eğlenceli kurslara falan bakarsınız. Çocuğu sürekli sosyal çocuklu ortamlara sokun ve gözlemleyin fazla müdahalede bulunmayın .

Hepimiz bunları istiyoruz da kızım doğunca beyin kanaması geçirmişti, Dr a zekası etkilenir mi demiştim, bir çocuğun kafasını ne kadar oksarsaniz o kadar zeki olur demişti. Belki moralimi bozmamak için demişti bilemiyorum. Ne yaparsanız yapın çocuğunuzu proje çocuğu olarak yetiştirmeyin derim yani kursta kursa, etkinlikten etkinliğe kosturmayin. Birde kreş için 4 yaş bana geç gibi geldi zaten okul öncesi eğitim zorunlu. Naçizane fikrim bunlar.

İyi insan da olsun iyi mesleği de olsun.
Bu arayışta olmanız çok guzel.
Oyun gruplarına yonlendirebilirsiniz
Çocuğun gelişimine göre aktiviteler var
Ayına göre gelişim kitapları ondan alabilirsiniz.
Yanında kitap okuyabilirsiniz.
Instagram'da var bir çok etkinlik gruplari.
Sağlıklı beslenme de sart.
Bence anne baba iletişimi de çok onemli.
Sevgi saygı huzurun olduğu yerde buyumeli çocuklar.
Siz elinizden geleni yapin.

Yapılacak çok şey var o kadar çok ki ebeveyn olmak bu yüzden çok zor.
Doğmadan evvel başlıyor ve hiç bitmiyor.
Beslenme, aktivite, erdemli birey olması için temel değerler...
Eğitmek de yetmiyor çevreden de korumak gerekiyor.
Her gece yatmadan evvel bugün çocuğum mutlu bir gün geçirdi mi doyurucu oldu mu diye düşünüyorum. Yeterli bulduysam rahat oluyorum yoksa huzursuz oluyorum.

Seçtiğiniz eş de siz de akıllıysanız çocuk akıllı olur, gerisi fasa fiso. Babam tıp doktoruydu, matematiğe de ilgi duyardı hatta 2.ünv olarak matematik okumuş bir süre, sonra eğitimden tatmin olmayıp bırakmış. Ben bilgisayar mühendisiyim, kalifiye bir iş yapıyorum, PhDyim ben de kardeşim de matematiğe yakınız babamdan miras almışız. Çok sayıda Çinli iş arkadaşım var, hepsi zehirrrr gibi. Biri kendi anlattı anne babası göçmenmiş Çin lokantası işletiyormuş öyle özel okula falan da gitmemiş ama adam zehirrrr maşallah bıraksan tek başına roket yapar biner uçar Pasifik Asyanın IQ genetik olarak yüksek, normal insan evladının rekabet etmesi imkansıza yakın. O elemanlarla çalışarak falan rekabet olmuyor.

Çocuğunuz zekiyse zaten kendi yürür gider tutamazsınız ama ortalamaysa ne yaparsanız yapın ortalama kalır maalesef

Esasen bu işin temeli mutlu anne baba mutlu çocuk.
Çocuk ortamda mutlu ise ,sevildiğinin farkındaysa beraber kek bile cirpsaniz onu mutlu edecektir o :)
Oyun grupları da faydalı olabilir .Minik dostlar edinip ya da sokakta bulup besleyebilirsiniz.

Valla iyi olmak istemesi birazda çocuğun içinden gelecek maalesef ne kadar başarılı olursa olsun ergenlikte bı şeye takarlarsa zor oluyor uğraşması ama ahlaklı olması biraz sizin elinizde ama okul hayatına bir yerden sonra anne babasına pes dedirten çocuklar da var benim oğlum gibi lise sınavlarına kadar çok başarılı olan çocuk o sene ben düz lise istemiyorum turizm otelcilige gidecem aşçı olacam dedi tutturdu özel ders aldiriyodum hepsini iptal ettim demem o ki çocuğun içinden okumak başarılı olmak ve meslek sahibi olmak istemesi gerekiyor yoksa siz ebeveyn olarak dünyayı serseniz önüne boş yani bende çok dertliymisim

İnşallah benim sözel zekam eşimin sayısal zekası birleşip oğlana geçmiştir geçmediyse de içerde olan kızımdan umutluyum

Kalıtsal zeka önemli faktör. Beslenme ve çevresel uyaran etkenler yadsınamaz gerçektir.
Var olan zeka desteklenmezse verim alınamıyor.
Beynin belli bölgeleri özellikle yeteneğe bağlı olan hücreler için kritik zaman var. Bu zaman açıldığında o hücreler pasif hale gelip uyuyor. Erken eğitim şart

Ben zekanın parlatılabileceğine ya da köreltilecegine inanıyorum.

Çocuğunuza imkanlar yaratın, önünü açın.
Olmuyorsa kapasitesi bu kadar, kismet bu der geçersiniz.

Sanatsal yönüne çalışabilirsiniz.
Küçük yaşlarda müzik aleti kullanımı konusunda ders aldırmak mesela piyano..
Ilgisi olan herhangi bir şey..

Cocuk da istemeli elbette.

Kreşe erken yaşta vermenizi önerim kreşte daha çok bilgi veriyorlar 7 yaşında yigenim var 3 sene yakın kreşe gitti ve ingilizce çoğu kelimeyi anlıyor zeka konusuda doğuştan gelen bişey yani orasını zamanla öğrenirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…