kızımın saçları kokuyor

elendis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
23
0
86
İstanbul
kızım 4 yaşında saçlarıda oldukça uzun ve pek güzeller. fakat kötü bir koku var. hergün yıkıyorum gündüz yıkasam daha akşam olmadan kokmaya başlıyor. geceleri halen biberonla süt içiyoruz annem süt yüzünden olabiliceğini söylüyor ama varmıdır başka bir sebebi ben bu kokuyla nasıl başediceğimi bilemiyorum bir öneriniz varmı arkadaşlar

Koskoca 4 yasindaki cocuk biberonla sütmü iciyor?
Hayretle okuyorum, canim benim biberon en cok 2 yasina kadar verilir. Sonra biberon kullanilmaz, bunu sana kimse söylemedimi?
Bence bunu cocuk doktorunada sor, sana tam bilgiyi verecektir.
Saglik acisindan yani disler acisindan cok zararli, lütfen biberonu biraktir, normal cocuklar gibi bardakdan icsin sütünü.
Kolay gelsin kardesim....

kızımın bieberonla süt içmesine çok şaşırmışsınız biberon ve emzik dişlere zarar verir bunu bende biliyorum ama geceleri halen bir biberon süt iciyor çokta keyifle içiyor ben 7 yaşında bıraktım emziğide biberonuda dişlerimde gayet düzgün. doktor demişsinizde bunu doktorumuzda biliyor bir sakınca da görmedi sadece azaltarak kesebilirsiniz dedi. diş ve damak kontrolü de yapıldı. zaten benim sorum kızımın bieberonla süt içmesi değil saçlarındaki kokuydu..:)

Son düzenleme:
Canim benim, konunu cok iyi anladim, fakat 4 yasindaki bir cocuga artik biberon verilmez.
Bunda alinacak birsey yok.
Öteki konuna gelecek olursak, yardim edemeyecegim neden saclarinin koktugunu, belki bütün gece biberon saclarinada degiyordur, süt damlamis olabilir saclara.
Geceleri süt veya baska seyleri vermekde iyi degil disler acisindan, cünkü süt disleri cürüyecektir.
Devamli tatliyla temas eden disler, cürümeye baslar.
Hele hele 4 yasindaki bir cocuga iyilik degil, kötülük yapmis olursun bir anne olarak.
Sakin alinma sana sadece bir abla tavsiyesi.

öncelikle sizden özür dilemek istedim. yorumunuzu okurken unvanınızı bilmiyordum kusura bakmayın. daha sonra profilinizde diş hekimi olduğunuzu gördüm. verdiğiniz bilgi içn teşekkür ederim dikkate alacağım. gece sütünü azaltarak kesmeye çalışıyorum zaten. ama çok zor görünüyor nasıl başaracağımı bilemiyorum. tabi zamanla sabır şart. emzik zaten ayrı bir komedi. allahtan diş yapısı bana benziyor. ben bir sorun yaşamadım inşallah kızımda yaşamaz. tabi yinede şansa bırakmamak lazım. emziğide bıraktırmak için de uğraşıyorum. tekrar teşekkürler.

bizde ayni sorunu yasiyoruz. kizim 5 yasinda ve 3-4 aydir saclari cok kötü kokuyor..cildirmak üzereyim. yikasamda gecmiyor

Saçlarını sürekli topluyorsanız dağınık bırakmayı deneyin ya da genelde dağınıksa toplamayı.
Birde ek olarak çok terlediğinde saçları kokabilir.
Bilimsel bir dayanağım yok ama benimde 3 yaşında kızım var, terlediklerinde vücutları değil başları terliyor.
Bu da kokuya neden olabilir. Sonuçta bizde terlediğimizde hiçte hoş olmuyoruz.
Terlemesini engellemeye çalış ve bol rahat penye giydir, belki de çözüm olur.

Sevgiler...

benim kızım 10 yaşında olmasına rağmen küçüklükten beri aynı sorunu yaşıyoruz saçları çok pis kokuyo bizde sürekli banyo yapmaya çalışıyoruz ama ne zamana kadar devam eder bilmiyorum bildiğim tek şey kafasının vucuduna göre çok terlediği mesela yemek yerken bile anlından şıpır şıpır terler akıyor birde saçları çok gür ve kabarık

vitamin türü ilaçlar terde, idrarda ve vücutta kokuya neden olabiliyor. kullanıyorsanız bundan olabilir.
ayrıca çocuğun saçlarını çok sıcak suyla yıkamayın, şampuanı ve kullanıyorsanız saç kremini saç diplerine çok temas ettirmemeye çalışın, saç diplerini fazla hırpalamadan yıkayın. tabiii bunların aksini yapıyorsanız....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…