Kızımın odasını ayıracağım anneler yardımcı olur musunuz ?

Mini_mini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
3.896
4.109
658
Kızlar merhaba ,
Kızım 26 aylık , bugüne kadar bizim yanımızda kendi beşiginde uyudu. Evimiz çok müsait olmadığından odasını ayiramadik. Yeni yeni düzene koyduk bazı şeyleri ve ona Montessori yatak aldık. Odası, yatak odamızın yanında. Gece çok sık uyanıyor, beşiğinin parmakligindan bana fokunuyor , elini tutmami istiyor sonra geri uyuyor yada ağlayarak kalkıyor bizi görüyor geri uyuyor. Benim sormak istedigim bu ayrı oda fikrine onu nasıl alistiracagim ve ben nasıl alışacağım. Eşime kalsa yatir uyanırsa zaten gelir birşey olmaz diyor ama çocuk iki yıl boyunca bizim odamizdaydi, bizsiz hiç uyumadı birde üstüne farklı bir yatak ve oda olacak bizde yanında olmayacağız acaba bu onda korku yaratır mı ? Henüz yatağı gelmedi ne tepki verecek bilmiyorum. Sizler nasıl yaptınız direk yatağına koyup ayrı odada da mi uyudunuz yoksa birkaç gün alışana kadar yanında yattiniz mi ? Ayrıca bebek telsizi kullanmama gerek var mı ? Çok korkuyorum uyanırsa , ağlarsa duymam diye. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

kacta yatiyor,
erken yatiyorsa siz de odasinda uyuyana kadar vakit gecirebilirsiniz, ninni maasal falan diyerek,

cok gec sizinle birlikte uyuyyorsa da, eger odasinda musait alan varsa kendiniz icin bir yer yatagi atabilirsiniz. Bir kitapta odasini ayirmakta zorluk ceken bebekler icin bu yontem onerilmis, once cocugun yatagina bitisik koyuyorsunuz yatagi, sonraki gun biraz daha kapiya yakin, sonraki gun yatagi cikartip siz bekliyorsunuz, sonraki gun de odadan cikiyorsunuz (tabi bu sonraki gun dediklerim iste cocugun alisma durumuna gore 2-3 gunluk bir surec de olabilir) ve her asamada cocuga anlatiyorsunuz, bugun ben burada yatacagm, bugun artik kendi yagimda yatacagim diyerek.

benim cocuklarimin ikisi de gece uyandiklarinda uykuya kolay dalarlardi ama sabah 5-6 gibi cok erkenden kalkarlardi ve bizim yatagimiza gelirlerdi, bu sekilde 1 yillari gecmistir ikisinin de. Bu da olursa basarisiz gibi dusunmeyin bence, o saatte yatagina geri dondurmek zaten imkansiz bana sorarsaniz.

Benim tecrübem yok henüz ama o uyuyana kadar başında bekleyebilir kitap filan okuyabilirsiniz.
Ben 6 7 aylıkken filan odasını ayırmayı hedefliyorum becerebilirsem.

kacta yatiyor,
erken yatiyorsa siz de odasinda uyuyana kadar vakit gecirebilirsiniz, ninni maasal falan diyerek,

cok gec sizinle birlikte uyuyyorsa da, eger odasinda musait alan varsa kendiniz icin bir yer yatagi atabilirsiniz. Bir kitapta odasini ayirmakta zorluk ceken bebekler icin bu yontem onerilmis, once cocugun yatagina bitisik koyuyorsunuz yatagi, sonraki gun biraz daha kapiya yakin, sonraki gun yatagi cikartip siz bekliyorsunuz, sonraki gun de odadan cikiyorsunuz (tabi bu sonraki gun dediklerim iste cocugun alisma durumuna gore 2-3 gunluk bir surec de olabilir) ve her asamada cocuga anlatiyorsunuz, bugun ben burada yatacagm, bugun artik kendi yagimda yatacagim diyerek.

benim cocuklarimin ikisi de gece uyandiklarinda uykuya kolay dalarlardi ama sabah 5-6 gibi cok erkenden kalkarlardi ve bizim yatagimiza gelirlerdi, bu sekilde 1 yillari gecmistir ikisinin de. Bu da olursa basarisiz gibi dusunmeyin bence, o saatte yatagina geri dondurmek zaten imkansiz bana sorarsaniz.
Akşam 10 buçuk 11 gibi uyuyor, sabahta en geç 7 buçukta kalkiyor. Kalktığında direk bize bakıyor duruyorlar mi diye sonra da anne baba diyerek besiginden inmek istiyor. Nasıl yapacağız bilmiyorum biz uyurken gece kalkıp ağlar ve biz duymazsak yada uyanıp dolabını fln kurcalar , Allah korusun birşey yutar yada üstüne düşer diye çok korkuyorum telsizler de çok pahalı kameralı telsizler en az 600-700 liradan başlıyor

Kizimin yatağını 18 aylikken ayırdım bizim odadan. Eşimin horlamasi, kızımın o dönem uyanıp birkac saat uykuya dalamamasi sebep olmuştu buna.Emmeye de 15 aylikken kendi son verdi, sıkıntı olmadı o acidan ama gündüz uykusunu hep odasinda yatıyordu zaten. Birden bilmediği bir odada onu bırakmış olmadım. Gece uykusuna kendi odasına geçirdiğimde de yaklaşık on gün onunla ben de ayni odada yattim karanlıkta kendini yalnız hissetmesin diye . Sonraki süreçte gece uyanınca o geldi yanıma, yatağına gittik, uyudu ben tekrar döndüm yerime şeklinde 4 aydır bir düzenimiz var böyle.

Kizimin yatağını 18 aylikken ayırdım bizim odadan. Eşimin horlamasi, kızımın o dönem uyanıp birkac saat uykuya dalamamasi sebep olmuştu buna.Emmeye de 15 aylikken kendi son verdi, sıkıntı olmadı o acidan ama gündüz uykusunu hep odasinda yatıyordu zaten. Birden bilmediği bir odada onu bırakmış olmadım. Gece uykusuna kendi odasına geçirdiğimde de yaklaşık on gün onunla ben de ayni odada yattim karanlıkta kendini yalnız hissetmesin diye . Sonraki süreçte gece uyanınca o geldi yanıma, yatağına gittik, uyudu ben tekrar döndüm yerime şeklinde 4 aydır bir düzenimiz var böyle.
Peki telsiz almış miydiniz ?

Akşam 10 buçuk 11 gibi uyuyor, sabahta en geç 7 buçukta kalkiyor. Kalktığında direk bize bakıyor duruyorlar mi diye sonra da anne baba diyerek besiginden inmek istiyor. Nasıl yapacağız bilmiyorum biz uyurken gece kalkıp ağlar ve biz duymazsak yada uyanıp dolabını fln kurcalar , Allah korusun birşey yutar yada üstüne düşer diye çok korkuyorum telsizler de çok pahalı kameralı telsizler en az 600-700 liradan başlıyor

ben telsiz kullanmadim,
eger farkli bir katta degilseniz, aglayip da duymamak gibi bir durum olamaz bence, tabi kapilar acik olmali.

diger yazdiklariniz ise sizinle ayni odada yatarken de olabilir, o yuzden evi ve de ozellikle yatak odalarini guvenli hale getirmek sart, benimkiler buyuduler, yine de odalarinda gece uyanip carpacaklari seyler bulunmuyor.

erken kalkarsa sizin odaniza gelir zaten, o da dedigim gibi sorun degil.

yatma saatini bu vesileyle erkene de cekebilirsiniz bence, yasina gore daha erken uyumasi onun da faydasina olur.

cocuklar kendi odalarinda cok daha rahat uyuyorlar, dert etmeyin, ilk bir haftanizda cok zorlanirsaniz bir donem onun odasina yer yatagi veyahut minder falan atip biraz daha fazla vakit gecirin sadece.

Kızlar merhaba ,
Kızım 26 aylık , bugüne kadar bizim yanımızda kendi beşiginde uyudu. Evimiz çok müsait olmadığından odasını ayiramadik. Yeni yeni düzene koyduk bazı şeyleri ve ona Montessori yatak aldık. Odası, yatak odamızın yanında. Gece çok sık uyanıyor, beşiğinin parmakligindan bana fokunuyor , elini tutmami istiyor sonra geri uyuyor yada ağlayarak kalkıyor bizi görüyor geri uyuyor. Benim sormak istedigim bu ayrı oda fikrine onu nasıl alistiracagim ve ben nasıl alışacağım. Eşime kalsa yatir uyanırsa zaten gelir birşey olmaz diyor ama çocuk iki yıl boyunca bizim odamizdaydi, bizsiz hiç uyumadı birde üstüne farklı bir yatak ve oda olacak bizde yanında olmayacağız acaba bu onda korku yaratır mı ? Henüz yatağı gelmedi ne tepki verecek bilmiyorum. Sizler nasıl yaptınız direk yatağına koyup ayrı odada da mi uyudunuz yoksa birkaç gün alışana kadar yanında yattiniz mi ? Ayrıca bebek telsizi kullanmama gerek var mı ? Çok korkuyorum uyanırsa , ağlarsa duymam diye. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Yatak gelince anlatın, burası artık senin yatağın sen artık kocaman oldun ve biz de sana kocaman bir yatak aldık gibisinden. Mümkün olduğu kadar yanında yatmayın, uyku arkadaşı alabilirsiniz, uyandığında bunun elini tutabilirsin dersiniz. Yatak gelmeden anlatmaya başlayın. Anlamaz diye düşünmeyin çok güzel anlıyorlar

Peki telsiz almış miydiniz ?
Hayır almadım. Kamera almıştık dogdugunda xiaominin, yatak odasında takıliydi o uyurken biz salonda izleyelim diye. Kendi odasına takarız dedik kamerayi ama kızım buna gerek olmadığını hissettirdi sanırım. Diş olayı gibi sıkıntıları hariç ağlayarak uyanma yaşamadık. Gece uyanması oldu ama odamız hemen yanında zaten. Piti piti yanıma geldi, ya yanimiza yattı ya onunla odasına dönmemi istedi. Büyüdükçe uyku konusu daha çok düzene girdi. Ağlarsa duyamazsam gibi düşünceleriniz olmasın bence. O an zaten sizi istiyorsa yanınızda bitiyor ☺️ ağlayınca da o kalkmadan siz onun yanında olmuş oluyorsunuz kapılar açık ve yanyana odalarda bizde durum bu

İnşallah dediginiz gibi olur kızlar. Düşme tehlikesine karşı şu çatılı Montessori yataklar var ya o tarz birşey aldık , yere çok yakın, odasında gardrobu ve oyuncak dolabı var sadece. Çalıştığım için eve akşam çok yorgun geliyorum hal böyle olunca da eşim de bende bazen sizip kalıyoruz inşallah sorun olmadan bizde atlatırız bu süreci tşk ederim güzel cvplariniz için

Kızlar kızımın yatağı geldi dün, gece yatağında yatırdım bende yanına kendim için yer yatağı yaptım. Gece sürekli uyandı, ağladı normaldir dedim. Öğle uykusuna yatağına goturdum asla yatmak istemedi birşeyden korkuyor ama neden anlayamadım odada önceden yatak yoktu ama oyuncakları vardı girip oynuyorduk şu an tek farklı olan şey yatağı, acaba yatağından mi korkuyor yada yatağın çatısından mi bilmiyorum :( Hadi dedim bu da normal ama akşam uyutmak için odasına sokamadim kendini yerlere attı aglaya ağlaya, kapısından içeri girmek yatağa çıkmak istemiyor, gel kızım beraber uyuyalım sana masal okuyayım vs diyorum kaçıyor direk ne yapacağız biz bilmiyorum :( ya korkusu yer eder ve hiç yatmazsa :(

Bu arada Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. neden konum hiçbir başlığa uymayan bölümüne tasindi ? Çocuk, bebek, dertle ilgili bir konu nasıl hiçbir başlığa sığmaz anlamadim :(

Bence tam zamanı. Ben oğlumun odasını 20 aylık civariydi ayirdigimda. Yatak odası takimini onunla beraber beğenip almıştık. O yüzden oglum da çok heyecanliydi . Bi an önce odasının gelmesini bekliyordu. Ve inanin odası gelip kurulduğu akşam hemen odasında uyudu. Tabiki uyumasina eşlik ettim, 5 yaşında suan ve hala uyumasina eşlik ediyorum. Ama dalınca kebdi odama geçiyorum. Koridor ışığı herzaman açıktır bizim evimizde. Tam karanlık bir ortam olmadığı için oğlum hiç korkmadi şuana kadar. Gece uyandığında seslenir yanına giderim. Su falan içip tekrar uykuya dalar... Eğer sizde oda kurulumu aşamasında cocugu biraz heyecanlandırır odasini sevmesini sağlarsanız eminim ki çok rahat atlatacaksiniz bu süreci.

Bence tam zamanı. Ben oğlumun odasını 20 aylık civariydi ayirdigimda. Yatak odası takimini onunla beraber beğenip almıştık. O yüzden oglum da çok heyecanliydi . Bi an önce odasının gelmesini bekliyordu. Ve inanin odası gelip kurulduğu akşam hemen odasında uyudu. Tabiki uyumasina eşlik ettim, 5 yaşında suan ve hala uyumasina eşlik ediyorum. Ama dalınca kebdi odama geçiyorum. Koridor ışığı herzaman açıktır bizim evimizde. Tam karanlık bir ortam olmadığı için oğlum hiç korkmadi şuana kadar. Gece uyandığında seslenir yanına giderim. Su falan içip tekrar uykuya dalar... Eğer sizde oda kurulumu aşamasında cocugu biraz heyecanlandırır odasini sevmesini sağlarsanız eminim ki çok rahat atlatacaksiniz bu süreci.
Odadaki birşeyden korkuyor ama neden anlamadım. Sabah komidinin düğmesini göstererek çıkar bunu dedi. Siyah nesnelerden nedense korkuyor onu cikardik ama hala odaya girmek istemiyor Odada tek farklı şey yatağı. Şu an bin pismanim keşke catisiz yatak alsaydim :(
Gündüz bile yatağına gitmek istemiyor bilinç altına yerleşecek diye korkuyorum. Yine yere yatak yaptım yaninds yatıyorum. Umarım dediğiniz gibi bizde alışırız sizin adınıza çok sevindim

Odadaki birşeyden korkuyor ama neden anlamadım. Sabah komidinin düğmesini göstererek çıkar bunu dedi. Siyah nesnelerden nedense korkuyor onu cikardik ama hala odaya girmek istemiyor Odada tek farklı şey yatağı. Şu an bin pismanim keşke catisiz yatak alsaydim :KK43:
Gündüz bile yatağına gitmek istemiyor bilinç altına yerleşecek diye korkuyorum. Yine yere yatak yaptım yaninds yatıyorum. Umarım dediğiniz gibi bizde alışırız sizin adınıza çok sevindim
Keşke dediğim gibi yatağı çocuğunuzla beraber secseydiniz. Muhtemelen catisindan korkuyor. Peki cikartma imkaniniz yokmu çatısını. Alışınca ve biraz büyüyünce tekrar isterseniz taktirirsiniz.

Bende aynen sizin yaptığınız şekilde ayırdım odasını birden bire yalnız bıtakmamak için. Bi lamba açık bırakıyorum hala ki gece uyanınca karanlıkta kalmasın, yanıma gelmek isterse bi yere çarpmasın diye

Genelde 1yasina kadar ayirmadiysaniz bu işler çok zor oluyor. Ben 6 ayını bitirdikleri gibi hepsini ayırdım. Odasını sevdirmek için orda oynayın gündüz,uykuya birlikte uykuya odasında geçin,masal anlatın,kitap okuyun,bir süre sonra senin için ışığı ve kapıyı açık bırakıyorum seslenirsen gelirim diyin

Back