Çok sağolun Peki ishal miydi yoksa kıvamı normal miydi? Sık idrar da var mıydıBundan 4 yıl kadar önce yaşamıştık. Oğlum da aynı anlattığınız gibi idi. Oğlum 10 defa kaka yapıyor diyince inanmamışlardı hatta. Özel takip eden doktoru tatile çıkmıştı biz de hastaneye gittik tahlil vs verdik. Endişe edilecek birşey çıkmadı. Doktoruna da attık tahlil sonuçlarını o da sorun yok dedi. Ancak iki gün sonra sorunların devam ettiğini söyledik. Doktoru elektronik reçete hazırlattı (sanırım bu tarz birşey) tahlillerde çıkmayan birşey virüs/bakteri vs olabileceğini son dönemde karşılaştığını söyleyip bir antibiyotik yazdı ondan mıdır bilmem ertesi güne kesti.
Daha detaylı tahlil isteyin. Valla ağlıyordum ben anne olarak kaldırmıyordu yüreğim. Çok geçmiş olsun.
Bir de kaç gün sürdü şikayetiniz? Kusura bakmayın çok soru sordumBundan 4 yıl kadar önce yaşamıştık. Oğlum da aynı anlattığınız gibi idi. Oğlum 10 defa kaka yapıyor diyince inanmamışlardı hatta. Özel takip eden doktoru tatile çıkmıştı biz de hastaneye gittik tahlil vs verdik. Endişe edilecek birşey çıkmadı. Doktoruna da attık tahlil sonuçlarını o da sorun yok dedi. Ancak iki gün sonra sorunların devam ettiğini söyledik. Doktoru elektronik reçete hazırlattı (sanırım bu tarz birşey) tahlillerde çıkmayan birşey virüs/bakteri vs olabileceğini son dönemde karşılaştığını söyleyip bir antibiyotik yazdı ondan mıdır bilmem ertesi güne kesti.
Daha detaylı tahlil isteyin. Valla ağlıyordum ben anne olarak kaldırmıyordu yüreğim. Çok geçmiş olsun.
Çok net ishaldi. Sık idrar da vardı, ama bezli olduğu için idrar konusunda kesin konuşamam.Çok sağolun Peki ishal miydi yoksa kıvamı normal miydi? Sık idrar da var mıydı
Çocuk doktoruna ve çocuk ürolojisine gittik. Kaka örneği istemediler. Ama ben kendim gidip yaptıracağım sanırım.Bana virüs/bakteri kaynaklı bir problem gibi geldi, bakteriler bağırsağa fena vuruyor genellikle. Özel hastaneye mi gitseniz acaba, kaka örneği de alıp baksınlar.
İdrar yolu için doktor antibiyotik verdi tahlil temiz olmasına rağmen. Onu kullandık.Bazen çölyak hastalığında bu tür semptomlar görülüyor kaka konusunda bu tür bir sorun olabilir. Sistit yani sık idrara çıkma bir çok sebebe bağlı olabilir idrar yolu antiseptiği kullandınız mı piyeloseptyl baya iyi bu konuda
Bazen tahlil temiz çıksa bile idiopatik sistit olabiliyor bence başka bir doktor görse de çok iyi olurİdrar yolu için doktor antibiyotik verdi tahlil temiz olmasına rağmen. Onu kullandık.
Alerji yok yani bu zamana kadar olmadı. Yeni ortaya çıkmış olabilir mi bilmiyorum. Sorayım doktoraÇocuğunuzun alerji geçmişi var mı?
Yediklerini gözlemlemenizi öneririm.
Alerjiler biliyorsunuz bağırsak tepkimeli olabiliyor.
Doktorunuzla bunu da bi konuşabilirsiniz.
Gecmis olsun. Bu idrar yollari ile ilgili sikintilarda kusburnu iyi geliyor. Cayi veya suyu deneyebilirsiniz belki.Hanımlar o kadar çaresizim üzgünüm ki. 4 yaşindaki kızım 10 gün önce sık idrar yapmaya başladi. Arkasından sık kaka yapmaya başladı. İdrar damla damla ve yanmalı oluyor diye idrar tahlili verdik. Bol lökosit ve bol eritrosit görüldü. Belki bilgi sahibi olan vardır diye detaylı yazıyorum. Doktor ilaç vermedi. Bol su içsin dedi. Ben de aynen öyle yaptım ve 1 2 gün iyileşir gibi oldu. Ama sonra tekrar gece gündüz sık idrar başladı. Bu sefer çocuk ürolojiye gittik. Tahlili yeniden yaptırdık. Bu sefer idrar tahlili ve kültürü tertemiz. Ultrasonda da böbrek mesanede hiçbir şey gözükmedi. Doktor yine de antibiyotik verdi. Onu da kullandık. Ama şikayetleri devam ediyor artık çok yorulduk. Günde 10 15 defa çiş 8 10 defa kaka yapıyor. İshal değil. 10 gündür çocuğun dermanı kalmadı. Belki aranızda bu durumu yaşayan vardır. Bir çaresi var mıdır bunun
Siz çölyak yazınca aklıma geldi. Konu sahibi arkadaşım, doktorumuz tatilden döndükten ve çocuk iyileştikten sonra bunun için test yapmıştı. O da şüphelendi ancak oğlumda çıkmamıştı.Bazen çölyak hastalığında bu tür semptomlar görülüyor kaka konusunda bu tür bir sorun olabilir. Sistit yani sık idrara çıkma bir çok sebebe bağlı olabilir idrar yolu antiseptiği kullandınız mı piyeloseptyl baya iyi bu konuda
Alerji yok yani bu zamana kadar olmadı. Yeni ortaya çıkmış olabilir mi bilmiyorum. Sorayım doktora
Tamam bu da aklımda olsun teşekkürler. Çölyak testi kolay mı nasıl yapılıyorSiz çölyak yazınca aklıma geldi. Konu sahibi arkadaşım, doktorumuz tatilden döndükten ve çocuk iyileştikten sonra bunun için test yapmıştı. O da şüphelendi ancak oğlumda çıkmamıştı
Evet ürolojiden bir fayda göremedik. Bir de gastroya gitsek iyi olacak. Her şey sık ve yanmalı idrarla başladığı için ürolojiye gitmiştikSon günlerde yediği farklı yediği bir şeyler var mı?
Glutenli ürünleri çok mu kaçırdı?
Bunları da gözardı etmemek lazım.
İyi bir gastroenteroloji uzmanı ile de görüşebilirsiniz. Belli ki sadece idrar yolları ile ilgili değil büyük tuvaletinde de sıkıntı var.
Urolojiye büyük tuvaletide soyledinizmi? Mesanesine bakildimi?Hanımlar o kadar çaresizim üzgünüm ki. 4 yaşindaki kızım 10 gün önce sık idrar yapmaya başladi. Arkasından sık kaka yapmaya başladı. İdrar damla damla ve yanmalı oluyor diye idrar tahlili verdik. Bol lökosit ve bol eritrosit görüldü. Belki bilgi sahibi olan vardır diye detaylı yazıyorum. Doktor ilaç vermedi. Bol su içsin dedi. Ben de aynen öyle yaptım ve 1 2 gün iyileşir gibi oldu. Ama sonra tekrar gece gündüz sık idrar başladı. Bu sefer çocuk ürolojiye gittik. Tahlili yeniden yaptırdık. Bu sefer idrar tahlili ve kültürü tertemiz. Ultrasonda da böbrek mesanede hiçbir şey gözükmedi. Doktor yine de antibiyotik verdi. Onu da kullandık. Ama şikayetleri devam ediyor artık çok yorulduk. Günde 10 15 defa çiş 8 10 defa kaka yapıyor. İshal değil. 10 gündür çocuğun dermanı kalmadı. Belki aranızda bu durumu yaşayan vardır. Bir çaresi var mıdır bunun
Evet söyledim. O konuya bir yorumu olmadı. Ultrasonla hem mesane doluyken hem de boşken baktı böbreklere de baktı bir sıkıntı yokUrolojiye büyük tuvaletide soyledinizmi? Mesanesine bakildimi?
Sağolun. Çocuk doktoruna ve çocuk üroloji doktoruna götürdük. Pazartesi gastroya götürmeyi düşünüyorumÇok geçmiş olsun üzüldüm. Bi kaç Farklı doktora mi gösterseniz