Merhaba arkadaşlar,4 yaşına girecek bir kızım var.Krese gidiyor,evdeki denge okul dengesi derken büyüme süreçleri birsekilde götürüyoruz.Ancak büyüdükçe duyguları arasında dengeyi bulmakta zorlanıyorum.
Kurallari çok ihlal etmeye başladı.Bizi kandırmaya çalışması,yapmiyicam söz dedikten sonra yapması.Iyi bir iletişim kurmaya calisiyorz.Birseyi ona mutlaka sebebiyle anlatiyrz.Elinden çekiştirip almak yerine telefon,çikolata vb sinirli olan şeyleri,ona anlatarak çözmeye calisiyrz.Ancak şu ara işler pek yolunda gitmiyor.Ofke patlamaları,tukurme,bagirmalar ağlama krizleri derkennnn.
Bugun telefonumu almış,elinden aldik,olmaz bu benim eşyamı bana sormadin.Kisa videoları izleyemezsin dedim.Agladi ağladı ve bi noktadan sonra annem babam beni sevmiyor beni kimse sevmiyor bana hiç bisey almiyorlar doye ağlamaya başladı ve söyledikçe daha çok izlendi ve ağladı.Biraz rahat bırakıp sonra ona eşyalarını gösterip elbiselerini gösterip ona birçok şey aldığımızı o mutlu olsun beraber güzel vakit geçirelim istediğimizi,kuralların dışında onu her an çok sevdiğimizi kalbimizde aklımızda o olduğunu anlattım.Sarilip sakinlestik.Wncak kendi kendine böyle söylenmesi bi tuhaf etti.Bu tarz konuşmaları şimdiden yapması.Kendine anne olduktan sonra değer vermiş,uzun bir süre bununla bocalayan ben için çok stres yaptirdi.
Tecrübeleri annelerden,ve konuyla bilgili hanimlar yardımcı olabilir mi? Ne yapmalıyım?
Böyle uzun uzun açıklamalar yapmayın derim. Çocuğa bir sürü güzel şey yaparsınız, en son yapmadığınızda kalır aklı. Bir seyi yapmaması gerekiyorsa, kısa be net bir dil kullanmak yeterli.
Tüm günü çocuklarla geçirdik, istedikleri yerlere gittik, eğlendik, dönerken arabada istedikleri bir şeyi yapmadığım için 6 yaşındaki oğlum, en kötü günüm bugün oldu diye ağlamaya başladı.sakinlesene kadar hiçbir şey demedim, sonra ablasıyla oyun oynamaya başladılar.
Duygularını o şekilde ifade edebiliyorlar çünkü. Benim gülesim gelir hep, birde şey der istediği olmayinca, ömrümde böyle anne görmedimYaaa bunu yaşayan tek ben değilim. Benim de kızım bu sene bunu huy edindi. İstediği olmayınca surat asıp, saçma sapan konuşuyor. Hoş benimki daha büyük ama
Hahaha ay buna çok güldümDuygularını o şekilde ifade edebiliyorlar çünkü. Benim gülesim gelir hep, birde şey der istediği olmayinca, ömrümde böyle anne görmedim
Duygularını o şekilde ifade edebiliyorlar çünkü. Benim gülesim gelir hep, birde şey der istediği olmayinca, ömrümde böyle anne görmedim
Benimki de böyle anne mi olur ya diyerek ağlıyorduDuygularını o şekilde ifade edebiliyorlar çünkü. Benim gülesim gelir hep, birde şey der istediği olmayinca, ömrümde böyle anne görmedim
4 yasindaki bir çocuğun anne baba beni sevmiyor lafına cok da takılmayın. ( Kendinizden eminseniz tabii.) Bu bir süreç geçecek.Merhaba arkadaşlar,4 yaşına girecek bir kızım var.Krese gidiyor,evdeki denge okul dengesi derken büyüme süreçleri birsekilde götürüyoruz.Ancak büyüdükçe duyguları arasında dengeyi bulmakta zorlanıyorum.
Kurallari çok ihlal etmeye başladı.Bizi kandırmaya çalışması,yapmiyicam söz dedikten sonra yapması.Iyi bir iletişim kurmaya calisiyorz.Birseyi ona mutlaka sebebiyle anlatiyrz.Elinden çekiştirip almak yerine telefon,çikolata vb sinirli olan şeyleri,ona anlatarak çözmeye calisiyrz.Ancak şu ara işler pek yolunda gitmiyor.Ofke patlamaları,tukurme,bagirmalar ağlama krizleri derkennnn.
Bugun telefonumu almış,elinden aldik,olmaz bu benim eşyamı bana sormadin.Kisa videoları izleyemezsin dedim.Agladi ağladı ve bi noktadan sonra annem babam beni sevmiyor beni kimse sevmiyor bana hiç bisey almiyorlar doye ağlamaya başladı ve söyledikçe daha çok izlendi ve ağladı.Biraz rahat bırakıp sonra ona eşyalarını gösterip elbiselerini gösterip ona birçok şey aldığımızı o mutlu olsun beraber güzel vakit geçirelim istediğimizi,kuralların dışında onu her an çok sevdiğimizi kalbimizde aklımızda o olduğunu anlattım.Sarilip sakinlestik.Wncak kendi kendine böyle söylenmesi bi tuhaf etti.Bu tarz konuşmaları şimdiden yapması.Kendine anne olduktan sonra değer vermiş,uzun bir süre bununla bocalayan ben için çok stres yaptirdi.
Tecrübeleri annelerden,ve konuyla bilgili hanimlar yardımcı olabilir mi? Ne yapmalıyım?
Kaç yıllık bir ömür buDuygularını o şekilde ifade edebiliyorlar çünkü. Benim gülesim gelir hep, birde şey der istediği olmayinca, ömrümde böyle anne görmedim
6Kaç yıllık bir ömür bu
Allah sağlıklı uzun ömür versin.
Yaa çok tatlıBöyle uzun uzun açıklamalar yapmayın derim. Çocuğa bir sürü güzel şey yaparsınız, en son yapmadığınızda kalır aklı. Bir seyi yapmaması gerekiyorsa, kısa be net bir dil kullanmak yeterli.
Tüm günü çocuklarla geçirdik, istedikleri yerlere gittik, eğlendik, dönerken arabada istedikleri bir şeyi yapmadığım için 6 yaşındaki oğlum, en kötü günüm bugün oldu diye ağlamaya başladı.sakinlesene kadar hiçbir şey demedim, sonra ablasıyla oyun oynamaya başladılar.