Doğuma Hazırlık kızımın ismini siz koyun:)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ayxsxegxuxl34

kuzucuklarım:)
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
513
8
42
31haftalığım kızım olucak inş bu 31hafta sürecinde okadar çok isim değiştirdimki artık tamamen kararsız kaldım zeynep,ada,nisa,ece,asya daha aklıma gelmeyen bissürü isim düşündüm ama karar veremiyorum bana yardımcı olun nolur anlamlı olsun istiyorum. ecrin ceylin gibi isimleri istemiyorum kafamçokkarıştıbuarada oğlumun adı efe.

sude naz,elif,ırmak,buse benim sevdiği kız isimleri ama elif ismini daha çok beğeniyorum.

Ben haliyle Esra ismini öneriyorum.
Anlam: Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra gecesi miraç gecesin'in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed'in Mekke'den Mescid-i Aksa'ya gitmesi.
Miraç olayı Resulullah'ın Kur'an-ı Kerim'den sonra en büyük mucizesidir.
Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.
Esra‘nın kelime anlamı ise 'gece, gece yolculuğu, karanlıkta yol gösteren'.

ceren ceylan yavrusu demek
doga ismide çok güzel olurdu kızım olsaydı koyacaktık ama erkek olacak

değişik birşey olsun biraz sürekli herkes ceren ecrin buse naz su gibi isimleri koyuyor sen biraz daha varklı koy canım

ada çok güzel bi isim bence canım soyadını da yanıda koyunca kulağa hoş geliyosa bence ideal bi isimmm

ben de oğlum olursa dağhan efe koymayı düşünüyorum, hayırlısı tabi...nisa'yı beğenirim ben..geçenlerde hayrünnisa gül adının anlamını açıklamıştı, anlamı çok hoşuma gitti, kadınların hayırlısı demekmiş..nisa da kadın anlamına geliyor olsa gerek...benden önce yazan arkadaşta gülceyi önermiş...kızım olursa da gülce koymayı düşünüyorum...tesadüfe bak..

bencede ece koy
hiç bir zaman pişman olmadım kızımın isminden dolayı ece adı
hiç modası geçmeyen bir isim
kızım 17 yaşında ve çok mennun adından
her isim her yaşta güzel olmuyor ama ece her yaşta yakışan ve güzel bir isim :nazar:

31haftalığım kızım olucak inş bu 31hafta sürecinde okadar çok isim değiştirdimki artık tamamen kararsız kaldım zeynep,ada,nisa,ece,asya daha aklıma gelmeyen bissürü isim düşündüm ama karar veremiyorum bana yardımcı olun nolur anlamlı olsun istiyorum. ecrin ceylin gibi isimleri istemiyorum kafamçokkarıştıbuarada oğlumun adı efe.

Bence içinde Naz geçen isimleri koyma sonra nazından yanına yaklaşamazsın.Ben etrafımdan biliyorum.Bende hamileyim nasipse tabi kucağıma sağlıklı olarak alırsam kızsa Zeynep Yağmur kokmak istiyoruz.Biliyorsunki isimler bebeğin kendisine etki ediyor.Zeynep peygamberimizin kızı diye.Yağmurda Allah'IN rahmeti olsun diye.

bence ada olsun son zamanlarda bu isim cok hosuma gidiyor....
kolay ve kisa bir isim...
saglikla kucagina alirsin insallah melegini...

ayrıca ismin modasımı olur ya? modası geçince ne olucak peki gidip ismimi değiştireceksiniz?

X