• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın isim sorunsalı

İstedıgınız ısmı koyun neden izin alacaksınız. O ismi ilk o bulmadıya. Sadece kuzenı ile aynı ısım konulması hos olmaz bence onun dısında arkadas ıle kaldıkı cokta sık gorusmedıgınız arkadasınızın kızıyla aynı ısımde olmasının hıc sakıncası yok

Teşekkür ederim 🙏🏼

Kalbi kırılsın istemem, o nedenle izin alayım diyorum. Siz olsanız bozulur muydunuz mesela böyle bir durumda

Ben bozulmam mesela.
Hatta aynı yerde beraber çalıştığımız bir arkadaşım oğlumun adını çok beğenirdi bu beni onore etti,kendisi de erkek bebek bekliyordu oğlumun ismini koyması için ısrar ettim. Belki arkadaşınız da böyle düşünüyordur

Kızınız olsa zaten o ismi koyacağınızı söylemişsiniz.Sevdiğiniz ve değer verdiğiniz biriyse laf arasında bizde "Ayşe, Fatma" koyacağız kızımızın adını diyebilirsiniz. Bunda kırılacak bir şey göremedim. Bu arada ismi çok merak ettim. Sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz?

Empati kuruyorum. Ben bozulurum. Neden bilmiyorum ama gıcık oldum düşününce. Kızımın adı Zeynep, bu kadar yaygın olunca sorun değil aslında zaten çok Zeynep var. Ama daha nadir, daha farklı bir isimse ne bileyim ilyada falan gibi istemezdim. Yada arkadaşım illa ben koyacağım, zaten ben söylemiştim falan dese gıcık olur koymazdım ismi. Sanırım gıcık bir insanım biraz :D

Açıkçası bozulmam ya. Mesela en yakın arkadaşım hamile kaldı. Ben hamile değilim. Eşimle sohbet ederken kız ismi olarak kendimizce karar kıldığımız bir ismi (bizimkisi doğmamış çocuğa don biçmek), arkadaşım kızıma koyucam deyince şaşırmıştım.
Birbirimizden habersiziz bu arada. Gerçi şimdi vazgeçti o isimden ama ben hala kızım olursa o ismi düşünüyorum. Hatta aynı ismi koymayı düşünmüşüz deyince arkadaşım şey demişti. Sen de koy canım, herkesin kendi çocuğu demişti.

Siz bozuldunuz mu peki aynı ismi koydu diye
Hayır bozulmadım, zaten çocuklarımın ismi her ailede olan klâsik isimlerden, bir tane olsun kimsede duyulmamış olsun gibi bir düşüncem olmadığı için, görümcemin de koyması hiç sıkıntı olmadı benim için.

Sordum, kesin belirlemişler. Zin yerine bilgilendirme mi dersiniz
Daha yolu yarilamamissiniz bile. Bu fikriniz hem sizde hem onda degisir bence. Yine de soyleyip tepkisini olcebilirsiniz. Izin almak gibi degil,koyacagiz gibi de degil. Sadece baska isme isinamadigini falan sohbet arasinda soyleyenilirsin. Hem yarin bir gun bu ismi koysan ona şok olmamis olur,altyapisini hazirlarsin;)
Ayrica bence ikinizden biri isim degistirir zaten. Cok arkadasim doğum yapti. Hep sonradan bir isim degistirme muhabbeti oluyor. Isinamiyorlar falan, ya da kötü birkac yorum etkiliyor... iclerine sinmiyor birşey oluyor... eger uzun yillar hayali kurulan bir isim degilse degisiyor genelde.
Benim favori bi kedi ismim vardi. Yillarca istemistim. Ama kendi kedime koymadim çünkü ona yakıştıramadım mesela :)
Ayrıca ismi ben de merak ettim...

İzin demeyelim ama bildirmeniz nazik bir davranış olur. Konusmussunuz o belirlemis coktan. Ben olsam eğer çok çok istemiyorsam koymazdim. Ama koyarsanız da kimseyi ilgilendirmez sonuçta.

Bu çok özel ismi merak etmedim değil. İzin almaya gerek yok, isteyen istediği ismi koyar. Ama özel olarak değil de laf arasında şu isim de beğendiklerimiz arasında diyebilirsiniz.

Bu arada gözünüzü seveyim öykü koymayın. Üç kız bebekten beşi öykü bu sene. İnstagramda #engüzelöykümüz etiketinden geçilmiyor.

Neden koymazdınız arkadaşınızın koyacağı ismi
Neden koymazdınız arkadaşınızın koyacağı ismi
Yakın çevremde olmayan bir ismi tercih ederdim. Çocuğumla aynı ismi taşıyan biri olsun istemedim çevremde. begendiğim isimler arasından çevremde olmayanı tercih ederdim. Öyle de yaptım. Bu benim tercihim tabi. Ama benim çocuğumla ayni ismi koyan bir arkadaşıma da bozulmam, o da onun özgür iradesidir sonuçta isimler tapulu malımız değil.

Bizim de cinsiyetimiz kız. Günlerdir isim arıyoruz bulamadık. Bir türlü içimize sinmedi. Ama sizin koyacağınız ismi çok merak ettim. Bütün sanal alemi dolaştım. İsim bulamadım

Ayy ismi merak ettm ben de.

Bence arkadaşınız olduğu için anlatın, o gün de çok içime sinmişti kızıma bu isimden başkasını düşünemiyorum adaş doğacaklar ne güzel gibi anlatsan tepkisini de ölçersin böylece. Ama sorun olmamalı yani isim sonuçta.

Herşeyden önce, bir ömür kullanacak çocuk bunu. Eğer çok beğendiyseniz ismi, uygun bir dille ifade edin ve koyun. Ki alınmamalı diye düşünüyorum..
Bu arada ismi çok merak ettim..

Bizim de cinsiyetimiz kız. Günlerdir isim arıyoruz bulamadık. Bir türlü içimize sinmedi. Ama sizin koyacağınız ismi çok merak ettim. Bütün sanal alemi dolaştım. İsim bulamadım
Çok alakasız ama ben Açelya ismini çok beğeniyorum. Kızım olsa koyarım Açelya sizce nasıl?

Back