Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızımın ilk adımları ve büyük sevinç

• Konu Sahibi Konu Sahibi truf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

truf

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
3.236
8
116
40
Diğer
kızım tam tamına 10 ay 10 günlük
ne kadar çabuk geçti zaman daha geçen sene bu zamanlar ay tekmeledi, yok kasığımda sancı var, ay belim karnım derken heyecanla geçti ve bebişimi dünya tatlımı aldım kucağıma :CüvCüv:

diş, yürüme ve konuşma olayları anne ve babaları çok sevindirir ben de bu sevincimi sizlerle paylaşıyorum. sırnaşık şey :teytey: delikafadulden :dance: :sm_cool:

dün kızıma bir cesaret geldi bebişkom 1-2 adım atmaya başladı zaten nerdeyse bir aydır ellerini bırakıp ayakta duruyordu kendi kendine ama adım atmaya cesaret edemiyordu. baktım bu kız yürüyecek bugün herhalde izin geldi artık dedim. tek elinden tuttum evde yürüttüm evin içinde sürekli. babası biraz da geç gelmişti akşam meğerse bebişkom babasının da gelmesini beklemiş biz yemek bulaşık olaylarını bitirip oturduktan sonra kapıdan bize doğru gelmeye başladı 3-4 derken 6-7 adım attı. baktı ki biz mutluluktan dumur olmuşuz :1shok: pat diye oturdu hiç aldırmadı tekrar geri kalktı 1-2 adım attı ama yaptığının ne matah bişey olduğunun farkında gülüp duruyo. çok güzel bir duygu arkadaşlar inşallah sizlerde yakın zamanda yaşarsınız bu duyguyu
:hooray: a.s.

teşekür ederim canlarım
siz de yazarsınız yakında bebeğim yürüyor diye inşallah
artık maraton başlasın

(teşekkür butonu nereye gitti ya) neyse

teşekkür ederim kızlar darısı sizlerin başına

tebrik ederim annesi
çok güzel bir duygu değil mi mutluluktan deli oluyor insan
gerçi bunlar otururken daha iyiydi bence de neyse

elinden tutup gezdireceğim diye belim iyice tutulmuş durumda eşimin boyu 1.90 o benden daha beter
bizimki 1 haftadır elini bırakıp adım atıyor dakikalarca ayakta tv izliyor karşına geçip gel diyince tutunduğu yerden elini bırakıp uzun mesafe geliyor ama freni patlamış kamyon gibi elinden tutuncada koşmaya başlıyor ama kontrolsüzce
o hızla düşüp kafayı kıracak diye çok korkuyorum o yüzden hala elini tutuyorum
acaba tutmasam kendi haline bıraksam mı diyorum düşe kalka mı alışsa daha iyi olur dersiniz

aslında bebekler ilk yürürke düşürmeyin korkarlarsa daha geç yürürler derler. halının üstünde alıştırma yapabilirsin en azından düşerse yumuşak düşüş yapsın. ben tek elinden tutuncada heyecanlanıp hızlı hızlı koşar adımlarla gidiyor bu çocuklar alem valla:roflol:

hayırlı olsun, ne kadar güzel!! bizim için daha erken ama benim oğlum da ayağa kalkmayı ve ayakta durmayı çok seviyor. fırsatını bulunca tutunup kalkıyor.kol altlarından tutunca koşar adımla ilerliyor. senin anlattıklarını görünce ben de oğlumu hayal ettim. sağlıkla büyüsünler :)

Canım,gözünaydın..darısı başımıza..benim oğluşum emeklemedi de..bende emeklemeden yürümüşüm.sanırım bana benziyecek,ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor...yürüsün diye bende çok özeniyorum.inşallah bir iki aya bizde güzel haberleri paylaşırız..

gözün aydın ne güzel anlatmışsın..kızının daha güzel günlerinide gör inşallah...

Maşallah gözün aydın annesi....

Evdeki kırılacak eşyaları kaldır, mutfak dolaplarının altına hep plastik eşyaları koy, çekmecelerin kulplarını sök, banyoyu ıslak bırakma, kapısını kapalı tut.... Daha aklıma gelirse yazarım....

Gözün korkmasın canım ama bunları şimdiden yap....

Benim kızımda 10 ayı biterken yürüdü... Şimdi yetişemiyorum arkasından.....

VİOLA cım her bebeğin gelişim eğrisi farklı seninki de emeklemeden yürüyenlerden olabilir tabiki senin gibi, inşallah yakın zamanda yürür.
ckozkan cım inşallah sende bebeğinle çok güzel günler görürsün
snokie cim mutfak çekmecelerinin alttan iki rafını boşaltmıştım zaten açıp boşaltıyordu çoktandır. banyo hep kuru ama kapısını kapalı tutmakta fayda var dediğin gibi mutfağıda tehlikeli görüyorum ama peşinden koşturmak zorunda olacağım doğru. sürekli dipdibeyiz taaaa ki iznim bitipte başlayana dek. ama o zaman ikimiz de ne yaparız bilemiyorum. kendim dışında kimseye güvenemiyorum ne yazık ki. güvenipte emanet edemiyorum. bunu nasıl aşıcam ben

Canım benim ne güzel anlatmışsın cimcimen gözümde canlandı :)) Al onu benim için mıncıkla kocamanda öp. Adımlarınız hayırlı olsun. Ömrü boyunca hep sağlıkla büyük adımlar atsın. Her alanda başarılı olsun, taktir görsün inşallah ..

teşekkürler canım senin yerine öper mıcıklarım darısı çınarbeyin başına

barış 2 gündür yürüyor salonu baştan başa geçiyor hemde mutluluk çığlıkları ata ata:) ama çok hızlanınca kendini durduramıyor
ya düşüyor yada tutunuyor biryerlere

buna alışması ne kadar sürer acaba guguz?

nergizcim barış eğer iyi antreman kaydirigubbakcemile2 yaparsa 1 veya 2 haftya inşallah güzel güzel yürür hihoyyyt
ama düşürmemeye gayret göster ufak tefekten bişy olmazda çok canı acırsa biraz uzar yürümesi
hayata hep güzel adımlar atsın barışa.s.

canım benim gözümden kaçmış bu konu. geçte olsa tebrik etmek istedim. yoluda şansıda hep açık olur inşallah engellerle karşılaşmaz. darısı başımıza bizimkide tay tay duruyo ama yürümüyor henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…