• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızımın hastalığına doğru teşhisi koyamıyorlar.

pozitifol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
2
2
86
aile detaylarına pek girmek istemiyorum sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum.
18 yaşında ama yaşıtları gibi değil bazen beş yaşından büyük gibi konuşmuyor.
matematik zekası iyiydi hesap kitap biliyor. ifade etme yeteneği az.
doktora götürüyorum konuşmadığı için pek teşhis koyamıyorlar. kimi dikkat eksikliği kimi anksiyete kimi depresyon dedi.
sinirlendiği zaman sağı solu kırma bağırıp çağırma ağlama krizine girme durumu var ve sürekli dediği olana cevap alana kadar aynı cümleleri ısrarla söyleme. olayları doğru algılayamıyor. ona hatası yüzünden küstüğümde neden kardeşimle konuşuyorsun benimle konuşmuyorsun diyor.
kardeşini kıskanıyor ona baskı yapıyor. mesela interneti pirizden çeker atar olduğumuz odanın ışığını gelip açar gözlerimizin yanacağını bize sıkıntı vereceğini bildiği için.
okula gitmiyor evde hiçbir şeye karışmıyor. sorumluluk almıyor yani. arkadaşı yok.
bilmiyorum artık çok yoruldum ben. doktor doktor psikolog psikolog geziyorum. psikologlar konuşmuyor diye hiç yanaşmıyorlar. ne yapmam lazım?

aile detaylarına pek girmek istemiyorum sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum.
doktora götürüyorum konuşmadığı için pek teşhis koyamıyorlar. kimi dikkat eksikliği kimi anksiyete kimi depresyon dedi.
sinirlendiği zaman sağı solu kırma bağırıp çağırma ağlama krizine girme durumu var ve sürekli dediği olana cevap alana kadar aynı cümleleri ısrarla söyleme. olayları doğru algılayamıyor. ona hatası yüzünden küstüğümde neden kardeşimle konuşuyorsun benimle konuşmuyorsun diyor.
kardeşini kıskanıyor ona baskı yapıyor. mesela interneti pirizden çeker atar olduğumuz odanın ışığını gelip açar gözlerimizin yanacağını bize sıkıntı vereceğini bildiği için.
okula gitmiyor evde hiçbir şeye karışmıyor. sorumluluk almıyor yani. arkadaşı yok.
bilmiyorum artık çok yoruldum ben. doktor doktor psikolog psikolog geziyorum. psikologlar konuşmuyor diye hiç yanaşmıyorlar. ne yapmam lazım?
Hatasi yuzunden kusmeniz dogru bir davranis degil. Sadece bunu soylemeye geldim. Kardesiyle konusup onunla konuşmadığınızda kardesine nefret besler sadece.

Allah yardım etsin demeye geldim.inşallah yalnızca ergenlik krizidir, güçlü bir anne olun♥️

Bence aile detaylarından kaynaklanıyor girmek istememişsiniz ama bence o yönden de bakin derim. Siz bazı şeylerin onu etkilemeyeceğini düşünüyorsunuz belki ama o etkileniyor ama hissettirmiyor olabilir,her insan aynı olmaz bazılarını küçük detaylar bile derinden etkiler. Ona sevildiğini hissettirin onun istediği dille anlayışla ve sabirla,birşey sorduğunda geçistirmeyin nedenleriyle beraber anlatın sorunları ve sevgiyle🤗 bence sorun çözülecektir

Baİ
geçmiş olsun öncelikle inşallah bulursun bir çaresini
Fakat kardeşim yazma buraya böyle şeyler sonra bazı vucdansizladr gelip kötü kötü şeyler diyo bizim kalbinizi kırıyor anneligimzi sorguluyor çok kötü insanoar var

Doğru psikoloğu bulana kadar pes etmeyin, hesabı biliyorsa, kızdırmayı biliyorsa demekki bazı şeyleri algıyabiliyor.

Sorun bazı şeyleri neden algıyamadığında.

Kız olması sebebiyle ve teşhis konulamaz ise zihinsel engel raporu almaya çalışın çünkü elbet birgün dışarı çıkacak yada elbet birgün bir erkekle irtibat kuracak

kandırılmaya ve kaçırılmaya müsait olabilir bilemeyiz.

zeki dediğimiz kızlar, ailesine asi olup bir erkeğe tüm çoçuksu duygularla yaklaşıp kaçıyor veya ona güvenip cinsellik konusunda güvenip hamile kalıp zor durumda kalıyor ise maalese ki evladınız %100 ilerde zarara açık.

Mutlaka rapor almanız gerekli ve onun yapacağı her işlem için imza yetkiniz olmalı özellikle evlilik.

Esra erolda bir kaç ay önce çıkmıştı

Kızı bir kere gören aile dostlarındaki oğlan, kızın konuşmasından onun kandırılmaya müsait olduğunı anlayıp kızı gel her dediğin olacak en çok ne istiyorsan onu lacam, yapacam vaadiyle kandırıp , odasının penceresinden çıkartıyor ve ertesi gün evleniyorlar ama kızın ev yönetimini hiçbir şekilde yapamayacağını belirten ailesi perişan oldu.

Daha önce rapor almadıkları için çok pişmanlar.

Annesiniz akli dengenin yerinde olmadığını anladığınız için endişeniz çok normal.

Kızınız için en tehlikeli şey duygu ve davranış yönünden stresle ve olağan günlük yaşantı ile başedecek donanıma sahip olmaması.

Siz annesi olduğunuz halde bu kadar zorlyk çekerken elin adamı asla acıma şiddet uygular aşağılar.

Kızınızı hayatı öğrensin vb sebeplerle çalıştırmamalı ve evlenmeye sebep olacak durumlara sokmamalısınız.

Bu kesin bir teşhis denemez fakat sinirlenince kırıp dökmesi ve aynı soruyu sürekli tekrarlaması beyninin çoçukluk derecesine inip çıkışı olduğunu gösterir.

Tedaviden önce yapılacak olan korumaktır onu

O yüzden mahkemeye başvurup kısıtlama kararı almanız gerekir.

Onu aldıktan sonra kızınız kaçırılsa vb zorla evlenme durumuna getirilse bile sizin imzanız gerekir.

Daha sonra yapılacak ise ona yardımcı olacak özel bireyler için hocalar ve eğitimler olduğunu biliyorum onun gibi olan bir kaç aile bulunup onların çözümlerinden emsallar çıkatılıp yardımcı olabilirsiniz ama dediğim gibi önce onun güvenliği için uğraşmalısınız çünkü yaşı artık büyük ve size birşey olursa sizin ardınızdan mahkeme onu korumaya alır yoksa suistimal edilir.

Back