- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 36
- Konu Sahibi sivastrabzon
Çocuğun özgüvenini kazanabileceği aktiviteler şart.
Spora başlatın. İlgisi varsa bir müzik aleti öğrensin.
Ayrıca da bir pedagog yardımı alın.
Sakın karşısında ona acıyan gözlerle bakmayın. Neşeli ve pozitif olun.
'Offf niye böye böyle oldun yavrum sen, niye yapamadın vs. ' demeyin.
'Aaaa olur mu kızım, sende herşeyi yapabilecek güç var. Kimsenin senden üstünlüğü yok. Bunlar olağan şeyler. Sen çok başarılı bir çocuksun. Hepimizin başına gelebilir. Önemli olan tekrar denemek ve denemekten korkmamak. Her insan farklıdır. Olaylara tepkisi farklıdır. Bu senin kötü olduğun anlamına gelmez. Birlikte bu sorunu yeneceğiz. Senden birazcık gayret bekliyorum. Beraber yapacağız sana söz. Sen de deneyeceğine dair bana söz vermelisin...' şeklinde konuşun gayet neşeli ve pozitif şekilde. Dizlerinizin üstüne çöküp ellerini avucuna alın göz kontağı kurun.
Sakın atlamayın bunları.
Çocuğun hayatı kararır.
Spora başlatın. İlgisi varsa bir müzik aleti öğrensin.
Ayrıca da bir pedagog yardımı alın.
Sakın karşısında ona acıyan gözlerle bakmayın. Neşeli ve pozitif olun.
'Offf niye böye böyle oldun yavrum sen, niye yapamadın vs. ' demeyin.
'Aaaa olur mu kızım, sende herşeyi yapabilecek güç var. Kimsenin senden üstünlüğü yok. Bunlar olağan şeyler. Sen çok başarılı bir çocuksun. Hepimizin başına gelebilir. Önemli olan tekrar denemek ve denemekten korkmamak. Her insan farklıdır. Olaylara tepkisi farklıdır. Bu senin kötü olduğun anlamına gelmez. Birlikte bu sorunu yeneceğiz. Senden birazcık gayret bekliyorum. Beraber yapacağız sana söz. Sen de deneyeceğine dair bana söz vermelisin...' şeklinde konuşun gayet neşeli ve pozitif şekilde. Dizlerinizin üstüne çöküp ellerini avucuna alın göz kontağı kurun.
Sakın atlamayın bunları.
Çocuğun hayatı kararır.