• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın halı ne olacak

Ben kreş önermeye geldim. 2 yaşını biraz geçmiş oğlum var. İnanılmaz agresif bir çocuktu. Laftan sözden falan da anlamıyordu. Yemek olayı zaten genel sorunumuzdu.
3 hafta oldu kreşe başlayalı. Sanki sihirli bir değnek değmiş gibi laftan anlamaya, bizi dinlemeye başladı. Israr kıyamet yemek yedirdiğim çocuk okulda kahvaltı hariç her öğününü yemeye başladı. Üstelik normalde benim yedirdiğim çocuk baya baya kendi kendine yiyebilecek düzeye geldi.
Ha biz çocuğun neden bu halde olduğunun bilincindeydik. Dede+babanne+baba üçlüsü ne isterse yapıyor, her hareketini kabulleniyordu. Ben tek başıma otorite kurmaya çalışınca da ben kötü oluyordum. Kreşe başlayarak kural öğrenmeye başladı. Çok doğru bir karar aldığımızı düşünüyorum. Kesinlikle kreş fikrini değerlendirmelisiniz

Öncelikle geçmiş olsun 💐 hastalık geçince doktora gidin bi kan tahlili yapsın değerlere baksın belki düşük değerleri vardır oda iştahsızlık yaşatıyor olabilir. Diğer konuya gelirsek çocuk psikiyatristine giderseniz oldukça fayda göreceğinizi düşünüyorum tabi ki işinin uzmanı biri olması şartıyla .

çocuklarda kusma ishal salgini var bu ara kizinizin kusması boyle birseyden mi acaba?
midesi bulaniyorsa ondan yemiyordur şuan normalde gelisimi nasil?
d vitamini eksik olan cocuklarda istahsizlik oluyo genelde baktirdiniz mi hiç vitamin degerlerine.
1 2 tuzlu kraker falan verseniz hem midesini bastirir yemez mi?

İshale sarı leblebi, tuzlu kraker, boş ekmek iyi gelir ve çocuklar bunları yer. Enterogermina prebiyotik verebilirsiniz eczaneye danışın kids olanından alın. Şimdi hastalık dönemindeki çocuk için ne desek boş. Önce iyileşsin kendini toparlasın, diğerine sonra bakarsınız. Hele bir sağlığına kavuşsun

Inanın suan aglıyorum nasıl olucak dıye
Allah sağlık versin🙏geçmiş olsun.Besmele çekin Allah'a sığının güçlü olun .sabırla oynayarak tek yedirin çaktırmadan en sevdiği şeyleri hazırlayın tek yesinde ne yerse yesin çünkü ilaç içecek karnına bu alet gitsin.anna için çok zor çocuğun hastalanması Allah güç kuvvet versin.oyalayarak yedirin ilaçlarını icirin birlikte yatın uyuyun dinlenin.kalkin öpün birlikte biseler yapın vakit geçer günler geçer iyileşir yavrucak

Merhaba geçmiş olsun 🙏 Öncelikle vitamin değerlerine baktırmanızı öneririm. Zira fazla veya az olan vitaminler bizi fiziksel etkilediği gibi zihinsel de etkiliyor ve dvranışlarımıza yansıyor. Sonrasında bir gününü gözden geçirip onu anlamaya çalışırdım. Bütün gün ne yapıyor? Enerjisini atabiliyor mu? Sürekli tv mi izliyor? Duyguları evde kabul görüyor mu? Odasında mı uyuyor? Bireyselleşmesine ne kadar izin veriliyor? gibi soruları sorardım kendime. Bir de oyun terapisi yapan bir psikologdan randevu alır onunda değerlendirmesini sağlardım. Aynı zamanda hayatınızda abur cubur paketli gıdalar ne kadar var bu da önemli geliyor bana. En kısa zamanda çözümünüzü bulmanız iyileşmeniz dileğiyle🙏

Anneler aklınızda bulunsun, yüksek ateş, kusma, kafa çarpmaları ihmal edilmeyecek bir durum. Çocuk kusuyor diyorsunuz burada vakit kaybetmeden bir doktora götürün, götürüp sonuç almadıysanız bir daha götürün. Hem kusuyor, hem ishal, hem de aç, yavrunun dehidrasyon olma olasılığı yüksek gibi geldi bana. En azından acilde bir serum verirler kendine gelir. Evde olacak bir şey değil bu.

Bunları yazdım diye de endişeye kapılmayın. Geçmeyecek bir durum değil, sadece doktor kontrolünde geçirin süreci.

Geçmiş olsun, bizi de bilgilendirin lütfen.

Benim oğlum ek gıdaya başladığı zaman güzel yiyordu bi süre sonra yemeği kesmişti meğer diş vs sorunu varmış bende ısrar ettiğim için inat edip yemez olmuştu . Çok şükür ki bir süre sonra yemeğe başlamıştı o arada doktor tabi tüm değerlerine bakmıştı filan . 1 yaşından sonra çok güzel yiyor şuan 3 yaşa 3 ay kaldı . Bu sene 2 kere covid geçirdik . 1. Sinde oğlumun covid olduğunu doktor fark etmedi daha sonra anladık o yüzden onda özel bir durum yapmamıştık. 2. Covid çok kötü geçti ve 5 gün 40 derece doktorun dahi düşüremediği bir ateşi vardı . Ama besleniyordu o yüzden yatış yapmadı evde tedavi olduk . Eve çinko takviyesi aldırdı doktor oğlum onu kullanmaya başladı covid bitti ve şişenin yarasına geldiğimiz zaman oğlum daha güzel yemek yemeğe başladı ciddi anlamda iştah açıyor sizinde aklınızda olsun tabi ki doktora danışarak bakın .

Back