Kızımın Elleri terliyor😞

Beni eğitim hayatındaki sikintisi etkiliyor üzüyor.si niye aklınız seyinizde gibi özel iliskiye takildiniz.zikrin ne fikrin ne kadın senin.cik konumdan çocuğumla ilgili birşeyde yazma batsın senin fikrin
Az terbiye, sizin yazdiklariniza cevap verdim. Kendim uydurmadim ya sizin dusuncelerinizi. Kisi kendinden bilir isi, siz bunu dusunup dile getirmissiniz ben de ayipladim ama simdi tu kaka ben miyim

sinirlenmedim demeyin lutfen. sadece sinirlenmekle de kalmadiniz hatta azarladiniz. yorumunuz orada duruyor. sizin aklinizla hareket edemez kimse burada. siz yazmayi tercih etmemis olabilirsiniz ama bu kadin tercih etmis iste. kadin niye endiselenmesin ki ileride olabilecekler ile ilgili. el ve ayak terlemesi ozguveni zedeleyen insani psikolojik olarak da yipratabilen bir sorun bence. Sosyal iliskileri bozulacak diye endise etmis bunun nesi garip?
bakin bende sizi yadirgadim mesela, bir insan neden baska bir insanin cocuguyla ilgili sorunundan bahsederken guzel, tatli demesinden rahatsiz olur mesela?
Ama gelipte size, bundan mi rahatsiz oldun simdi elle tutulur bir yanin yok demiyorum niye diyeyim..

Bunun ilaci var. Benim bir tanidigimin elleri terliyordu. Sinav kagidini ıslatacak derecede. Ellerin içini bir muddet karartan ama geciren bie ilac varmis. Hazir okul yokken cocuklar da evdeyken bunu doktora danisip yaptirabilirsiniz. Hem hicbir arkadasi da ellerin neden kara diye sormaz. Rahatca aevde atlatir bu donemi.

Geçmiş olsun, buna tıp dilinde Hiperhidrozis deniyor, eğer altında tiroid vb bir sorun yoksa terlemek herhangi bir sağlık sorununa yol açmıyor ama psikolojik olarak etkilenir sosyal ilişkilerini etkiler diye düşünüyorsanız geçici çözüm olarak ilaç ve botoks tedavisi yapılıyor, kesin çözümse ter bezlerinin alındığı bir ameliyat, pandemi hastanesi olmayan bir sağlık kuruluşuna gidip terlemesinin altında bir hastalık var mı araştırılmasını isteyin.

Çocukluğumdan beri hiperhidrozisim var, yaz kış el ve ayaklarım aşırı terler genel olarak zaten çok terleyen biriyim, ilaç vb hiçbir tedavi olmadım çünkü teri tümden kesmenin de kendim için sağlıksız olduğunu düşündüm, genel olarak sosyal ilişkilerimi etkilemiyor çünkü çok sık el ayak yıkama alışkanlığım olduğundan bir şekilde terlemelerimi kontrol altına alabiliyorum, kızınız yaz mevsiminde çorap giymesin, ayakları terlediğinden çorap nemi çektikçe mantar vb sıkıntılar yaratabilir, onun yerine sık sık el ve ayaklarını yıkasın, naylon karışımı hiçbir şey giydirmeyin, pamuklu ve hava aldıran çamaşırlar kullanın, ayakkabıları da nefes alan türden olursa iyi olur, bir de eli ayağı terleyenler için medikal kremler ve roll on var duş ve her el ayak yıkama sonrası onlardan da kullanabilir, bir nebze fayda eder diye düşünüyorum.

Merhaba öncelikle allah bağışlasın kızınızı kendi gibi şansıda güzel olsun inşallah benim de eşimde oluyo spor yaptığı zaman daha çok oluyo internette baktım lenf benzleri çok çalıştığı zaman bide çok stres içerisinde olduğu zaman olurmus ihmal etmeyin siz doktora gidin en kısa zamanda şimdiden geçmiş olsun

Canım yazdıklarım biraz saçma gelebilir ama benimde öyleydi küçükken annem yeni yumurtlayan tavuğun yumurtalarını ellerime sürdü geçti öylece

Nasıl yaptı ? Sicakken mi ellerinize sürdü ?

Ben böyle eskilerin yaptığı bazı uygulamaların gerçekten olduğuna şahitim.

Alternatif tıp adı altında eskilere dönüş bu yüzden çok var.

Denemek lazım, sonuçta zararlı bir şey değil.

Evet canım sıcakken iki kere sürdüm annemede annesi yapmış ben de inanıyorum

benim ellerimde çok sık terler. Ter bezlerinin aşırı çalışması sonucu maalesef, ben 30 yaşındayım geçmiyor tam olarak. Botoks yaptırdım ama onu seans olarak yaptırmak gerekiyor o da sağlıklı değil, derinin altına sıvı enjekte ediyolar ama çok cak yakıcı bi tedavi şekli. Ben bir kere yaptırdım, o da sinire bir yere gelmiş küçücük bi yer çok acıyor bazen, sızlıyor. Losyonlar var, kremler var terleme için geçici olarak kullanılabilir.

İyontoforez tedavisi düşünebilirsiniz ama bunlar kalıcı çözümler değil, özgüven problemi olmadıktan sonra, psikolojik olarak iyi olduktan sonra etkileneceğini düşünmüyorum, sosyal hayata gelince bu durumdan dolayı ilişkiyi sorun haline getirecek bi insan kızınızla birlikte olmasın zaten. Sağlık bu çünkü keyfi birşey değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…