Çocuk Hastalıkları Kızımın dilindeki nedir sizce 😭

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim de böyle harita gibi olur dilim bebekliğimden beri. Ya hastalandığım, boğazlarım şiştiği zaman ya da tuzlu, baharatlı yiyecekler tükettiğimde. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum, geçmiş olsun.

Canim pek emin değilim ama buna "çilek dil" deniliyor sanırım. Lisede sağlık lisesindeydim öyle hatırlıyorum. Ama tekrar söylüyorum emin değilim. İnternetten "çilek dil "olan çocukların dil fotolarına bak araştır ve doktora götür kuzuyu banada haber verir misin bakınca
Veririim tabi sizinle paylaşıcam sonucu hayırlı sonuçlar olur inşallah

Benim dilim de küçüklükten beri böyle endişe etmeyin ama doktorada götürün içiniz rahat etsin.
Harita dil demişti bana doktor ilaç vs kullandım ama geçmedi. Acımıyor. Sadece ceviz falan yedigimde nadiren acır
aynen ya bende ceviz yediğimde bazen neden dilim sızlıyor diyorum ondak demek ki çünkü benim dilimdede ara ara böyle benek gibi kızarklıklar var

Benim dilim liseden beri böyle. Acımıyor ama mesela ekşi yediğimde, ceviz, patlıcan yediğimde bazi bölgeler şişip acıyor. Hem cildiye hem kbb alanında bir çok doktora gittim senelerce. Hiçbiri tanı adına tahmin dahi yürütemedi. En son gittiğim cildiye doktoru coğrafi dile benziyor dedi sadece. Son zamanlarda kadim tıp okumalarına ağırlık verince diş, diş eti ve dilin vücuttaki hastalıklara göre belirti verdiğini öğrendim. Benim dilimdeki soyulmuş alanlar böbrek ve mide hastalığına işaret ediyormuş. Bunu okuyunca çok şaşırdım çünkü cocuk yasta kullanmaya basladigim migren ve ağrı kesici ilaçlar sonucu liseden beri mide ağrısı çekerim. Böbreklerim de aynı şekilde sorunlu ve yine bunun bir sonucu olarak yüksek miyopim var. Bana kalırsa alanında uzman bir ic hastalıkları doktoruna görünün. Cevap bulamazsanız geleneksel tıpla ilgilenen doktor araştırın. Instagramda cok kolay bulursunuz.

Selamün aleyküm arkadaşlar uzun bı aradan sonra tekrar girdim gerçekten çocuk bakmak anne olmak zor biseymis çok güzel ama onlar hasta oldu mu Dünya basima yıkılıyor Allah herkesin evladına sağlık versin iyi günlerini görelim inşallah fazla uzatmak istemiyorum kızımın dilinde gittikçe büyüyen bu kızarıklık sizce ne olabilir iyice dert oldu bana hastaneye de bu dönemde gitmek istemiyorum yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum başına gelen varmı acaba lütfen yazmadan geçmeyin
Vücudundaki vitamin mineral eksikliğinden kaynakli oldugunu düşünüyorum. Çocuğunuzu en kisa zamanda bir doktora götürün. Pandemi süreci epey uzun sürecek.

Ne çıktı acaba çok merak ediyorum. İnsan korkuyor artık hastanelere de gitmeye, kime güvenicez şaşırdık kaldık.

Back