• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kizimin bilegindeki yara - resim ekledim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

10mayis1subat

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2020
270
368
18
35
Merhaba,

3 yas Kizimin bileginde bu hafta cikan bu derj hastaligi hakkinda fikri olan varmi?
Kasiniyor, bazen nokta nokta yayiliyor, bazen iyice kizariyor ve bazen de kuflenir gibi beyaz beyaz oluyor :(

Ilk gunden beri karantina dayiz. Kendimizi tehlileye sokmamak adina ve saglik calisanlarina ekstra yuk vermemek adina, doktor muayenesine gitmiyoruz. Ancak az once ezcaciya danistim, ve egzema ya benzedigini soyledi. Uzuldum.. belki tecrubesi olan birileri cikar da teshis degilde diyeti kremi vardir belki diyerek danismak istedim.

Eklentiler

• IMG_20200429_110037_316.jpg
    IMG_20200429_110037_316.jpg
    53,8 KB · Görüntüleme: 284
Muhtemelen egzama. Sedefe de benziyor ama bu yaşta sedef çok nadir görülür. Yakın zamanda antibiyotik kullandınız mı, enfeksiyon geçirdi mi?

Milyon çeşit ilacı var bu tip deri hastalıklarının ama 3 yaşında çocuğa ilaç önerecek eminim kimse yoktur burada. Çocuk doktoru görmeli.

Merhaba,

3 yas Kizimin bileginde bu hafta cikan bu derj hastaligi hakkinda fikri olan varmi?
Kasiniyor, bazen nokta nokta yayiliyor, bazen iyice kizariyor ve bazen de kuflenir gibi beyaz beyaz oluyor :KK43:

Ilk gunden beri karantina dayiz. Kendimizi tehlileye sokmamak adina ve saglik calisanlarina ekstra yuk vermemek adina, doktor muayenesine gitmiyoruz. Ancak az once ezcaciya danistim, ve egzema ya benzedigini soyledi. Uzuldum.. belki tecrubesi olan birileri cikar da teshis degilde diyeti kremi vardir belki diyerek danismak istedim.
Egzamayı yaşamıs biri olarak söylüyorum egzama bu...eczaneden cocuklar için uygun olan egzama kremi alın

Alkolle veya tahriş edici kimyasallarla elini yıkadınız mı? Temizliği bu aralar herkes abarttı elimiz sabundan çıkmıyor. 😔

İlaç işini doktora bırakın diyeceğim de bunun için hastaneye de gidilmez.

Egzama.
Kızımda da olurdu.
Eczaneden bilindik bir marka var reklam olur diye adını yazamıyorum, egzama rahatlatıcı krem üstelik kortizonsuz onu dene.

Arkadaslar yazmış zaten sık sık elleri yıkamak deterjan maruz kalmak yapar bide bu ara değişik bişey yedimi yada fazlaca tükettiği bi besin varmi

Muhtemelen egzama. Sedefe de benziyor ama bu yaşta sedef çok nadir görülür. Yakın zamanda antibiyotik kullandınız mı, enfeksiyon geçirdi mi?

Milyon çeşit ilacı var bu tip deri hastalıklarının ama 3 yaşında çocuğa ilaç önerecek eminim kimse yoktur burada. Çocuk doktoru görmeli.
Hayir hic bir hastalik gecirmedi. Ilac kullanmadi hayatimizda hic bir degisiklik olmadi. Tabi mutlaka doktora gotuecegim tedavi teshis icin, acele etmem gerekir mi?

Gecmis olsun, çok mu kimyasal kullandınız.
Sabun, yumuşatıcı, kolonya, deterjan gibi cildine temas edecek şeyler.
Malum Corona zamanında temizlik hijyen derken acaba ipin ucu kaçtı mı..

Egzamaya benziyor bence de. Ben de yaşıyorum aynı problemi.
Salgın döneminde kızınızın ellerini aşırı yıkayıp dezenfekte etmiş olabilir misiniz? Ben deterjanla çok muhattap olduğum zaman oluyor bende çünkü.
Hayir karantina da oldugumuz icin ve eve giren herseyi dezenelte ettiktwn sonra yerlestirdigim icin, kizimin ellerini tahris etmedim. Size de cok gecmis olsun

Benimde ellerim boyle oluyor maalesef benimki surekli yıkamaktan. Elim nemini kaybettigi icin boyle oldugunu düşünüyorum. Acaba cok mu elini yıkadınız

Geçmiş olsun egzamaya benziyor bencede coresatin bepanten falan kullanabilirsiniz bence eczaciniza danışıp rahatlatır biraz

Hayir hic bir hastalik gecirmedi. Ilac kullanmadi hayatimizda hic bir degisiklik olmadi. Tabi mutlaka doktora gotuecegim tedavi teshis icin, acele etmem gerekir mi?
Yok gerekmez, ciddi bir sorun değil. Kendi kendine bile geçebilir.
Hastalık geçirmediyse sedef değil egzamadır. Sürekli nemli tutun. Ama kimyasal kremlerle değil daha doğal şeylerle. Kantaron yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı falan sürün. Özellikle gece sürüp üstünü kapatın iyice nem hapsolsun lezyona.

Egzama.
Kızımda da olurdu.
Eczaneden bilindik bir marka var reklam olur diye adını yazamıyorum, egzama rahatlatıcı krem üstelik kortizonsuz onu dene.
Cok klasik bir marka degil mi, eczaci sa onu verdi bugun..kortizonsuz. onu aldim uygulicam duzenli. Kizima harici kimyasallar kullanmadim. Biz zaten hep evdeyiz. Yani damacana yi bile dezenfekte ettim ki kizimin ellerini tahris etmiyeyim diye.

Benimde ellerim boyle oluyor maalesef benimki surekli yıkamaktan. Elim nemini kaybettigi icin boyle oldugunu düşünüyorum. Acaba cok mu elini yıkadınız
Bahsettiginiz durum benim ellerimde de var. Ama kizimi kimyasal dan uzak tutuyorum olabilsigince. Herzaman ki el temizlig i rutini degiamedi bu pandemie de.

Benim de kızımın da cildi hassas. Nemli tutun ilacını kullanın. Bir de sıvı sabun ve banyo köpüğü kullanmayın kesinlikle.

Hayir karantina da oldugumuz icin ve eve giren herseyi dezenelte ettiktwn sonra yerlestirdigim icin, kizimin ellerini tahris etmedim. Size de cok gecmis olsun

çok teşekkür ederim. Kimyasaldan dolayı tahriş olmadıysa bir şey diyemeyeceğim. Ben Sabunu, deterjanı minimuma indirip yoğun nemlendirici kullandığım zaman azalıyor.
Tavsiye vermiş olmayayım konu sağlık ama ben olsaydım çok kaşıntısı yanması yoksa böyle bir zamanda doktora götürmezdim. Eczaneden krem tavsiyesi alabilirsiniz.

Back