Kızımın bana yemek eziyeti

Hemde nasıl biliyor.
Tam bir cimcime o:)) az buyuse anneniz gibi olurum ama sanirim gelişim caginda diye kiyamiyorum

Konu sahibi, ben sizin konumuzda, çocuğunuzun bir sıkıntısı olduğunu düşündüm e birde bebek geliyor, minik kızınızın bir problemi var ve bunu yemek şeklinde gösteriyor, o problemi çözerseniz yemek sorunu da çözülecektir.

Eğer komşunuz ile samimi iseniz, yaptığınız yemeği ona götürseniz, sanki o yapmış gibi orada yese diye düşündüm. Bilmese evde yapıldığını. Belli ki tepkisel olarak bunu sizlere (anne babaya) yapıyor.

Konu azcik eskimis ama yazmazsam catlarim:))
Katiliyorum Khomyuk ben de cok cabaladim,yemek duzeni,oyun duzeni,ev kurallarina uyum icin.Yatma saati kahvalti vs belirli rutine oturttum ama kolay olmadi.
Simdi bir konuda bahsi geçince "uslu cocugu olanlar rahat konusuyor"
Ya da "benim cocugum cocuk gibi cocuk,kose yastigi degil,eee zeki de masallah" yaziliyor.
Zahmetsiz rahmet olmuyor iste,eger cabalamasaydim cocuklarim bir cok sebze ve meyveyi yemiyor olacaklardi buyuduklerinde bile...

Bana da çok uslu oğlun var derler ama kurallardan kaynaklı dediğiniz gibi.
Yoksa benim de dünyamı dar ettiği günler hala oluyor. Sonsuz uslu çocuk yok kesinlikle, az sabreden, kolay pes eden ebeveyn var. Geçen bir konuda da 8 aylık bebeğin sadece pusette uyuduğunu yazmışlar. İnatla denemekten daha kolay tabii koy uyusun pusete demek. Ben uyku için aylarca uğraştım. Hala direndiği geceler olur 4 yaşında. Kolay bir çocuk asla değil ben inatçı ve düzeni seven bir anneyim sadece.

+1000
Ben 20,30da uyku hazirliklarina baslarken,21den sonraya sarkitmazken,cevremdeki cocuklar anne babalariyla geceyarisindan sonra gidiyordu yataga.
Durumu rahat anne mutlu cocuk olarak tanimliyorlardi.
Fakat gecen zaman beni hakli cikardi.
Sabir sabir daima sabirla takip ve tutarli olmayi tavsiye ediyorum ben annelere.
Hani bir slogan vardi;"Surekli aydinlik icin bir dakika karanlik" seklinde.
Uzun vadede iyilik icin bir muddet sabir gostererek sinirlari korumak en iyisi bence...

Bu aç bırakma konusunu burda okuyup bı cesaretle bende denedim. Yani annem okadar baskı yapiyorduki çocuk yemiyor diye. Artık cocuguma kızıp bagriyordum . Sonra oturup ağlıyordum. Eski hesabımdan konu açtım. Kk kadınları okadar üstüme geldiki Allah razı olsun onların sayesinde gözüm açıldı. Evet bende aç bıraktım. Hiç üzülmedim . Aç birakirken. Ona fırsat verdim. Aciktigi zaman geldi karnını gösterdi. Güzelce yemek yemeye başladı. Yarım kase yiyip saat başı yemek yedirmeye calsiyordum. Hemen acikiyordu. Şimdi kendi başına yediği yicekleri önüne koyuyorum çok güzel yiyor. Bugun kahvaltı yapmak istemedi hiç üzerine dusmedim. Çocugumun özgüveni yerine geldi. Ona kızdığım kolunu tutup oturttugum içinde çok pişmanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…