Kızımın bana yemek eziyeti

Anne değilim bi de her çocuğun fıtratı da farklı oluyor bilmediğim konuda konuşmuş olacağım belki ama çocukken canım istedi diye bana mantı açılacağını falan hayal bile edemezdim :KK45: yemezsekaç kalırdık annemin bizim nazımızla niyazımızla uğraşmayacağını bilirdik. sizin kız da aksine nazının geçtiğini biliyor demek ki.
Hemde nasıl biliyor.
Tam bir cimcime o:)) az buyuse anneniz gibi olurum ama sanirim gelişim caginda diye kiyamiyorum

Konu sahibi, ben sizin konumuzda, çocuğunuzun bir sıkıntısı olduğunu düşündüm e birde bebek geliyor, minik kızınızın bir problemi var ve bunu yemek şeklinde gösteriyor, o problemi çözerseniz yemek sorunu da çözülecektir.

3 yaşına girmek üzere olan bir kızım var.
ilk 2 sene inanılmaz iştahlı hiç bir sorun yaşmadım.Herşeyi yerdi.
Gelişimi hep iyiydi.
2. seneden itibaren doğal olarak yemek şecmeye başladı.Baya zorlandım.Zamanla alıştım yeni düzene.
1 sene bu şekilde gittik.Herşeyi yemezdi ama sevdiği şeyleri yine yerdi.
Aklınıza gelebilecek herşeyi denedim.
Herseferinde redettigi yemegi tekrardan önüne koymayi,beraber yemek yapmayı..iştah açici suruplar bitkisel takviyeler.yok yok.
Son zamanlarda iyice zivanadan çıktı bu durum.
Kahvalti zaten yapmazdı dogru düzgün şimdi hiç yemiyor.Mesela tost diyir yapiyorum vazgeçtim diyor.Bugün tüm gün inadindan sadece inadından bi tabak cilek ve bir tabak sütlaçtan başka hicbisey yemedi.
yemek yedik ailecek yok gelmiyor.corba istiyor ama yemiyor.manti istiyor yapiyorum yemiyor.
ivir zivir vermiyorum hiç.

dün bakıcı ablası gelmişti onda herşeyi yemiş,geçenlerde komşumdaydı sagolsun aile gibiyiz kendisiyle.
oturdu herseyi kendi yedi.
inadı sadece sana dedi.Şok oldum.
babasindada bendede yemiyor şuan inadından.
2 yaş sendromunu atalttık derken birde 3 yaş sendromumu çıktı.
cidden tükendim.inadindan aç yatiyor inanın.yemeği onune koyup odaya gidiyorum yine yemiyor.
ne yapacağimi şasirdim.her yolu denedim.bugün tükendiğimi hissediyorum artık resmen zaafımı kullanıyor.
öyle illa yemek ye diyen biride değilim.yemiyorsa kaldiriyorum.tamam sonra yersin diyorum.tekrar kendi istiyor getiriyorum yine yemiyor.amacı ne vallahi çıldıricam artik
Eğer komşunuz ile samimi iseniz, yaptığınız yemeği ona götürseniz, sanki o yapmış gibi orada yese diye düşündüm. Bilmese evde yapıldığını. Belli ki tepkisel olarak bunu sizlere (anne babaya) yapıyor.

Bizim de böyle kurallıdır, bana herkes ne şanslısın her şeyi yiyor diyorlar ama ben ne emek verdim.
Bazen sabah kahvaltıda yediği yumurtayla geçirdi gününü akşam aç uyudu, hatta bana geceleri çorba diye ağladığında öyle uyuttuğumda katı vicdansız dediler. Ama şimdi ay ne şanslısın bamya yiyor diyorlar. Neden yiyor acaba?
Biliyor çünkü gece açım dese bir tas çorba içemeyeceğini de ondan yiyor.
Konu azcik eskimis ama yazmazsam catlarim:))
Katiliyorum Khomyuk Khomyuk ben de cok cabaladim,yemek duzeni,oyun duzeni,ev kurallarina uyum icin.Yatma saati kahvalti vs belirli rutine oturttum ama kolay olmadi.
Simdi bir konuda bahsi geçince "uslu cocugu olanlar rahat konusuyor"
Ya da "benim cocugum cocuk gibi cocuk,kose yastigi degil,eee zeki de masallah" yaziliyor.
Zahmetsiz rahmet olmuyor iste,eger cabalamasaydim cocuklarim bir cok sebze ve meyveyi yemiyor olacaklardi buyuduklerinde bile...

Konu azcik eskimis ama yazmazsam catlarim:))
Katiliyorum Khomyuk Khomyuk ben de cok cabaladim,yemek duzeni,oyun duzeni,ev kurallarina uyum icin.Yatma saati kahvalti vs belirli rutine oturttum ama kolay olmadi.
Simdi bir konuda bahsi geçince "uslu cocugu olanlar rahat konusuyor"
Ya da "benim cocugum cocuk gibi cocuk,kose yastigi degil,eee zeki de masallah" yaziliyor.
Zahmetsiz rahmet olmuyor iste,eger cabalamasaydim cocuklarim bir cok sebze ve meyveyi yemiyor olacaklardi buyuduklerinde bile...
Bana da çok uslu oğlun var derler ama kurallardan kaynaklı dediğiniz gibi.
Yoksa benim de dünyamı dar ettiği günler hala oluyor. Sonsuz uslu çocuk yok kesinlikle, az sabreden, kolay pes eden ebeveyn var. Geçen bir konuda da 8 aylık bebeğin sadece pusette uyuduğunu yazmışlar. İnatla denemekten daha kolay tabii koy uyusun pusete demek. Ben uyku için aylarca uğraştım. Hala direndiği geceler olur 4 yaşında. Kolay bir çocuk asla değil ben inatçı ve düzeni seven bir anneyim sadece.

Bana da çok uslu oğlun var derler ama kurallardan kaynaklı dediğiniz gibi.
Yoksa benim de dünyamı dar ettiği günler hala oluyor. Sonsuz uslu çocuk yok kesinlikle, az sabreden, kolay pes eden ebeveyn var. Geçen bir konuda da 8 aylık bebeğin sadece pusette uyuduğunu yazmışlar. İnatla denemekten daha kolay tabii koy uyusun pusete demek. Ben uyku için aylarca uğraştım. Hala direndiği geceler olur 4 yaşında. Kolay bir çocuk asla değil ben inatçı ve düzeni seven bir anneyim sadece.
+1000
Ben 20,30da uyku hazirliklarina baslarken,21den sonraya sarkitmazken,cevremdeki cocuklar anne babalariyla geceyarisindan sonra gidiyordu yataga.
Durumu rahat anne mutlu cocuk olarak tanimliyorlardi.
Fakat gecen zaman beni hakli cikardi.
Sabir sabir daima sabirla takip ve tutarli olmayi tavsiye ediyorum ben annelere.
Hani bir slogan vardi;"Surekli aydinlik icin bir dakika karanlik" seklinde.
Uzun vadede iyilik icin bir muddet sabir gostererek sinirlari korumak en iyisi bence...

Kurallar koyacaksınız. Benimki dört yaşında evde kurallar nettir. Haftanın ikişer günü birimizin menüsü olur. Yemek seçmek, bunj yemem yok. Aç kalkıp aç uyuyabilir. Öğün dışı yemek yoktur. Öğlen yemedi mi akşamı beklemek zorunda. Akşamı yemezse aç yatacağını bilir. İlk zamanlar aç yattı ama artık her şeyi yiyor. Yani sofrada beraber yenir sonra acıktım dersen ekstra vermem diyeceksiniz ve ciddi ciddi bir aç kalacak. Başka yolu yok.
Bu aç bırakma konusunu burda okuyup bı cesaretle bende denedim. Yani annem okadar baskı yapiyorduki çocuk yemiyor diye. Artık cocuguma kızıp bagriyordum . Sonra oturup ağlıyordum. Eski hesabımdan konu açtım. Kk kadınları okadar üstüme geldiki Allah razı olsun onların sayesinde gözüm açıldı. Evet bende aç bıraktım. Hiç üzülmedim . Aç birakirken. Ona fırsat verdim. Aciktigi zaman geldi karnını gösterdi. Güzelce yemek yemeye başladı. Yarım kase yiyip saat başı yemek yedirmeye calsiyordum. Hemen acikiyordu. Şimdi kendi başına yediği yicekleri önüne koyuyorum çok güzel yiyor. Bugun kahvaltı yapmak istemedi hiç üzerine dusmedim. Çocugumun özgüveni yerine geldi. Ona kızdığım kolunu tutup oturttugum içinde çok pişmanım

Back