- 25 Eylül 2011
- 7.435
- 11.170
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
İnanın zorlamiyorum direk kaldırıyorum önünden Yemek zorunda değilsin acıkınca yersin diyorum.İştahsız mı acaba diyecektim ama başkasındayken yiyor diyorsunuz.
Farkında olmadan çocuğu zorluyor olabilir misiniz?
Çocukla inatlaştıkça tersini yapar çünkü.
ah ah..diyorum ya her yolu denedim.Yemesin? Acıkınca illa ki yer. Benim de 5 yaşında kızım var, bu yemek konusundaki ısrarı ve karşılıklı inatlaşmayı gereksiz buluyorum. Acıkınca hazırlarım yer, yok acıkmadım yemem derse ısrar etmem. Çocuğun peşinde kaşıkla koşan arkadaşlarımı görüp şok oluyorum, yapmayın ısrarcı olmayın bu kadar. Ayrıca ben sizin yerinizde olsaydım istediği için yaptığım önüne getirdiğim yemeği geri yollayan çocuğa habire yemek hazırlamazdım. Kusura bakmayın ben bunu inatlaşma değil şımarıklık olarak tanımlarım. Bir aç kalır iki aç kalır üçüncüde illa yer acından ölecek değil ya
ah ah..diyorum ya her yolu denedim.
kasıkla asla peşinden kosmadım.direk kaldırıyorum.
aciktim diyor ayni seyi getiriyorum.bazen yiyor bazen yine inatlasıp yemiyor.
Komşuya gitmese aç yatsa nolur ki? İkinci gün illaki yiyecek. Bakıcı kreş bunlar bize tepki verdikleri şeyler. Benimki de 2 yaşında kreşe gidiyor tepkisini inadıyla veriyor. Kreşte hiç öyle değilİnanın zorlamiyorum direk kaldırıyorum önünden Yemek zorunda değilsin acıkınca yersin diyorum.
hergünde komşuya gidilmezki yemesi icin.
inadından yemedıgi icin ac kaliyor ve huysuzluk ediyor aç olunca.şu aralar böyle oldu.vallahi çocuk büyütmek zor ve sabır istiyor
Kesinlikleİşte bunu yapmayın. Yani ben olsam asla yapmazdım. Acıktım dedi getirdim vazgeçtim mi dedi tekrar getirmem önüne aynı şeyi, getirdiğimde yeseydin derim. Bir aç kalır iki aç kalır üçüncüde artık yemek önüne geldiğinde yer. Anlıyorum zor kıyamıyorsunuz ama böyle de çocuğunuz farkında ona kıyamadığınızın o yüzden abarttıkça abartıyor. Kesin kurallarınız olsun.
Çalisan anneyim.ögretmenim.pandemi.dolayisiyla evdeydim.simdide.dogum iznindeyim.Size gösterdiği bir tepki var ve bu şekilde belli ediyor. Çalışan anne misiniz?
Bizim de böyle kurallıdır, bana herkes ne şanslısın her şeyi yiyor diyorlar ama ben ne emek verdim.Kesinlikle
Çocuğu için günde sekiz defa sofra kuran kadınlar gördüm.
Çocuk alıyor bir iki kaşık geri kalkıyor bir saat geçmeden yeniden acıktım diyor aynı şey tekrarlanıyor.
Belli bir kuralı olmalı bu işin
öğle yemeğinde yemediysen akşama kadar tekrar bir şey veremem bizim evin sofra saati bu gibi kurallar koymak gerekiyor.
Çalisan anneyim.ögretmenim.pandemi.dolayisiyla evdeydim.simdide.dogum iznindeyim.
dayanabilirsem yönteminizi uygulayacağim.işe yararsa size bolca dua edecegimBizim de böyle kurallıdır, bana herkes ne şanslısın her şeyi yiyor diyorlar ama ben ne emek verdim.
Bazen sabah kahvaltıda yediği yumurtayla geçirdi gününü akşam aç uyudu, hatta bana geceleri çorba diye ağladığında öyle uyuttuğumda katı vicdansız dediler. Ama şimdi ay ne şanslısın bamya yiyor diyorlar. Neden yiyor acaba?
Biliyor çünkü gece açım dese bir tas çorba içemeyeceğini de ondan yiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?