Kızımın bana yemek eziyeti

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.434
11.153
498
3 yaşına girmek üzere olan bir kızım var.
ilk 2 sene inanılmaz iştahlı hiç bir sorun yaşmadım.Herşeyi yerdi.
Gelişimi hep iyiydi.
2. seneden itibaren doğal olarak yemek şecmeye başladı.Baya zorlandım.Zamanla alıştım yeni düzene.
1 sene bu şekilde gittik.Herşeyi yemezdi ama sevdiği şeyleri yine yerdi.
Aklınıza gelebilecek herşeyi denedim.
Herseferinde redettigi yemegi tekrardan önüne koymayi,beraber yemek yapmayı..iştah açici suruplar bitkisel takviyeler.yok yok.
Son zamanlarda iyice zivanadan çıktı bu durum.
Kahvalti zaten yapmazdı dogru düzgün şimdi hiç yemiyor.Mesela tost diyir yapiyorum vazgeçtim diyor.Bugün tüm gün inadindan sadece inadından bi tabak cilek ve bir tabak sütlaçtan başka hicbisey yemedi.
yemek yedik ailecek yok gelmiyor.corba istiyor ama yemiyor.manti istiyor yapiyorum yemiyor.
ivir zivir vermiyorum hiç.

dün bakıcı ablası gelmişti onda herşeyi yemiş,geçenlerde komşumdaydı sagolsun aile gibiyiz kendisiyle.
oturdu herseyi kendi yedi.
inadı sadece sana dedi.Şok oldum.
babasindada bendede yemiyor şuan inadından.
2 yaş sendromunu atalttık derken birde 3 yaş sendromumu çıktı.
cidden tükendim.inadindan aç yatiyor inanın.yemeği onune koyup odaya gidiyorum yine yemiyor.
ne yapacağimi şasirdim.her yolu denedim.bugün tükendiğimi hissediyorum artık resmen zaafımı kullanıyor.
öyle illa yemek ye diyen biride değilim.yemiyorsa kaldiriyorum.tamam sonra yersin diyorum.tekrar kendi istiyor getiriyorum yine yemiyor.amacı ne vallahi çıldıricam artik

Son düzenleme:
Yemesin? Acıkınca illa ki yer. Benim de 5 yaşında kızım var, bu yemek konusundaki ısrarı ve karşılıklı inatlaşmayı gereksiz buluyorum. Acıkınca hazırlarım yer, yok acıkmadım yemem derse ısrar etmem. Çocuğun peşinde kaşıkla koşan arkadaşlarımı görüp şok oluyorum, yapmayın ısrarcı olmayın bu kadar. Ayrıca ben sizin yerinizde olsaydım istediği için yaptığım önüne getirdiğim yemeği geri yollayan çocuğa habire yemek hazırlamazdım. Kusura bakmayın ben bunu inatlaşma değil şımarıklık olarak tanımlarım. Bir aç kalır iki aç kalır üçüncüde illa yer acından ölecek değil ya

İştahsız mı acaba diyecektim ama başkasındayken yiyor diyorsunuz.
Farkında olmadan çocuğu zorluyor olabilir misiniz?
Çocukla inatlaştıkça tersini yapar çünkü.
İnanın zorlamiyorum direk kaldırıyorum önünden Yemek zorunda değilsin acıkınca yersin diyorum.

hergünde komşuya gidilmezki yemesi icin.

inadından yemedıgi icin ac kaliyor ve huysuzluk ediyor aç olunca.şu aralar böyle oldu.vallahi çocuk büyütmek zor ve sabır istiyor

Yemesin? Acıkınca illa ki yer. Benim de 5 yaşında kızım var, bu yemek konusundaki ısrarı ve karşılıklı inatlaşmayı gereksiz buluyorum. Acıkınca hazırlarım yer, yok acıkmadım yemem derse ısrar etmem. Çocuğun peşinde kaşıkla koşan arkadaşlarımı görüp şok oluyorum, yapmayın ısrarcı olmayın bu kadar. Ayrıca ben sizin yerinizde olsaydım istediği için yaptığım önüne getirdiğim yemeği geri yollayan çocuğa habire yemek hazırlamazdım. Kusura bakmayın ben bunu inatlaşma değil şımarıklık olarak tanımlarım. Bir aç kalır iki aç kalır üçüncüde illa yer acından ölecek değil ya
ah ah..diyorum ya her yolu denedim.
kasıkla asla peşinden kosmadım.direk kaldırıyorum.
aciktim diyor ayni seyi getiriyorum.bazen yiyor bazen yine inatlasıp yemiyor.

ah ah..diyorum ya her yolu denedim.
kasıkla asla peşinden kosmadım.direk kaldırıyorum.
aciktim diyor ayni seyi getiriyorum.bazen yiyor bazen yine inatlasıp yemiyor.

İşte bunu yapmayın. Yani ben olsam asla yapmazdım. Acıktım dedi getirdim vazgeçtim mi dedi tekrar getirmem önüne aynı şeyi, getirdiğimde yeseydin derim. Bir aç kalır iki aç kalır üçüncüde artık yemek önüne geldiğinde yer. Anlıyorum zor kıyamıyorsunuz ama böyle de çocuğunuz farkında ona kıyamadığınızın o yüzden abarttıkça abartıyor. Kesin kurallarınız olsun.

Bütün gün boyunca ne ona özel yemek yapın ne de gel ye deyin. İki gün surse bile 3.gune mümkün değil kalmaz.
Alin karşınıza önce konuşun. Yemek yememek beni üzüyor ama artık üzülmek istemiyorum. Yememek için bana söyleyebileceğin bir sebep var mı? Önce ona sorun. Sonrasında da peki öyleyse bundan sonra sana özel yemek yapamayacağım. Seni de sadece sofraya davet edeceğim. Bundan sonra bu konuda karar senin deyin. Canınızı sıkmayın, aç uyuduğu için üzülmeyin. Genel sağlık durumu iyiyse sıkıntı yoktur. Bu arada balık yagi harika birşey. Calson öneririm...

İnanın zorlamiyorum direk kaldırıyorum önünden Yemek zorunda değilsin acıkınca yersin diyorum.

hergünde komşuya gidilmezki yemesi icin.

inadından yemedıgi icin ac kaliyor ve huysuzluk ediyor aç olunca.şu aralar böyle oldu.vallahi çocuk büyütmek zor ve sabır istiyor
Komşuya gitmese aç yatsa nolur ki? İkinci gün illaki yiyecek. Bakıcı kreş bunlar bize tepki verdikleri şeyler. Benimki de 2 yaşında kreşe gidiyor tepkisini inadıyla veriyor. Kreşte hiç öyle değil😁

Kurallar koyacaksınız. Benimki dört yaşında evde kurallar nettir. Haftanın ikişer günü birimizin menüsü olur. Yemek seçmek, bunj yemem yok. Aç kalkıp aç uyuyabilir. Öğün dışı yemek yoktur. Öğlen yemedi mi akşamı beklemek zorunda. Akşamı yemezse aç yatacağını bilir. İlk zamanlar aç yattı ama artık her şeyi yiyor. Yani sofrada beraber yenir sonra acıktım dersen ekstra vermem diyeceksiniz ve ciddi ciddi bir aç kalacak. Başka yolu yok.

İşte bunu yapmayın. Yani ben olsam asla yapmazdım. Acıktım dedi getirdim vazgeçtim mi dedi tekrar getirmem önüne aynı şeyi, getirdiğimde yeseydin derim. Bir aç kalır iki aç kalır üçüncüde artık yemek önüne geldiğinde yer. Anlıyorum zor kıyamıyorsunuz ama böyle de çocuğunuz farkında ona kıyamadığınızın o yüzden abarttıkça abartıyor. Kesin kurallarınız olsun.
Kesinlikle
Çocuğu için günde sekiz defa sofra kuran kadınlar gördüm.
Çocuk alıyor bir iki kaşık geri kalkıyor bir saat geçmeden yeniden acıktım diyor aynı şey tekrarlanıyor.
Belli bir kuralı olmalı bu işin
öğle yemeğinde yemediysen akşama kadar tekrar bir şey veremem bizim evin sofra saati bu gibi kurallar koymak gerekiyor.

Kesinlikle
Çocuğu için günde sekiz defa sofra kuran kadınlar gördüm.
Çocuk alıyor bir iki kaşık geri kalkıyor bir saat geçmeden yeniden acıktım diyor aynı şey tekrarlanıyor.
Belli bir kuralı olmalı bu işin
öğle yemeğinde yemediysen akşama kadar tekrar bir şey veremem bizim evin sofra saati bu gibi kurallar koymak gerekiyor.
Bizim de böyle kurallıdır, bana herkes ne şanslısın her şeyi yiyor diyorlar ama ben ne emek verdim.
Bazen sabah kahvaltıda yediği yumurtayla geçirdi gününü akşam aç uyudu, hatta bana geceleri çorba diye ağladığında öyle uyuttuğumda katı vicdansız dediler. Ama şimdi ay ne şanslısın bamya yiyor diyorlar. Neden yiyor acaba?
Biliyor çünkü gece açım dese bir tas çorba içemeyeceğini de ondan yiyor.

Anne değilim bi de her çocuğun fıtratı da farklı oluyor bilmediğim konuda konuşmuş olacağım belki ama çocukken canım istedi diye bana mantı açılacağını falan hayal bile edemezdim :KK45: yemezsekaç kalırdık annemin bizim nazımızla niyazımızla uğraşmayacağını bilirdik. sizin kız da aksine nazının geçtiğini biliyor demek ki.

Çalisan anneyim.ögretmenim.pandemi.dolayisiyla evdeydim.simdide.dogum iznindeyim.

Konudan bağımsız ama siz özel sektördeydiniz KPSS mi kazandınız? Ege’nin annesisiniz değil mi? Epey zorluklar yaşadığınızı hatırlıyorum 3. bebeğin gelmesine çok sevindim.

İştahsızlık değil çünkü başka birinin yanında evinde yiyor diyorsunuz. Hamilesiniz sanırım buna yönelik bir tepki veriyor olabilir kendince. Eğer öyle bi durumsa önerilenler gibi nazını çekmemek verdiğimde yeseydin demek daha ters tepebilir. Bu açıdan biraz gözlemleyip aksiyon alın bence.

Kardeşinin olacağının bilincinde ve kıskançlık yapıyor olabilir. Aniden değiştiyse bunu bir düşünün. Diğer yorumum da habire "Ne istiyorsun?" sorusundan vazgeçmeniz. Arada bir canının çektiği şeyleri yapın da her gün değil. Sofraya sizle oturup sizle kalksın. Yemiyorsa tekrar getirmeyin 1 saat sonra. Şurup vermeniz, ne istiyorsa yapmanız bence onun sizi kullanmasına sebep olmuş. Biraz geri çekin kendinizi. Sofrada gözüne bakmayın yiyor mu diye. Abartılı tepkiler bunlar.

3 yas ve inat demeyin. Ayni inadi tuvalet egitiminde yasiyoruz suan.
5 gundur bezsiz ve 5 gundur tuvalete 1 damla cis yapmadı. Salonun ortasına yapıyor :(

yemek masasinda yemek yeme kuraliniz var mi? (biz de yok) mesela bazen ben kendi oyun masasina birakiyorum, oyun oynarken gidip gelip yiyor, tamamen benden bağımsız.

siz zaten hersey denedim demissiniz. o nedenle benim fikrim farkinda olmadan çocuğa baski yaptığınız onun da bunu size karsi kullandigi yonunde.

mesela masaya kofte, mucver, ekmek koyun. istedigin zaman yersin deyin. ve tum gun o yemegi masadan hic kaldirmayin..cocuga da yemekle ilgili hic bir sey soylemeyin.

ya da ben bir ara yemek yetistiremeyip cocugu ac biraktigimi dusunuyordum. (buyudukce ogun sayisinin azalmasina uyum saglayamadim.) o zaman odasina yemek istasyonu kurdum. seffaf kaplarin icine havuc salatalik domates yikar koyardim, baska bir kaba saglikli kurabileler. kapali bie bardakta yoğurt. aciktigi zaman direk oraya gidip onlari yiyebilirdi.

bir de ben 2 yas civarinda asla yemek degistirmezdim. mesela tarhana corbasi yaptim yemedi, 1 saat sonra yine tarhana verirdim, o tarhana 3 5 kasik yenilene kadar baska yemek vermezdim. bundan mi bilmiyorum hic bir zaman benden istedigi yemegi yememezlik etmez.

yukarida kurallar katidir, ogunde yemezse sonra yiyemez diyenler olmus..mesela ben o modda yaklasmadim. ve sonuctan da gayet memnunum. yani tek bir dogru yok. benim yaklasimim benim ailemde ise yaramis, onlarin yaklasimi onlarin ailelerinde. onemli olan kendi ailen icin en iyi duzeni kurabilmek.

Son düzenleme:
Bizim de böyle kurallıdır, bana herkes ne şanslısın her şeyi yiyor diyorlar ama ben ne emek verdim.
Bazen sabah kahvaltıda yediği yumurtayla geçirdi gününü akşam aç uyudu, hatta bana geceleri çorba diye ağladığında öyle uyuttuğumda katı vicdansız dediler. Ama şimdi ay ne şanslısın bamya yiyor diyorlar. Neden yiyor acaba?
Biliyor çünkü gece açım dese bir tas çorba içemeyeceğini de ondan yiyor.
dayanabilirsem yönteminizi uygulayacağim.işe yararsa size bolca dua edecegim

Back