kızımın ataşi 39 :(

serap1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
81
0
86
Çanakkale
kızım 8aylık ateşi 39 olunca dr. gittik faranjit dedi.sıcaklardan olmuş . antibiyotik ve calpol+dolven verdi. bunlara rağmen ateşi 39 olunca paranox fitil takviyeside yapıyorum.gün içinde ılık duş aldırıyorum. bugün 4. gün hala keyifsiz sürekli mızmızlanıyor sadece emiyor hiçbirşey yemiyor hatta su bile içmiyor ateşide38in altına inmiyor. bebeğimin ilk hastalığı ailelerden farklı bir şehirdeyiz.hastalık konusunda çok tecrübesizim.yaşadıklarınızı anlatarak bana yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba,

yazınızın tarihine bakacak olursam kızınızın iyileştiğini veya iyileşmekte oldugunu varsayıyorum. Çok geçmiş olsun.

Benim oğlum 1.5 yaşında. Her diş çıkardıgında 3 gün ateşlendi. Bunun yanında 4-5 kere grip oldu (ailecek grip olduk denebilir).

Bu konuda doktorumuzun bana söylediği birşey aktarmak istiyorum. Öncelikle herhangi bir ateşli hastalıkta 3 gün ateş olması olağan karşılanıyor. 3. gün sonunda eğer ateş düşmemişse tekrar doktora getirmemizi tavsiye ediyor.

Bunun yanında fitilin etki süresi 6 saat. Ama (hastalığın ilk başladığı gün özellikle) fitili verdikten 4 saat sonra ateşi tekrar çıkabiliyor. Böyle bir durumda etken maddeleri farklı oldugundan fitil (veya calpol) 4 saat sonra da pedifen verebilir mişiz. Bu iki ilacı sırayla çocugun ateşinin çıkma sıklıgı 6 saate çıkana kadar verebilir mişiz.
Eğer ateş 3. günün sonunda geçmezse tekrar doktora. Eğer nefes almakta zorluk, cilt rengi değişiklikleri, öksürük gibi hastalıgın ilerledigini gösteren bulgular varsa tekrar doktora gitmemiz gerektiğini söylemişti doktorumuz.

Ama herseyden önemlisi doktora sormak lazım. Gerektiginde doktora telefon açıyoruz hastalıgın durumuyla ilgili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…