• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızımın alerjısı mı var

gulce2008

zeynep
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
895
4
296
İstanbul
kızıma aksamları mılupanı sutlu pırıncı muhallebısını yapıyordum bu aksam bır degısıklık olsun dedım ırmıkte cok besleyıcı oldugu ıcın hero baby nın ırmıklı meyvelı mamasını hazırladım yedı ama 1 saat boyunca azar azar sureklı kustu mama falan kalmamıstır mıdesınde sonra mamayı okudum gluten ıcerır yazıyor kızımın alerjısı mı var acaba cok canım sıkıldı ya gecıcı bırseymı acaba bu gluten alerjısı yoksa hep olacak mı

geçmiş olsun canım sanmıyorum bence kusması tesadüf olmuş olabilir. ekşi kokuyora belki üşütmüştür. çölyak hakkında pek bilgim yok ama hemen telaşlanma. şimdiye kadar hiç irmikli unlu yulaflı başka bişey yedirmedin mi? Birde karnı şişmi bebişinin. belirtileri karın şişliği, ishal,kusma, huysuzluk diye biliyorum.. gerçi çoğu hastalığın belirtileri bunlar onun için hemen panik yapma. olmazsa tahlil yaptırırsın.

sagol canım daha once hıc yedırmemıstım sadece sutlu pırınclı muhallebı ve meyve verdım.ınsallah yoktur oyle bırseyı sadece kustu huzursuzluk ıshal tarzı seyler olmadı karnıda sıs degıl.tesekkur ederım ya bunları duyunca bıraz rahatladım

sagol canım daha once hıc yedırmemıstım sadece sutlu pırınclı muhallebı ve meyve verdım.ınsallah yoktur oyle bırseyı sadece kustu huzursuzluk ıshal tarzı seyler olmadı karnıda sıs degıl.tesekkur ederım ya bunları duyunca bıraz rahatladım

oh çok şükür rahatla tabi :)

önemli bişey yoktur merak etme...
yalnız naçizane tavsiyem bebeğinize mama yedirmeyin.
5 aylık olmuş.artık kocaman.zaten 15-20 gün sonra ek gıdaya başlayacaksınız.
yapay mamalar yerine kendiniz pirinçli irmikli mama yapsanıza. sulandırılmış süt ve pirinci haşlayıp,pişmeye yakın irmikte katarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
mamalar ne kadar en az zararlıda dense sonuçta kimyasalar içeriyor.bebeğinizin midesine boşu boşuna yük.

önemli bişey yoktur merak etme...
yalnız naçizane tavsiyem bebeğinize mama yedirmeyin.
5 aylık olmuş.artık kocaman.zaten 15-20 gün sonra ek gıdaya başlayacaksınız.
yapay mamalar yerine kendiniz pirinçli irmikli mama yapsanıza. sulandırılmış süt ve pirinci haşlayıp,pişmeye yakın irmikte katarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
mamalar ne kadar en az zararlıda dense sonuçta kimyasalar içeriyor.bebeğinizin midesine boşu boşuna yük.

irmikli muhallebi diyince aklıma İlknur Hanım geliyo allah razı olsun öğretti bana nette bir yerde yoksa sen o musun sositososito ablammm öperim ellerinden sırnaşık şey benim kızım bayılıyor irmikli muhallebiye içine çok accuk tereyağda koyuyorum minicik bi parça ama pirinç koymuyorum ben İlknur Hocam bana pirinci söylemedi karşılıklı yalanıyoruz kuzumla :) :dance:

irmikli muhallebi diyince aklıma İlknur Hanım geliyo allah razı olsun öğretti bana nette bir yerde yoksa sen o musun sositososito ablammm öperim ellerinden sırnaşık şey benim kızım bayılıyor irmikli muhallebiye içine çok accuk tereyağda koyuyorum minicik bi parça ama pirinç koymuyorum ben İlknur Hocam bana pirinci söylemedi karşılıklı yalanıyoruz kuzumla :) :dance:

yok ben o değilimnaniknanik
ama aklın yolu bir.
çocuklarımıza mis gibi kendi ellerimizle yaptığımız mamalardan vermek varken niye kimyasallarla dolu o ne idüğü belirsiz tozları yedirelim.
kendi yaptığımız mamanın en kötüsü bile o kanserojen kutudaki mamadan daha iyidir...:dilcikar:
(bu arada tereyağıda süper olur o mamada:icecream:)

Evet gıdaların doğalı en güzelidir...Kronick haklı bir noktaya temas etmiştir.. Pirinç unu Nişasta Unu irmik taze yoğurt gibi güzel gıdalar varken yapay mamalara bulaşmamalıyız. En azından bisküviler bile daha iyidir...

Evet gıdaların doğalı en güzelidir...Kronick haklı bir noktaya temas etmiştir.. Pirinç unu Nişasta Unu irmik taze yoğurt gibi güzel gıdalar varken yapay mamalara bulaşmamalıyız. En azından bisküviler bile daha iyidir...

ama onlarda katkısız diye organik diye satılıyor. bende sanki onlarla beslenirse günlük alması gereken vitaminleri minarelleri yeterli miktarda alabilir evde yaptıklarımda bir eksik olur diye düşünüyordum. tabi sürekli aynı şeyi yedirmemekte lazım. kendi yaptıklarım ve hazır mamaları karışık kullandığım oluyordu açıkçası

vera'cım, nişasta ile ilgili sende bir tarif var galiba alabilirmiyim hihoyyyt

ama onlarda katkısız diye organik diye satılıyor. bende sanki onlarla beslenirse günlük alması gereken vitaminleri minarelleri yeterli miktarda alabilir evde yaptıklarımda bir eksik olur diye düşünüyordum. tabi sürekli aynı şeyi yedirmemekte lazım. kendi yaptıklarım ve hazır mamaları karışık kullandığım oluyordu açıkçası

vera'cım, nişasta ile ilgili sende bir tarif var galiba alabilirmiyim hihoyyyt

tatlım elbette öyle satılacak.sen hiç yoğurdum ekşi diyen satıcı gördünmü?ama malesef bu kadar masum değil o mamalar.
en sık yaptığım mamanın tarifini vereyim sana:)

Malzemeler :
Muhallebi
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı tozşeker

Sütü bir tencereye boşaltın. Pirinç ununu ekleyip blenderle karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirip şeker ilave edip karıştırın. Soğuyunca vakumlayarak saklayın. Bebeğiniz yiyeceği zaman ılıtın.

Püf noktaları:
" Şeker mutlaka ateşten indirildikten sonra eklenmelidir. Şekerin önceden eklenmesi protein değerinin azalmasına neden olur.
" Ek mamaya geçilen ilk günlerde sütü sulandırabilirsiniz. Bebeğinizin sağlığı için mutlaka pastörize süt kullanın.

annem hep soyluyor zaten ıclerınde katkı maddesı olmasa nasıl uzun sure dayanıyorlar en ıyısı evde yap dıyorç ırmıklı muhallebı nasıl oluyor pırınc ununu yaptıgımız gıbımı

annem hep soyluyor zaten ıclerınde katkı maddesı olmasa nasıl uzun sure dayanıyorlar en ıyısı evde yap dıyorç ırmıklı muhallebı nasıl oluyor pırınc ununu yaptıgımız gıbımı

aynı sayılır ben şöyle yapıyorum

1 su bardağı yarı süt+yarı su
1 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı şeker. Şeker ve süt kullanmak istemezsen irmiği suyla pişirip 3 ölçek devam maması da ekleyebilirsin.

su süt karışımı ile irmiği kısık ateşte pişiriyoruz birkaç kez kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekliyorsun ev tereyağı olsa daha iyi tabi. şekerini ekliyosun benim kızım çok seviyor. İnternette birisinden öğrendim doktora sordum bu şeklide yapabilirsin deyince arasıra kızıma yapıyorum. şeker ve tereyağı olduğu için her gün yapmak istemiyorum

gluten iççeriyorsa kullanma cnm bence...aslında önce doktoruna danışarak mamayı seçmek gerekiyor

Back