Bebek Beslenmesi kızımı sütten(memeden)kesemiyorum......

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SERAP_GUR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2007
160
1
arkadaşlar yardım edin. kızımı üzmek istemiyorum. 1,5 yaşında ama memden kesemiyorum. artık emzirmek istemiyorum. çok yoruldum çünkü. gündüz çalışıyorum. o yüzden gündüz alıştı artık aramıyor. ama gece uykuyu falan bırakı bir tarafa sürekli emmek istiyo..sırf emecek diye düzenli bir uyku yok. bir kaç kez emzirmeyeyim dedim. sabaha kadar uyumadık.dasıl başaracam ben bu işi bilmiyorum. tecrübesi olan arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi bana anlatın..:sm_cool:

cok kolay o agliyacak sen dayanacaksin bir iki gun vermiyeceksin meme isterse gogsunun ucuna limon suyu sur(bende cok ise yaramisti)bir elindede biberon olsun memeyi istemeyince biberonu verirsin..ya bunu icersin ya da baska birsey yok de..1,5 yasinda ama anliyacaktir:))

Ahh arkadasim kelin ilaci olsaaaaa..Benim oglan 19 aylik hala emiyor...Kahve surdum banamisin demedi...Sutte icmiyor; icmiyor diye bende emsin diyorum ama artik yoruldum..Gece agzinda olmadan uyumuyor..Emzikte almiyor anlayacagin...Ben aglamasina dayanicam da babasi sabah ise gidiyor hadi ona zorluk olmasin diye idare ediyorum ama...:1no2::1no2:
Kizim 3 ayda kendi birakmisti biberonda verdigim için..O yuzdenn tecrubesizim bende bu iste...Banada faydasi olur yazilanlarin...Merakla bekliyorum...:teselli::teselli:

kızlar bende oğlumu 1.5 ay önce falan kestim memeden ben zorluk çekmedim allahtan 1-2 gün istedi sonra kendiliğinden unuttu.Banada bu konuda tecrübesi olanlar söylemişti eğer hiçbir şekilde kesemezseniz Aktarlarda bebekleri memeden kesmek için bi ot satılıyomuş onu göğsüne sürdüğün zaman bidaha meme istemiyomuş merak etmeyin sordum bende bir zararı yokmuş Aktaradada sorarsınız zaten.Kolay gelsin şimdiden...

canım ben salça sürmüştüm meme ucuna.görünce istemedi.fakat bu o kadar kolay değil.anni memi diye ağladı o agladıkça benim sütler taştı.jinekoloğumu aradım 3 4 gün sonra bana sütün geri gitmesi için bir hap verdi.yani bırakmadan önce bu hapı sende sor dr. na ondan sonra bırak.yoksa canını çok acıyor heleki sütün çoksa.bebiş için üzülme onlar en fazla 1 hafta sonra unutuyor.yada geceleri ağladığında eşin gitsin yanına sen görünme.öyle öyle unutur .allah kolaylık versin canım.yaşadığım için anlıyorum seni hatta ğöğüslerim sızladı

kızlar gogusunuzun ucuna bıseyler surmeyın cocugu cok etkılıyomus ve psıkolıjısı bozuluyomus yavas yavs bıraktırmaya calısın nasıl kı bız bıle bagımlı oldugumuz seylerden hemen vaz gecemıyosak onlar nasıl vaz gecsın azar azar vererek bıraktırmaya calısın

ben de ucuna sarımsak suyu sürmüş ve diğer taraflarını siyaha boyamıştım göğüslerimin hasta olduğunu söylemiştim bir daha açtırmaya bile cesaret edemedi ama benim kızım 25 aylıktı.

anni memi:Roflol:yerim ben onu maymun şeyler insan nasıl dayanır böle bi durumda yaaaaaaaanni memi ıyyy yerim ben onusırnaşık şey

hapin ismini yazabilir misiniz? eczaneye sordum bilmiyorlarmis. yan etkisi olduysa onu da yazabilir misiniz?

ben annemden yardım almıştım gece meme istediğinde annem ilgilenmişti sabaha kadar oynatmıştı iki günde vazgeçti çok şükür, biberonla süte hemen alışıverdi oğlum umarım sizin yavrularınız da çabucak bırakır zaman geçtikçe ayırması zor oluyor

ben oğlumu memeden keseli 10 gün kadar oldu,hala emmek istiyor özellikle geceleri ama bu sabır işi,kesmeye karalıydım ben ondan daha çok zorlandım o ağladıkça benim içim eridi.ben kesmeye mecbur kaldım aslında yaşına kadar emzirmek isterdim fakat 2.bebeğimi bekliyorum,hem karnımdakine hem kucağımdakine yetemedim,3.aydayım şuan 4 kilo kaybettim,o yüzden kesmek zorunda kaldım.biberonla süt yada mama veriyorum o avutuyor oğlumu.ama ben bir anda kestim öyle göğsümebişeyler sürmeden,meme istediğinde biberon ve emzik vererek yaptım.oğlum 9,5 aydan sonra emziğe alıştı:)

canım benim oğlum dört yaşını doldurdu, yaklaşık üç buçuk yaşına kadar biberonla süt içti bırakması için çok çaba verdim bir süre başarılı olamadım, sonra kendi haline bıraktım ve kendi isteğiyle vazgeçti çok şükür diş yapısında bir sorun olmadı ama oğlum yaklaşık iki yıldır dişlerini fırçalıyor özellikle de yatmadan önce, burdan annelere tavsiyem süt en fazla diş çürüğü yapan besinlerin başında geliyor içtikten sonra mutlaka su içirin ağzını çalkalatın en iyisi yapabiliyorsanız dişlerini fırçalatın ne kadar erken başlarsak o kadar iyi, bunda başarılı olmanın en etkin yolu iyi bir model olmaktır önce kendimiz dişlerimizi fırçalayalım ki çocuğumuz bizi örnek alsın

canım çocuklar ağzına su alıp tükürmeye bayılırlar sen birkere göster lavaboda bir oyunmuş gibi onunda hoşuna gider ve yapmaya başlar zamanla bir yaş diş fırçalamak için erken ama en az iki yaşına gelmesi lazım, şimdiden kolay gelsin canım sana

Bir arkadaşımın uyguladığı ve tek seferde başarılı olduğu birşeyden bahsedeyim sana. Göğüs uçlarına sirke sürmek bolca. Çocuk iğrenip bir daha istemiyormuş ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…