• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızımı kendi kendine uyutmayı başardım :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esrs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
430
6
96
İstanbul
Kızımı kendi kendine uyutmayı başardım :) bugün 2. günümüz inanamıyorum....

Kızım 4 aylık kendi kendine uyuma alışkanlığı 4. ayda kazandırılıyormuş doktorum söylemişti. dün sabah 06:30 da uyandı 08:30 da beşiğine yatırdım beşiğinde dönencesi var çalıştırmadım ama ona bakıp oyalandı tam 1 saat başına gittim geldim mıkırdandı emziği düştü hiç ağlatmadım her sesine yanına gittim poposunu pışpışladım sırtını sıvazladım onun yanında olduğumu hissettirdim 1 saat sonra uyudu ve benim sallayıp uyuttuğum uykudanda daha uzun sürdü deliksiz 2 saat uyudu sonra 2. uykusunuda banyo yaptırıp yatırdım yine aynı şekilde sabırla başına gittim geldim pışpışladım falan baktım yine uyumuş 3. uykusunuda oyuncağı ile oynerken baktım gözlerini kaşıyo verdim emziğini uyudu deneyin arkadaşlar ama ağlatmayın gerekirse başında bekleyin ama hiç kucağınıza almayın. tabi karnının tok altının temiz ve gazının olmadığından emin olun bugünde aynı şekilde devam ediyoruz ayakta sallamadan daha uzun sürüyo uykuya dalması ama daha uzun süre uyuyo ve gecede daha uzun uyuyo

benimde oğlum 3.5 aylık bazen kendi kendine uyuyo emziriyorum altını alıyorum yada emzirmeyince muhallebi veriyorum oturma odasın ben otururken onuda karsımdaki koltuğa koyuyorum müzikte açıyorum bakıyorum biraz mırıldanıyo sonra bakıyorum uykuya dalmış kucağıma almıyorum mıldanınca birde dısarı bir yere gittiysek gezmeye falan o zamanlar daha çok uyuyo kendi kendine yoruluyo çünkü şimdi uyuyo bebişim önce onun karnını doyurdum bende mutfağkta yemeğe gittim müziği de açtım biraz mırıldanıp uyumuş tabi çoğunluklada beşiğinde sallıyorum keske her gün böyle uyusa benim görümcemin oğlu bi yas büyük oğlumdan ve hasteneden eve geldğinde koydu besiğine kendi uyuyodu ve yine öyle yatırıyo kendi uyuyo en iyisi en basından böyle alıştırmk

benim oğlum iki buçuk aylık tan itibaren kendi kendine uyumaya başlamıştı şuan 13 aylık hala kendi kendine uyuyor dönenceyle uyuyordu onun sayesinde alıştı çok faydalı :)ama artık büyüdü dönenceyle ilgilenmiyo

Benim oglum 14 aylik. Sallanmadan uyutmayi bi turlu alistiramadim. Cok yoruluyorum artik. Nasil alistiracam?:(

benimde oğlum 3.5 aylık bazen kendi kendine uyuyo emziriyorum altını alıyorum yada emzirmeyince muhallebi veriyorum oturma odasın ben otururken onuda karsımdaki koltuğa koyuyorum müzikte açıyorum bakıyorum biraz mırıldanıyo sonra bakıyorum uykuya dalmış kucağıma almıyorum mıldanınca birde dısarı bir yere gittiysek gezmeye falan o zamanlar daha çok uyuyo kendi kendine yoruluyo çünkü şimdi uyuyo bebişim önce onun karnını doyurdum bende mutfağkta yemeğe gittim müziği de açtım biraz mırıldanıp uyumuş tabi çoğunluklada beşiğinde sallıyorum keske her gün böyle uyusa benim görümcemin oğlu bi yas büyük oğlumdan ve hasteneden eve geldğinde koydu besiğine kendi uyuyodu ve yine öyle yatırıyo kendi uyuyo en iyisi en basından böyle alıştırmk

canım 3.5 aylık bebeğe muhallebi ağır olmaz mı? doktoruna danışıp mı veriyorsun?

valla iyi başarı benım kızım 19 aylık hala benı emerek uyuyo kreştede ayakta sallıyorlar...
tebrıkler valla

Kızımı kendi kendine uyutmayı başardım :) bugün 2. günümüz inanamıyorum....
iyi çok güzelde nasılbaşardınz bide onu anlatsaydnız .. 6 aydan ufak bebekse kolayda daha büyükler nasl alıştysa öle gidiyo ..tavsiyem pışpşlamak iiçin bile sallamayn zamanla özelliklede diş çıkarma döneminde huysuzluğu artıyo ve yavaş yavaş ayağa geçiyorsunuz anlamadan

Benim oglum 14 aylik. Sallanmadan uyutmayi bi turlu alistiramadim. Cok yoruluyorum artik. Nasil alistiracam?:(

Sizin biraz ağlatmanız gerekebilir. tabi sabırlı olmalısınız pes etmeden bu tür alışkanşlıklar 4. ayda kazandırılıyormuş

Son düzenleme:
canım 3.5 aylık bebeğe muhallebi ağır olmaz mı? doktoruna danışıp mı veriyorsun?

cnm doktora falan sormadım internettede arastırdım veriliyomuş muhallebi dediğim pirinç unu fazla koyu yapmıyorum hafif sulu oluyo mama verdim yemedi 4 tane çeşit denedim hiç birini yemedi bende pirinç unu veriyorum bunu yiyo çok şükür annem benide hep pirinç unuyla büyütmüş 3 aylıkken vermeye baslamışlar birde açık çayın içine bebe bisküvisi ezip veriyomuşlar bana çok sağlıklı ve tombiş tombişmişim yiyomuşum ben ama benim oğlum mama yemedi bende mecburen veriyorum günde bir defa zaten emziriyorumda meyve suyuda vermeye basldım tattıra tattıra alıştırmaya çalışıyorum 4 aynı bitirmesine az kaldı 20 sinde 5 ayın içine girecek paşacım yavastan alışsın ek gıdaya

cnm doktora falan sormadım internettede arastırdım veriliyomuş muhallebi dediğim pirinç unu fazla koyu yapmıyorum hafif sulu oluyo mama verdim yemedi 4 tane çeşit denedim hiç birini yemedi bende pirinç unu veriyorum bunu yiyo çok şükür annem benide hep pirinç unuyla büyütmüş 3 aylıkken vermeye baslamışlar birde açık çayın içine bebe bisküvisi ezip veriyomuşlar bana çok sağlıklı ve tombiş tombişmişim yiyomuşum ben ama benim oğlum mama yemedi bende mecburen veriyorum günde bir defa zaten emziriyorumda meyve suyuda vermeye basldım tattıra tattıra alıştırmaya çalışıyorum 4 aynı bitirmesine az kaldı 20 sinde 5 ayın içine girecek paşacım yavastan alışsın ek gıdaya

Bence ek gıda için çok erken canım. Pirinç unu da zaten çok faydalı bişey değil. Evet kilo yapıyor ama kof kilo yapıyor. Belki 5. ayında meyve sularına başlayabilirsin sonrasında pürelerine...

canım bebeğin için daha çok erken onun şuan sadece anne sütüne ihtiyacı var eğer sütün yetmiyorsa devam sütü kullan mutlaka birini sevip içer.çok çeşit var.eskiden evet muhallebi verirlermiş kilo alsın bebek diye ama bu kilo boş kilo yani pirinç unu bisküvi bebeğine sadece kilo yapar onun bağışıklığını kuvvetlendirmez ya da onu hastalıklardan korumaz.işine karışmak istemem ama bence doktorunla konuşmadan internetten araştırdığınla başlama ek gıdaya.daha çok küçük ve çok erken.

benim kzımda kendisi uyuyor,emzirip karnını doyurup altını değiştiriyorum,gazını çıkarıyorum,yatağına koyuyorum,uyuyor.bazen uyumadığında dönencesini açıyorum,onun ışığına bakrken uyuyor.tam uykuya dalana kadarda yanına gitmiyorum,gitsemde göz teması kurmuyorum,ben bu alışkanlığı kazanması iin hiçbişey yapmadım,doğduğu günden beri böyle,ilk zamanlar memede uyuyordu,yaklaşık 1 aydırda kendisi uyuyor.

Back