Tuvalet Eğitimi Kızımı gece tuvaletine nasıl alıştıracağım??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
34
Antalya
Kızım 39 aylık.Gündüz tuvaletimizi 18 aylıkken öğrendi ama gece için ve öğle uykusu için bir türlü öğretemiyorum.Şimdi kreşe başladı.Öğlen uykusuna yatırıyorlar.Bazen uykusunda altına yapıyor.Nasıl alıştırabilirim.Süt olmadan asla uyumuyor.Dolayısıyla sıvı alımı fazla olduğu içinde tuvaleti çok oluyor.Kimisi saatini kur mesela 2 saatte bir kalk diyor ama kızımı kaldırdığım zaman süt içmeden uyumuyor.Eee böyle olunca da tuvaleti daha da çok geliyor.Kızlar siz nasıl bir yol izlediniz?

öncelikle kolay gelsin... oğluma 2,5 yaşında tuvalet eğitimini tamamladı... ve öğrettiğim ilk günden beri, gece ve öğlen uykusunda hiç altına yapmadı... hiç bağlamadım yani yatarken... süt içip yatmasına rağmen, gece hiç kalkmıyo, sabah yapıyo tuvaletini...
süt içip yatıyosa, 2 saat sonra kaldırıp yaptırabilirsin.. o zaman yine süt istiyo demişsin.. biberonu doldurmana gerek yok.. ağlamaması için, çok az miktarda süt ver, onu içsin...

Gece çok tuvaletini yapıyor öyle ki sabah bazen taşıyor bile.Sanırım bir süre üstüne gideceğim gece sık sık kaldırıp yaptırmaya başlasam iyi olacak.Dediğin çok mantıklı geldi.Dibinde az süt versem farketmez bile uykulu haliyle.

Benim kızım da tam bir süt tutkunu, şu an 2,5 yaşında, 2 yaşını doldurduğunda tuvalet eğitimini verdik, altını hiç bağlamadım gece, önceleri kazalar oldu tabi ama zamanla kendiliğinden alıştı.. ilk zamanlar ben de çok endişeliydim, gece bezsiz yatırmaktan korkuyordum, çünkü uykusundan tuvalet için kaldırdığımda kıyameti koparıyordu ama inan herşey kendiliğinden oluyor, ben bunu gördüm, cesaret etmek lazım, dediğim gibi kızım da gece çok süt içer, şimdi çoğu zaman kendisi sesleniyor, çiş geldi diye, kalkıp yapıyoruz sonra az sütle kandırmaya çalışıyorum. Bazen de hiç uyanmıyor, sabah bi dolu çiş yapıyor wcye,
bence wc eğitimine başlayınca bir daha bezi unutmak (gece gündüz) çocugun artık beze yapmaması gerektiğini anlaması için şart, yoksa gece yapabiliyorsam gündüz de yapayım diyorlar.. Bir de kaza olsa da hiçbir şey olmamış gibi ne kızarak ne gülerek kıyafetini değiştirmek lazım, yoksa onu da oyun haline getiriyorlar.. Herkese kolay gelsin..

benimde 3 yaşında kızım var geceleri altına yapıyor nasıl alıştıracam bilemiyorum...geceleri kaldırın diyorlar kac saatte bır mesela....

Son düzenleme:
Back