• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımda Öğrenme güçlüğünden supheleniyorum Anadolu yakasında onerebilceginiz yer varmı?

Cevaplar için tskr ederim. Öncelikle okulda özel birşey yapılmadığını biliyorum sadece çocukta öğrenim güçlüğü var ise öğretmen herkese verdiği yoğun ödevleri ona vermiyomusm sınavda onu dugerleriyle aynı sınava sokmuyormus diye duydum nekadar doğru bilmiyorum. Birde bizim kaygı durumunuzda olduğu için ben geçen sene 8 ay oyun terapisi aldık azaldı ama hala kaygılı. Oyuzden ben özel iyi bir çocuk psikiyatr götüreyim gerekirse ilaç verir gerekmesse yönlendirir. Bu aşamada testlerinde yapan biri olsunki bu testlerde yapılsın iyi bir Dr arastiriyorumm hem bütçemi çok sarsmicak ama işinde de iyi olan. Birçok kurum var programlar var instahramdanda sponsorlu çok görüyorum uygulamalar seans başı bilmemkac lira ekadar etkili bilemiyorum tabi. Belki bize dicek kaygıdan dolayı bucocuk öğrenmesi zor ve unutuyor. Oyuzden iyi bir özel psikiyatr bulayım. Bu arada öğrendiğim birşey daha bu öğrenme güçlüğü un çok aşaması var. Çok düşük seviyedeyse anlasilmiyomus bile o şekilde evde destekle esktra çalıştırarak hiç özel öğrenim görmeden ilerleyende var. Önce iyi Dr bulup ona göre ilerleyelim sonucuna göre tskr ediyorum bilgiler için. Bilmediğim cokseyi öğrendim.
Bizim bu 2. Okulumuz ödevlerde veya sınavlarda bir farklılık yok. Sınıftaki diğer çocuklarla aynı. Tabi özel eğitimden de çok ödev veriyorlar o yüzden odevimiz daha fazla oluyor.
Tavsiyem rapor çıkarın özel öğretim için devlet güzel destek veriyor. Yoksa aylık 4-5 bin lira verirsiniz. Ben o hatayı yaptım çok pişmanım.

Mrb kızım 2.sinifa geçti 1 de çok zorlandık harfleri çok unutuyordu okumayı söktu evet 2 ye geçtik hala zorlanıyoruz. En basit şeyleri bile ertesi gun unutuyor. İkili sayıları anlatıyorum yarım saat sonra sor unutmuş. Hergun tekrar ediyoruz yine unutuyor. Rapor almak istemiyorum özel biryerde testlerini yaptırmak istiyorum. Bununla ilgili onerebilceginiz Anadolu yakasında psikiyatr yada merkez varmı? Güvenilir biryer işin ehli olmasını istiyorum. Bilgisi olan varsa beni yönlendirebilir belki diye buraya yazmak istedim
Merhaba tam dogum tarıhi nedir kızınızın?

Aynen malesef hakimim 😔 doktor öğretmene form gönderiyor, çocuğun ve ailenin genel durumunu içeren sorular var öğretmen doldurup zarfa koyup geri veriyor sizde doktora teslim ediyorsunuz. Psikologa gönderiyor oda gerekli testleri yapıyor. Ve inanın bu durumu yaşayan o kadar çok öğrenci var ki, artık çağın gerekliliği birde veliler daha uyanık o yüzden galiba.
Raporun daha sonra yenilenmedigi zaman cikmamasi otizmli çocuklar için de geçerli mi yoksa onlar olur boyu mu raporlu oluyor bilginiz var mı?

Raporun daha sonra yenilenmedigi zaman cikmamasi otizmli çocuklar için de geçerli mi yoksa onlar olur boyu mu raporlu oluyor bilginiz var mı?
Belli zaman sonra her raporlu çocuk doktor heyetine tekrar görünüp raporunu yeniletiyor , hiç bir rapor ömür boyu olmuyor hastalığı ne olursa olsun🌸

Back