• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımda 2.derece yanık

hilalkayra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
86
0
36
Ankara
Dün akşam kızım 1 çay bardağı çay yüzünden çok kötü bir şekilde yandı. sağ bilekten dirsek üstüne kadar ve sağ göğsünün altında 2.derece yanık var. Normalde çok dikkatlı anne ve babayız ama bir anlık dikkatsizlik ve kızımızın çok hızlı hareket etmesinden dolayı çok ciddi yanıklara sebep olduk. bu durumu yaşayanlar var mı? neler yaptınız? götürdüğünüz doktor ya da tedavi yöntemlerinizi paylaşırsanız sevinirim. kızımın acı çekmesi benim de canımı yakıyor....

Canım benim kıyamam kuzucuğa çok geçmiş olsun öncelikle Rabbim beterinden saklasın...
Benim oğluşumda 2 yada 3 yaşındaydı piknikte termostan yanmıştı bacağı
merak etmiş minik adam ve düğmesine basmış bacağının arkası yanmıştı...
dr bir merhemin antibiyotikli sargı bezini tavsiye etmişti onu aldık kullandık
yalnız çok su toplamıştı ellemedik kendiliğinden patladı
bir haftayı bulmuştu geçmesi Allah bir daha yaşatmasın
tekrar çok geçmiş olsun...

benim kızım inanılmaz haraketli ve ağrı eşiği çok yüksek bir kız.

bir gün abisi ile su sebilinden su almak için yarışıyorlar. abisi bardağı alıp soğuk suyu dolduruyor sebilden. kızım da diğer musluk olan sıcak su musluğuna bir basıyor, bardağı isabet ettiremeyip bütün elini yaktı. hemen yanık ilaçları aldım. 2 yaşındaydı bu olay olduğunda şişti su topladı kanadı vs.vs. ama doktara götürmedim çok şükür izi bile kalmadı.

aynı şekilde kaşını çok büyük bir şekilde yardı, hastane de çalıştığım ve plastik cerrahlarımız olduğu halde yine götürmedim götürsem en az 5-6 dikiş ama iyileşti fakat iz kaldı.
her gün böle yazsam destan olur.

geçer canım üzülme.

kendimin ise
ilk okula gidiyorum. eskiden küçük tüplerde kazanlarda kaynatılırdı su. annem kovaya suyu ılıştırarak beni yıkıyordu. sen unut kova yerine kazandaki sıcak suyu bana döktü. çektiğim açıyı anlatamam acıdan kafamın tavana vurduğunu hatırlıyorum.

annem doktora götürdüğünde derilerimi soymuşlar, adeta beni liflemişlerdi. sırtım olduğu gibi yanıktı. oradan bir teyze beni görüp acıyorak, elmayı döv sırtına koy hiç bir iz kalmaz demişti. umut ya bizde yapmıştık. çok şükür sırtımda hiç bir iz kalmadı.

:)

merhabalar;
öncelikle ikinize de teşekür ederim ilgilenip cevap yazdığınız için. kızımın durumu şimdi gayet iyi yaklaşık 11 gün boyunca her gün hastaneye gidip geldik, çok sancılı bir süreçti. her pansuman değişikliğinde kızım kıyametleri koparıyordu, 3 kişi zor tutuyorduk.şükürler olsun ki artık kırmızıda olsa deri oluştu. zamanla ten rengini alacağını söylediler. ama kırmızı olmasına bile razıyım. çünkü doktorlar deri nakli yapmamız gerekebilr demişlerdi.ama şükürler olsun gerek kalmadı.artık deri oluştuğu için şimdi elma rendeleyıp yanık yerlerine pansuman yapmak ıstiyorum . kiminle konuştuysam faydalarını anlattı. İnşallah bizde faydasını görürüz....

benimde bacağım yanmıştı küçükken annem elmanın suyunu çıkarıp sürüp güneşlendiriyordu beni iz kalmasın diye. Çok şükür hiç izim kalmadı nezaman derin bir yaram olsa kabuklandıktan sonra elma sürüp güneşlendiririm iz kalmaz. Çok geçmiş olsun

Merhaba umarım mesajımı görürsünüz
1 yaşında oğlumun üstüne çay bardağından çay döküldü göğsünün üstü ve üst kolunda yanıklar var 3 gün oluyor hastaneye götürdük pansuman yapıldı 2.derece yanık gibi görünüyor sizin kızınıza nasıl bir yol izlediniz iz kaldım lütfen cevap verirseniz çok sevinirim

Merhaba umarım mesajımı görürsünüz
1 yaşında oğlumun üstüne çay bardağından çay döküldü göğsünün üstü ve üst kolunda yanıklar var 3 gün oluyor hastaneye götürdük pansuman yapıldı 2.derece yanık gibi görünüyor sizin kızınıza nasıl bir yol izlediniz iz kaldım lütfen cevap verirseniz çok sevinirim
Benim oğlumun da üstüne bir bardak çay dökülmüştü, aynı şekilde 2a ve 2b derece yanıklardı. Hepsi gitti, yalnızca minik bir iz kaldı. O da zaten 2b yanığıydı ve hemen kabarmaya başlamıştı. Doktorun verdiği kremi, pansuman ve daha sonrasında sarı kantoron yağı uygulamıştım.
Çok geçmiş olsun size, neler yaşadığınızı biliyorum. İnşallah kısa zamanda bütün yanıkları iyileşir.

Benim oğlumun da üstüne bir bardak çay dökülmüştü, aynı şekilde 2a ve 2b derece yanıklardı. Hepsi gitti, yalnızca minik bir iz kaldı. O da zaten 2b yanığıydı ve hemen kabarmaya başlamıştı. Doktorun verdiği kremi, pansuman ve daha sonrasında sarı kantoron yağı uygulamıştım.
Çok geçmiş olsun size, neler yaşadığınızı biliyorum. İnşallah kısa zamanda bütün yanıkları iyileşir.
Çok teşekkür ederim iyileşmesi çok uzun sürdümü bize 3 gün sonra açık bırakacaklarını söylediler gördükçe çok üzülüyor insan sizin ne kadar sürede izi geçti Allah bir daha yaşatmasın

Çok teşekkür ederim iyileşmesi çok uzun sürdümü bize 3 gün sonra açık bırakacaklarını söylediler gördükçe çok üzülüyor insan sizin ne kadar sürede izi geçti Allah bir daha yaşatmasın
Her gün biraz daha azaldığını gözlemleyebiliyordum, sanırım iki haftaya hiçbir şey kalmamıştı. İz kalan yer de beyaz oldu ve göze batmıyor bile. Ben yanık izini gördükçe hala üzülürüm, kaza sonrası günlerce uyuyamamıştım, kaza anı sürekli gözümün önüne geliyordu. Üzülmeyin, geçecek inşallah.

Back