• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma iznimiz olmadan tablet almış..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugün tam 22 aylik olan bir kızım var yasına kadar hic tv izlemedi yasından sonra evde acildıgı kadarıyla gordu oturup bakan bir cocuk degil telefon da ayni sekilde nadiren sar makarayi, ari vız vız şarkilari acsr oynarız o kadar görüyor bunun karşılıgi olarak da kelime haznesi oldukca geniş masallah ben tv telefon versem eminim ki böyle olmazdı.Eşim ben kayinvalidemlerle pek gorusmedigim icin haftada bir iki kizimi alir gostermeye goturur yarim saat takilir gelirler.Dün de gittiler iyi guzel hos bir geldiler kizimin elinde kocaman kafam kadar tablet esime bu ne dedim babam almıs cocuga dedi.Vermedigimizi söyleseydin neden kabul ettin dedim kaldırirsin buyuyunce verirsin almam diyemedim buyuyunce kullanir dedim heves etmis almis torununa dedi.(Zaten anlatsa da anlayacak insanlar degiller 2022 yilinda kucumsemek icin demiyorum ben de koyde yasiyorum sanki koyden hic disari cikmamis gun gormemis insan zihniyetine sahip bir aile iki saat zararlarini anlatsam bir sey olmaz derler)Kızımdan almaya kalktim israr kiyamet 2 yas sendromunda zaten kafasini yerlere atmaya basladi mumkun degil almak. Gece uykusuna yatirdim o zaman alirim dedim sakladim sabah uyandi uyanir uyanmaz tableti istedi hayir dedikce etinden et koparcasina bagirdi baktim sabahin 7 sindekonu komsuyu uyandiracak verdim eline cocuk dusurmus gibi yapip kendim attim bilerek fayansin uzerine tabletin ekran mevta ses var goruntu yok kizim da acilmadigini gorunce sustu . esim ekrani bilerek kirdigimi gordu bir sey demedi biraz surati dustu ise gitti az once mesaj atmis ekrani kasitli olarak kirman dogru muydu sence diye kararlarimiza saygi duyulmuyorsa evet dedim konustuk biraz sizce yanlıs mı yapmışım ? Bence de dogru degildi ama kizim tablete alisacak diye endiselendim zaten bir sey alsalar cocuga surekli kullaniyor musunuz giydiriyor musunuz yediriyor musunuz diye milyarlarca kez sorarlar eminim ki tableti de soracaklardi her seferinde neden verdigimizi anlatsak da soracaklardi
Oğlumu bir gün bile kandırmadım. Bu yersen sana şunu alacağım seni şuraya götüreceğim çöpe attım gibi. Birşey söylesek sabah kalkar hani nerde derdi. Bu cinste bir çocuk bile 22 aylıkken bir oyuncağa takıntı yapsa üç gün sonra unuturdu emin olun. Sinirinizi bebek üzerinden göstermeyin. Çok haksızsınız. Yazık günah ya. Eş ailesi bazı şeyleri bilmiyor olabilir ama çevreden gördükleri yanlış uygulamalar olsa da para verip pahalı bir hediye almışlar.

Konu sahibi şunu da söyleyeyim şimdi ufak anlamıyor çok. Ama ileride kırılma numarasını anlayacak mesela. O zaman işte size tepki verecek öfke duyacak.
Dedesi ninesi sevmesin kızım onları sevmesin derken kendi aranızdaki ilişkiyi zedeleyeceksiniz.
Böyle devam ederseniz olacak olan bu

Hayir benim.ailem de alsa kizardim ama fark su ki benim.ailem kararlarimiza.saygi duyar en basitinden cocuga meyve bile verecek olsalar kizim sundan yediriyorsun dimi aldik ama diye sorarlar
He he eminim öyledir
Kp ve kv cahil köylüler
Kendi aileniz elit bilge insanlar
Siz evlatlıksınız herhalde? Ailenize çekmemişsiniz çünkü?

Çocuğunuz TV tablet izlemediği için maşallah çok iyi durumda ama bir hayır'ı da öğrenememiş,bu kadar mı sözünüz geçmiyor da saklamak unutturmak için başka bir yol denemediniz. Tableti kırmak nedir Allah aşkına tekrar söylüyorum 'tableti kırmak'(!) Sabır sınavının son bulduğu an olurdu tabletin kırıldığını gördüğüm an, eşiniz hiçbir şey dememiş tebrik ettim vallahi

Sırf size sorulmadan alındığı için kırdığınıza eminim ama ispatlayamam.

Ekrana kilit koyabilirdiniz bak açılmıyor diyebilirdiniz. Çocuk daha bir kere gördüğü tabletin açma tuşunu nereden bilecek ?

Şarjı bitince eline verip bak açılmıyor bozuldu diyebilirdiniz.

Ya da günde 15 20 dakika oynamasına izin verebilirdiniz.

Kırmak ne kadar doğru?
İnsanlar heves etmiş torununa almış.
Eşiniz yine sakin kalmış, yerinde olsam daha büyük tepki verirdim.
Ben 5 yaşındaki çocuğumu bile tablet bozuk diye kandırdım,çocuğu süper zeka da kanmıyor mu demek istiyor..Bi onda çocuk var bi onda tablet var

Halen daha ben hata ettim demiyor da linç diyor. Yanlışa yanlış demek ne zamandan beri linç oldu . Binlerce liralık şeyi inattan kırıp atmış. Babamın iyi ya da kötü hediyesini eşim atıp kırsa hayatım boyunca kapanmayacak bir yara açılırdı içimde herhalde. Kocası da bi değişik. Sessiz süklüm püklüm bırakıp gitmiş
Cocuk buyutmek okadar derın kı,gercekten 2 pedagogun tv ızletmeyın demesıyle acıklanamayacak kadar derın.
Anneyı o halıyle goruyor,alınan hedıyeyı begenmediğinde kırabılecegı gosteriliyor,mal kıymetı bılmemek canlı canlı ogretiliyor.
Oyuncagını bıle atmasına musade etmıyorum ben.Onu atarsan kırılır,bırdaha oynayamazsın.Yenısını alamayız dıye.Mılyarlık tablet atılıyor.Cıdden ısraf.

Konunun özeti şu: evet bu tablet bizim ama senin bunla günde ya da haftada en fazla şu kadar oynama hakkın var şeklinde eğitimi veremeyeceğim için tableti kırdım. Çocuk yeni tablet alınmış tabi uyanıp soracak hevesli heyecanlı hayır bitti kapattık a bak kapandı diyip götürüp iki dakika oyalayamadınız mı cidden? Şu devirde tablet kırmak helal olsun yani. Cidden eşinizin yerinde olsam kriz geçiririm, neden benim eşim böyle diye?

Benim ailem çocuğuma tablet alıcak eşimde alıp kıracak bak sen bak🤣🤣🤣 size yine iyi tepki vermemiş eşiniz.

Konu sahibi evliligin temeline kendi elleri ile bombalari yerlestirdiginin farkinda degil. Böyle olaylara imza atarak aslinda kendini kücük düsürüyor esinin gözünde, genelde kayinvalideye ve kayinpedere hakli olarak tepkiliyse bile. Gün gelecek esi artik altdan almaz

Kızı (22aylık) Sherlockmuş. Arayıp bulurmuş

Benim kızım 6 yaşına girecek. Kaldırsam bulamaz. Tableti var diye azıcık alık heralde ahshahsh

Komik atıp durmayın üzülüyorum ajdjajsjaj
Geçen gün anneler her şeyi görür, her şeyi bilir dediğimde "o zaman bir şeyi bulamayınca niye bana soruyorsun?" dediğinde zeki olduğuna inanmıştım :D

Bugün tam 22 aylik olan bir kızım var yasına kadar hic tv izlemedi yasından sonra evde acildıgı kadarıyla gordu oturup bakan bir cocuk degil telefon da ayni sekilde nadiren sar makarayi, ari vız vız şarkilari acsr oynarız o kadar görüyor bunun karşılıgi olarak da kelime haznesi oldukca geniş masallah ben tv telefon versem eminim ki böyle olmazdı.Eşim ben kayinvalidemlerle pek gorusmedigim icin haftada bir iki kizimi alir gostermeye goturur yarim saat takilir gelirler.Dün de gittiler iyi guzel hos bir geldiler kizimin elinde kocaman kafam kadar tablet esime bu ne dedim babam almıs cocuga dedi.Vermedigimizi söyleseydin neden kabul ettin dedim kaldırirsin buyuyunce verirsin almam diyemedim buyuyunce kullanir dedim heves etmis almis torununa dedi.(Zaten anlatsa da anlayacak insanlar degiller 2022 yilinda kucumsemek icin demiyorum ben de koyde yasiyorum sanki koyden hic disari cikmamis gun gormemis insan zihniyetine sahip bir aile iki saat zararlarini anlatsam bir sey olmaz derler)Kızımdan almaya kalktim israr kiyamet 2 yas sendromunda zaten kafasini yerlere atmaya basladi mumkun degil almak. Gece uykusuna yatirdim o zaman alirim dedim sakladim sabah uyandi uyanir uyanmaz tableti istedi hayir dedikce etinden et koparcasina bagirdi baktim sabahin 7 sindekonu komsuyu uyandiracak verdim eline cocuk dusurmus gibi yapip kendim attim bilerek fayansin uzerine tabletin ekran mevta ses var goruntu yok kizim da acilmadigini gorunce sustu . esim ekrani bilerek kirdigimi gordu bir sey demedi biraz surati dustu ise gitti az once mesaj atmis ekrani kasitli olarak kirman dogru muydu sence diye kararlarimiza saygi duyulmuyorsa evet dedim konustuk biraz sizce yanlıs mı yapmışım ? Bence de dogru degildi ama kizim tablete alisacak diye endiselendim zaten bir sey alsalar cocuga surekli kullaniyor musunuz giydiriyor musunuz yediriyor musunuz diye milyarlarca kez sorarlar eminim ki tableti de soracaklardi her seferinde neden verdigimizi anlatsak da soracaklardi
Bu forumda kv nefretinden dolayı bu kadar çirkefleşen birini daha görmedim. Allah böyle gelin vermesin kimseye. Amin.

Hayir benim.ailem de alsa kizardim ama fark su ki benim.ailem kararlarimiza.saygi duyar en basitinden cocuga meyve bile verecek olsalar kizim sundan yediriyorsun dimi aldik ama diye sorarlar
O aıleden sen nasıl cıktın ablacım gklşglşglşkgflş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X