• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Kızıma isim konusunda hala kararsızım fikir alabilir miyim ? =)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zuhalzerrin

Alya'mm güzel kızım büyüyorrr :)
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
2.901
106
363
kızlar merhaba hepinize nasipse 2014 ocak annesi olacağım,,bi kızımız olacak inşallah:16::16::16:... aslında isim konusunda başından beri kararsız bi tavır sergiliyordum............Bir sürü isim vardı aklıma
Alya
Arya
Ada
Nil
Defne
Mira..............................................

eşim en başından beri alya'ya çok ısınmıştı.. hatta bi kağıt bulsun çocuk gibi hemen Alya ismini karalamaya başladı her yere:9: bende en iyisi ALYA olsun dedim karar verdim sözde... ama dün yine isim ararken ''VERA MİA'' ismiyle karşılaştım... normalde 2 isim hiç düşünmezken bi an öyle hoşuma gitti ki.. anlamlarını filan araştırmaya başladım hemen

Vera >>> Günah ve haramdan kaçınmakiçin şüpheli şeylerden uzak durma,takva...

Mia >>> parıldayan demek.................... ikisininde arapça olduğu yazıyor her yerde.. mia konusunda şüphlerim var hocaya sormak lazım sanırımm

Alya >> Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir.

şimdi bu isimler hakkında fikir alabilir miyim sizce güzel mi ya da hangisi daha güzel =) şimdiden teşekkürlerr

Son düzenleme:
canım ben alya ismini çok beğeniyorum eğer kızım olsaydı zeynep koyarım ama Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip eylesin...

zeyneb vera, Meryem vera
Meryem neva isimleri birlkte çok hoşuma gidiyo benim. bebeğim yaşasaydı ben Meryem Neva koyacaktım

Mia 'nın anlamı çok güzelmiş ama Vera ile pek güzel değil sanki , Ada ve Mira çok güzel isimler.Benimde kızım olacak inşallah Nehir koymayı düşünüyoruz ama bu Mira aklımı çok kurcalıyor :) kuyruklu bir yıldızın adıymış bi de eski bir antik kent ismi.

söylemesi zormuş ya...
bu listenden defneyi çok beğeniyorum.
ada nil çok güzel ama çok kişi koymaya başladı...

ada
nil
defne bu üçünü beğendim benimde kızım olacak inş. bende nil düşünüyorum bakalım babamız istersen nil olabilir bizim kızında adı

alya fena değil ama herkes kızına ayla dicektir emin ol çünkü onun söylenişi daha kolaylarına gelecek
diğerlerini beğenmedim canım

alternatif olarak
İLKE
İLİM
ENFAL
DOĞA isimlerini önerebilirim

Vera mia çok zorlama bi isim olmuş kafiye olarakta güzel durmuyor bence. Kızma ama Makarna markası gibi :)) belki daha bilindik bir ismin yanına mia güzel durabilir.. Alya çok güzel isim

Zerrinim 24 haftalık olmuşsun maşallah canım :nazar: bebişinin cinsiyetide belli olmuş, epeydir görüşemeyince zamanın ne çabuk geçtiğini farkettim :) Allah size bağışlasın yavrunuzu..
İsim konusunda özellikle seçenekler arasında Alya ismini çok beğendim.. İki isim koymakta güzel olur aslında ama birzcıkta soyadına uygun olsun diye bakıyoruz genelde :) bende şu sıralar ikinci bi isim arıyorum uydurabilirsem koyabilirim :)
Adıyla yaşasın, sağ salim kavuşursun inşallah kuzum :)

bence de vera mia tekerleme gibi oluyor
vera tek başına güzel ama kızının adını lena koydu bi arkadaş, ona da dedim her önüne gelene ne demek olduğunu cevaplamak bıktırır. bence bilindik bi isim daha güzel olurdu. zeynep üstüne kız ismi yok musela bence:) babasının süsü demek, ziynetten geliyor. başka güzel anlamları da vardır. dini açıdan bakınca da peygamberimizin ilk kızına verdiği isim. bu anlamıyla bana çok anlamlı, özel ve güzel gelmiştir hep. elif de çok güzel. dimdik bir duruş ve asaleti hatırlatır bana hep

Vera mia latince gibi duruyo sanki ya pek begenmedim ben. Alya ve nil cok guzel. Mirayi de genelde yabancilar kullaniyorlar.

bütün isimleri ben buldum babamız alya da takıldı kaldı... teşekkürler yorum için

azra ismini seviyorum

azra son zamanlarda çokk fazla var etrafımda o yüzden koyamam teşekkürler canım

canım ben alya ismini çok beğeniyorum eğer kızım olsaydı zeynep koyarım ama Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip eylesin...

alya önde gidecek belli oldu sağol canımm.. Rabbim sana da sağlıklı hayırlı bi gebelik ve evlat nasip etsin inşallah

zeyneb vera, Meryem vera
Meryem neva isimleri birlkte çok hoşuma gidiyo benim. bebeğim yaşasaydı ben Meryem Neva koyacaktım

sağol canım.. inşallah sağlıklı hayırlı evlatların olur inşallah

Mia 'nın anlamı çok güzelmiş ama Vera ile pek güzel değil sanki , Ada ve Mira çok güzel isimler.Benimde kızım olacak inşallah Nehir koymayı düşünüyoruz ama bu Mira aklımı çok kurcalıyor :) kuyruklu bir yıldızın adıymış bi de eski bir antik kent ismi.

bende sevdim mia yı ama bi hocaya filan sormayı düşünüyoruz diyanete filan da yazarım olmazsa... mira yı seviyorum ama yakın arkadaşım kızına mina koydu çok benzer olunca vazgeçtim... nehir ismi de çok güzell:16:

Alya bence çok güzel vera mia söylemesi zor olur okul çağında

benimde aklımı o kurcalıyor çocuğumu yabancı zannederler diye.. alya öndee...... teşekkürler:34:

söylemesi zormuş ya...
bu listenden defneyi çok beğeniyorum.
ada nil çok güzel ama çok kişi koymaya başladı...

nil ismin tek başına seviyorum ama babamız istemedi ne nil ne de defneyi................. vera mia zor haklısınn canım

ada
nil
defne bu üçünü beğendim benimde kızım olacak inş. bende nil düşünüyorum bakalım babamız istersen nil olabilir bizim kızında adı

alya fena değil ama herkes kızına ayla dicektir emin ol çünkü onun söylenişi daha kolaylarına gelecek
diğerlerini beğenmedim canım

alternatif olarak
İLKE
İLİM
ENFAL
DOĞA isimlerini önerebilirim

ilke ismi güzel... aslında alya konusunda bende acaba ayla derler mi diye düşündüm ama herkes hayır bence çok güzel deyince sıyrıldım bu düşünceden. nil'i eşim istemiyo bizim o alya ya çok ısındı..:34:

Vera mia çok zorlama bi isim olmuş kafiye olarakta güzel durmuyor bence. Kızma ama Makarna markası gibi :)) belki daha bilindik bir ismin yanına mia güzel durabilir.. Alya çok güzel isim

haa haa niye kızayım canım olur mu:9::9::9: alya mia nasıl olur güzel sanki =))

Zerrinim 24 haftalık olmuşsun maşallah canım :nazar: bebişinin cinsiyetide belli olmuş, epeydir görüşemeyince zamanın ne çabuk geçtiğini farkettim :) Allah size bağışlasın yavrunuzu..
İsim konusunda özellikle seçenekler arasında Alya ismini çok beğendim.. İki isim koymakta güzel olur aslında ama birzcıkta soyadına uygun olsun diye bakıyoruz genelde :) bende şu sıralar ikinci bi isim arıyorum uydurabilirsem koyabilirim :)
Adıyla yaşasın, sağ salim kavuşursun inşallah kuzum :)

canımmmmmmmmmmm benim evet maşallah hatta ultrasona göre 25. haftaya başladık bugün nasipse.. zaman geriye dönüp bakınca çok hızlıı geçmiş gibi geliyor da içinde yaşarken öyle değil sanki...:9: herkes alya'yı sevdi belli.. bende hiç iki isim düşünmüyordum ta ki mia'yı duyana kadar.....soyadına bizde çok dikkat ediyoruz o yüzden yanyana çok tuhaf olacak isimleri eledik en başından:9: çok sağol canım inşallah hepimiz sağ salim kavuşuruz evlatlarımıza.........:16::16::16:

bence de vera mia tekerleme gibi oluyor
vera tek başına güzel ama kızının adını lena koydu bi arkadaş, ona da dedim her önüne gelene ne demek olduğunu cevaplamak bıktırır. bence bilindik bi isim daha güzel olurdu. zeynep üstüne kız ismi yok musela bence:) babasının süsü demek, ziynetten geliyor. başka güzel anlamları da vardır. dini açıdan bakınca da peygamberimizin ilk kızına verdiği isim. bu anlamıyla bana çok anlamlı, özel ve güzel gelmiştir hep. elif de çok güzel. dimdik bir duruş ve asaleti hatırlatır bana hep

evet anlamlar zorlayacak duyulmamış isimlerde hep bu var... ama benim daha hamile kalmadan söylediğim bişey var kızım olursa asla elif,zeynep oğlum olursa da asla efe ismini koymayacağım diye.......... çünkü son zamanlarda duyduğum her iki isimden biri bunlardan birisi...öyle sıkıldım ki sırf farklı isim koymamak için eski isimlere yönelen herkes bu defa bunları koymaya başladı... sadece benim tanıdıklarımda son zamanlarda bu isimlerden 3 zeynep,4 elif var..3 tane de efe........... o yüzden hiç düşünmedim herkese de sakın koymayın diyorum:9: çünkü eminim 5 sene sonra bi sınıfta en az 2-3 çocuk aynı isimde olacak...........başka isimlere yöneldim kısa isimleri seviyorum bende... illa farklı olsun takıntılarım yoktu ama bi baktım bulup sevdiğim isimler hep böyle ... vera mia gerçekten zor haklısınız,,teşekkürler yorum için:34:

Son düzenleme:
ben vera mia yı beğenmedim işin açığı, vera yı belki tek başına düşünebilirsin de mia kesinlike yabancı isim :50:, avrupai gibi duruyor , gerçi bu tercih meselesi bu sadece benim düşüncem.

Canım benim ALLAH evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin öncelikle

Ben 11 yıl önce abimin kızı olacağı kesinleştiğinde VERA yı önermiştim " o ne be hristyan ismi mi koyacağız" dedi ( adam ve eşi dinden bir haber olursa böyle olur ) Anlamını açıklamama rağmen aklı basmadı ikisininde. Çok anlamlı ve çook güzel bir isim.

Alya yı ablamın bir öğretmen arkadaşı koymuştu, duyunca çok tuhafıma gitmişti. Eleştiri olarak kabul etmezsen eğer, sesli harfle başlayan bir isim koymayı düşünürsen o ismin başına başına sessiz bir harf koy ve yaz, bazen çok çirkin kelimeler çıkabiliyor.

Benimkisi bir abla tavsiyesi sadece...

"Abla sen hangi ismi önerirsin?" dersen A harfine takıldığını gördüğüm için ASEL derim: Anlamı BAL demektir.

benımde kızım olucak bende Elif Alya düşünüyorum cok ta yakışıyormuş gibi geldi bana sende düşünebilirsin.

Bence de Alya ismi güzel. Bizim burda minik sineğe miya derler miayı okuyunca ona benzettim :1: Canan Tan'ın En son yürekler ölür romanında kızın adı Nehirdi eşinin adı da Deniz. Kitabı okuduktan sonra isimlerin anlamı o kadar derine işliyo ki insanın içinde. Kitabı da Nehir ismini de tavsiye ederim yani :34:

Canım benim ALLAH evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin öncelikle

Ben 11 yıl önce abimin kızı olacağı kesinleştiğinde VERA yı önermiştim " o ne be hristyan ismi mi koyacağız" dedi ( adam ve eşi dinden bir haber olursa böyle olur ) Anlamını açıklamama rağmen aklı basmadı ikisininde. Çok anlamlı ve çook güzel bir isim.

Alya yı ablamın bir öğretmen arkadaşı koymuştu, duyunca çok tuhafıma gitmişti. Eleştiri olarak kabul etmezsen eğer, sesli harfle başlayan bir isim koymayı düşünürsen o ismin başına başına sessiz bir harf koy ve yaz, bazen çok çirkin kelimeler çıkabiliyor.

Benimkisi bir abla tavsiyesi sadece...

"Abla sen hangi ismi önerirsin?" dersen A harfine takıldığını gördüğüm için ASEL derim: Anlamı BAL demektir.

aslında B harfi ile başlayan isimleri çok seviyordum ama sonra bi baktım fikir değişmiş hep a'dan gitmişim =)) aslında canım önüne sonuna harf takı vs. hepsi değişiyor bu kadar takılırsam isim bulamayacağım galiba =)) asel'i bende seviyorum eşime bi öneride bulunayım bakalım çok teşekkürlerr:16:

benımde kızım olucak bende Elif Alya düşünüyorum cok ta yakışıyormuş gibi geldi bana sende düşünebilirsin.

elif ve zeynep koymayacağım o konuda netim... aslında ben hiç iki isim düşünmedim ta ki mia yı duyana kadar... ama herkesin dediği gibi mia da yabancı isim gibi duruyor.. sanırım tek başına alya olacak artık göbek adı da vera mia olur sanırımm:54:

Bence de Alya ismi güzel. Bizim burda minik sineğe miya derler miayı okuyunca ona benzettim :1: Canan Tan'ın En son yürekler ölür romanında kızın adı Nehirdi eşinin adı da Deniz. Kitabı okuduktan sonra isimlerin anlamı o kadar derine işliyo ki insanın içinde. Kitabı da Nehir ismini de tavsiye ederim yani :34:

Herkes gibi sende alya'yı sevenlerdensin.............. hee heee demek sinek diyorlar miyaya :D nehir,ırmak ismini seviyorum bende ama eşim istemiyor onu da...... o kitabı bende okudum etkilenmek normal:16:

Back